Ameliyatsız Kol Estetiği
Kol Sarkmaları
Kol germe ameliyatları estetik cerrahlar tarafından, kolun üst tarafında arka ve iç kısımlarındaki yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkan görünümü azaltmak için tercih edilirler. Kol sarkmalarında uygulanan kol germe ameliyatı genellikle genel anestezi altındave bazen de lokal anestezi ile yapılır.
Ortalama 1-3 saat arası sürer. Çok ağır sarkmalar ve yağlanmalarda hasta bir gün hastanede kalabilir. Ameliyat sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilir. Bunlar en fazla 2-3 gün sonra çekilir. Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır.
Genellikle alınacak dikiş olmaz.
Kol sarkmaları kolun üst tarafında arka ve iç kısımlarındaki sarkıklıklar genellikle yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkar. Zira bu bölge deri ve derialtı dokusu daha gevşektir.
Genellikle genetik özellikler, yaşlanma, kilo alıp-verme, güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenler deri ve derialtı dokusundaki gevşemeyi daha da arttırarak sarkmalara neden olur. Kol sarkmalarına, medikal estetik çözümler ve estetik cerrahi tedaviler uygulanmaktadır.
Ancak ağır derecede olan sarkmaların tek çözümü cerrahi tedavilerdir. Kollar yana doğru kaldırıldığında kolun üst kısmında yarasa kanadı şeklinde sarkma ortaya çıkar. Bu durum kısa kollu elbise giyilmesinde sorun yaratır. Kol sarkmalarında problemler hastadan hastaya değişim göstermektedir.
Bazen deri kalitesi bozulmuş ve bölgesel yağlanma artmıştır. Bazen de hızlı kilo veren hastalarda görüldüğü gibi sadece sarkma söz konusudur. Hafif sarkmalarda AWT uygulamaları ile risksiz bir şekilde sonuca ulaşılır.
Ağır sarkmalarda deri kalitesi iyi ise, sadece liposuction (yağ alma) yeterli olabilir. Deri kalitesi bozulmuş ve çatlaklar da oluşmuşsa kol germe ameliyatı gerekir. Bazı hastalarda ise hem liposuction hem de kol germe kombine edilebilir. Bu ameliyatların tamamı tek seansta başarıya ulaşır.
Meme kanseri nedeniyle memesi alınan ve koltukaltına müdahale edilen hastalarda ise; aynı taraftaki kolda ortaya çıkan lenfödem için liposuction veya kol germe operasyonları uygulanabilmektedir.
Kol sarkmalarını önlemenin yolu, rahatsızlığın erken dönemlerinde özellikle deri yüzeyinde deformasyon oluşmadan; liposuction uygulaması ile sarkmaya yol açacak yağ dokusunun ortadan kaldırılmasıyla olabilir. Zira deri kendini toplayarak, sorunu ortadan kaldırmaktadır.
Ancak; kolda, hem yağ hem de deri dokusu fazlalığı oluşmuşsa her ikisine de müdahale edilerek fazlalıklar alınmalıdır. Kol germe ameliyatı sonrası kolun arka-iç kısmında kalan düz çizgi şeklinde iz en önemli dezavantajıdır. Kol kaldırıldığında iz ortaya çıkacağından hastanın bu izin bilincinde olarak karar vermesi en doğrusudur.
Unutulmamalı ki, kol germe ameliyatı çok zor, riskli ya da büyük bir ameliyat değildir.
Kol Germe Ameliyat Nasıl Uygulanır?
Kol sarkmalarında uygulanan kol germe ameliyatı genellikle genel anestezi altında ve bazen de lokal anestezi ile yapılır. Ortalama 1-3 saat arası sürer. Çok ağır sarkmalar ve yağlanmalarda hasta bir gün hastanede kalabilir.
Genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi ameliyat öncesi 6 saatlik açlık süreci gereklidir. Koldaki sarkma deri boyunca hem enine hem boyuna iki boyutludur. Bu nedenle deri hem enine hem de boyuna kesilerek sarkan deri alınmalıdır. Enine deri fazlalığı koltukaltına yapılan kesilerle alınacağı için izini gizlemek kolaydır.
Boyuna deri fazlalığı kola paralel kesilerle alınır ki, burada kalan izin görünmesi söz konusudur.
Kol Germe Ameliyatı Öncesi ve Sonrasu
Ameliyata girecek hasta ameliyattan en az 3 gün önce aspirin gibi kanamayı uzatacak ilaç alımını kesmelidir. Ameliyat sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilir. Bunlar en fazla 2-3 gün sonra çekilir.
Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde kolların yüksekte tutulması önerilir. Ameliyat sahasında oluşabilecek şişme, ödem ve kanamaları azaltmak için baskılı bandaj uygulaması yapılır. Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır.
Genellikle alınacak dikiş olmaz.
Ameliyat alanında kanama, serum birikmesi veya enfeksiyon gibi iyileşmeyi etkileyebilecek durumlar dışında, yapılan kesilerin iyi planlanamamasına bağlı olarak koltuk altında bant oluşumu gibi durumlar görülebilir.
Bu bilgiler tıp literatüründen alınmış ve tamamiyle bilgilendirme amaçlı verilmiş olup bir estetik cerrah ile karşılıklı konuşarak tüm ayrıntılar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.
13 Aralık 2018
G5 masajı hızlı titreşimler halinde ittirme be sıkıştırma yöntemiyle yapılmaktadır. G5 Masajı Faydaları Yağ Yakımı Selülitli bölgeyi düzeltmek Bölgesel sıkılaşma…12 Aralık 2018
HIZLI VE ETKİLİ LAZER DESTEKLİ CİLT BAKIMI CDS (Kozmesötik Salım Sistemi) canlandırıcı bileşikleri cildin derinlerine dağıtarak yaşlanan ve hasar gören…
20 Temmuz 2018
Cildin yeniden yapılanmasını sağlayan aktif içeriklerle formüle edilmiş Kollajen cilt bakım ürünleri ve maskesi ile yapılan bir cilt bakımıdır. Solgun…
Источник: //www.doktoribrahimaskar.com/kol-sarkmalari.html
Kol germe ameliyatı
Kolun üst bölgesinde, arka ve iç kısımlarında sarkıklıklar oluşması genellikle yağ birikimleri ve deri sarkmasıyla ortaya çıkmaktadır. Zira bu bölgelerde deri ve deri altı dokusu daha gevşek olmaktadır.
Genellikle genetik ailevi yatkınlık, yaşlanma, kilo alıp-verme, fazla güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi etkenler deri ve deri altı dokusundaki gevşemeyi daha da arttırarak sarkıklıkların oluşmasına neden olur. Kol sarkmalarında medikal estetik ve estetik cerrahi gibi birçok çözümler getirmektedir.
Tabi daha ağır derecede seyreden sarkmaların tek çözümü cerrahidir. Kol germe operasyonları yaklaşık olarak 1 ila 3 saat arası sürmektedir.
Kol Neden Sarkar?
Aslında kol germe ameliyatları neden yapılır sorusunun cevabı açık ve nettir. Kollarda yağlanma. Bu durumun oluşma sebebi Kısa zaman dilimlerinde aşırı kilo alıp verme veya 120 kilo olan bir kişinin sonradan rejime girerek 80 olması diyebiliriz.
Böyle bir durumda yalnızca kol bölgesinde değil, vücudun birçok bölgesinde yağlanmalar meydana gelecektir. Kol germe estetiği ameliyatlarına da genelde bu nedenden dolayı ihtiyaç duyulmaktadır.
Kollar ilk önce liposuction ile inceltilir daha sonra deri çıkartma işlemi ile tamamlanmaktadır.
Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Kol germe estetiği ameliyatları yağ alma ve deri fazlalığını çıkartma gibi iki farklı teknikle yapılabilmektedir. Bazı kişilerin o anki durumu sebebiyle ise, iki yöntem aynı anda da yapılabilmektedir. Operasyon dirsek noktasından koltuk altına kadar olan bölge için yapılır.
O bölgede oluşan kol sarkmaları düzenlenir. Operasyona girecek kişide kol sarkması derece bakımından çok yüksek değil ise, ameliyat sadece koltuk altından yapılarak, minik bir kesi ile kolu içeriye doğru gererek kol germe işlemini tamamlanabilmektedir.
Böylece kişide ameliyat izi de olmamış gibi olacaktır.
Kol germe estetiği ameliyatı genel anestezi altında yapılır. Operasyon yaklaşık olarak 1 ila 3 saat arasında sürer. Ameliyatın sonrasında kol korsesi takmak gerekir. Kol korsesinin kalma süresi de yaklaşık 3 haftadır. Bu süre sonrasında kolda oluşan morluklar ve ödemlerde yavaş yavaş kaybolmaya başlar.
Ameliyatın izlerinin tamamen bitişi yaklaşık 2 ay süre ile gerçekleşmektedir. Ameliyat sonrasında hekiminiz başka bir durum belirtmedikçe hastanın bir gün süre ile hastanede kalınması gerekmektedir. Operasyon sonrası belirli aralıklar ile de kontrol olmak gerekmektedir. Ağrı sızı durumu olabilir ve bu son derece doğaldır.
Ameliyat sonrası doktorun verdiği ilaçların kullanımının zamanında alındığı sürece, hasta çok zorlanmaz.
Genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi kol germe ameliyat öncesi 6 saatlik bir açlık süreci gereklidir. Ameliyata girecek hasta ameliyattan en az 3 gün önce olmak kaydıyla aspirin gibi kanamayı uzatacak ilaç alımını kesmelidir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatı sonrası kanama ve sıvı birikimlerini engellemek için bu bölgeye lastik boru drenler konulabilmektedir. Bunlar en fazla 2 ila 3 gün sonra çekilir.
Özellikle ameliyattan sonraki ilk günlerde doktor tarafından kolların muhakkak yüksekte tutulması önerilir. Ameliyat sahasında oluşabilecek şişme, ödem ve kanamaları azaltmak için baskılı bandaj uygulaması yapılmaktadır.
Operasyondan 3 gün sonra kolun şeklini vermesi için kolu saran çorap şeklinde elastik bir bandaj uygulanır. Genelde operasyondan sonra alınacak dikiş olmamaktadır.
Ameliyat alanında oluşan kanama, serum birikmesi enfeksiyon gibi iyileşmeyi etkileyebilecek durumlar dışında bu ameliyata özgü olarak, yapılan kesilerin iyi planlanmamasına bağlı olarak koltuk altında bant oluşumu gibi durumlar görülebilmektedir.
Ameliyat sonrası dönemde ağrı olmaz yada yok denecek kadar azdır. Ağrı olduğu durumlarda ağrı kesiciler yeterli olacaktır. Normal hayata dönüş birkaç gün içinde olacaktır.İlk iki hafta sadece günlük işlerinizi yapabileceksiniz, kolların kullanmadığı koşu gibi sporlara üçüncü haftada, tenis gibi efor sarf ettiren sporlara sekizinci haftadan sonra başlayabilirsiniz.
Kolunuzun içindeki iz ilk zamanlar kabarık kırmızı olmakla birlikte zamanla incelmeye başlayıp soluklaşarak daha az belirgin hale gelecektir.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası İyileşme Dönemi
Kol estetiği ameliyatından 2 ila 3 gün sonra uçak yolculuğu yapabilecek hale gelebilirsiniz. Ameliyattan 2 ila 3 gün sonra hekiminiz aksini belirtmedikçe banyo yapabilirsiniz, İyileşme dönemi herkeste farklı olduğu için kişiden kişiye farklılık gösterebilmektedir.
Yaklaşık olarak 5 ila 7 gün içinde tam olarak iyileşmeniz mümkündür İş hayatınıza yada sosyal yaşantınıza dönmeniz de yaklaşık bu kadar zaman almaktadır. Kol germe estetiği ameliyatı kendi kendine eriyebilen gizli dikişlerle yapıldığı için ayrıca dikiş aldırmaya da gerek kalmamaktadır.
Güç gerektiren işler ve sportif hareketlere ise 4 hafta sonra başlanabilmektedir
Kol Germe Estetiği Ameliyatı Fiyatı
Kol germe ve diğer ameliyatlarla alakalı fiyat vermek sağlık bakanlığı tarafından haksız rekabet sağladığı için yasaklanmıştır. Hastanede bulunan ameliyathanenin hangi kalitede olduğu, koldaki sarkma oranının ne olduğu, Bunlar hep ameliyatın fiyatını etkileyen unsurlardır.
Bu sebeple ilk önce ilgili hekime muayene olmak şarttır. Sadece liposuction ile kol kalınlığı küçültülmek isteniyorsa, bu ameliyat germe olmadığından dolayı diğerine göre daha uygun fiyatta olacaktır. Fiyatlar uygulanacak operasyonun maliyetinin ne kadar olduğuna bağlıdır.
Başta kol germe estetiği ameliyatı olmak üzere diğer yaşadığınız sıkıntılarla alakalı aklınıza takılan soruları 0543 606 06 78 – 0543 606 06 78 nolu telefon numaralarından uzmanlarımızı arayarak doktorlara iletebilir ve bu konuyla alakalı detaylı bilgilere sağlıklı bir şekilde ulaşabilirsiniz.
Источник: //www.meltemhastanesi.com/makale/kol-germe-ameliyati_310.html
Kol Germe Estetiği
İnsan vücudunun her iki yanında bulunan, birçok işleve sahip olan kolların üst tarafında arka ve iç bölgesinde sarkmaların ortaya çıkması, genel olarak yağ birikimi ya da deri sarkması şeklide olur.
Hangi yaşta olursanız olun kol kısmının deri ve aynı zamanda deri altı dokusu hep gevşek bir yapıda olmaktadır.
Genel olarak kollardaki deri ve deri altı yapısındaki gevşeme sonucunda sarkmaların ortaya çıkması ailevi yatkınlık, yaşlanma, hızlı bir şekilde kilo alıp, verme, uzun süre güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi faktörler etkili olmaktadır.
Kollar yana doğru açıldığı zaman kolun alt kısmında yarasa kanadı şekilde sarkmalar oluşur. Kolların sarkması daha çok kısa kollu, askılı gibi kıyafetlerin giymesinde sorun oluşturur ve görsel olarak da çok kötü bir görüntü ortaya çıkar.
Ağır kol sarkmalarında derinin yapısı kaliteli ise, sadece lipusuction adı verilen yağ alma tedavisi uygulanır. Deri yapısı bozulmuş ve aynı zamanda çatlaklar da varsa, kol germe ameliyatı uygulanır. Bunlara da kol germe estetiği adı verilir.
Bazı hastalarda, kolda oluşan deformasyonun oranına göre hem yağ alma hem de kol germe uygulamasının ikisi de yapılır. Bazı insanların deri kalitesi bozulmuş ya da bölgesel yağlanma artmaktadır. Hızlı bir şekilde kilo alıp, veren insanlarda sadece kol sarkması ortaya çıkar.
Birçok faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan kol sarkmalarında medikal estetik ve aynı zamanda estetik cerrahi gibi bazı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ancak çok daha fazla oranda olan kol sarkmaların tek çözümü ise cerrahi uygulamadır.
Bu tedavi yöntemi yaklaşık olarak bir ya da üç saat arasında değişmektedir. Hafif orandaki kol sarkmaların AWT tedavi yöntemi ile risksiz, son derecede güvenilir bir şekilde, başarılı sonuçlar elde edilir.
Kol germe genel anestezi altında, hastane ortamında yapılan bir operasyondur. Bazı durumlarda hastalara sadece lokal anestezi uygulanmaktadır.
Diğer anestezi kullanımı gerektiren ameliyatlarda olduğu gibi, kol germe ameliyatında da hastanın altı saatlik bir açlık süresi olması gerekmektedir.
Kol germe ameliyatı yaptıracak olan hasta ameliyat gününden en az üç gün önce aspirin gibi kanamayı uzatma özelliğine sahip olan ilaç alımını kesmelidir. Aksi durumda ameliyat sırasında birtakım komplikasyonlar ortaya çıkabilir.Kol germe estetiği yapmanın farklı nedenleri olabilir. Bazı kişilerde meme kanseri hastalığı ile memesi alınan ve koltuk altı kısmından müdahale edilen kişilerde aynı taraftaki kolda bulunan lenf ödem için liposuctin ya da kol germe işlemi yapılmaktadır.
Kollarda meydana gelen sarkmaları önlemenin en etkili yolu erken yaşlarda liposuction tedavi yöntemi ile deride deformasyonun oluşmadan sarkmalara neden olan yağ dokusunu ortadan kaldırmaktır. Ancak bu şekilde kol derisi kendini toplayarak, sarkmanın önüne geçer.
Kol derisinde sadece deri fazlalığı varsa, fazlalık derisi dokusuna bağlı olarak yağ fazlalığı da bulunur. Bu fazla olan deri ve aynı zamanda yağ dokusu da alınmalıdır. Kol germe operasyonları sonrasında kolun iç ve arka kısmında kalan düz çizgi şekilde iz kalmaktadır.
Hastalar kolun kaldırılması durumunda izin belli olacağını göze alarak, kol germe operasyonun yaptırılması gerekir.
Kol Germe Ameliyatı
Bazı insanların birtakım sebeplere bağlı olarak kollarının alt kısmında sarkmalar ortaya çıkar. Bu görüntüden kurtulmak için uzman doktorlar tarafından kol germe ameliyatı yapılmaktadır. Kol germe estetiğinde uygulanan operasyon genel anestezi altında hastane ortamında yapılmaktadır. Bazı durumlarda sadece lokal anestezi yapılmaktadır.
Kol germe operasyonu bazen ise sedasyon altında yapılır. İnsan vücudunun iki kolunun iç ve arka kısmında ortaya çıkan sarkık deri, fazla olan yağ dokusu doktor tarafından eksize edilmesi gerekir. Kol germe operasyonunda gerekli görülen durumlarda kolun bir alanına liposuction da yapılabilir.
Kola yapılacak olan kesi yeri iki tabaka şekilde dikilir ve ameliyat sonunda kesi yapılan kollara yumuşak bir pansiyon yapılır.
Kol germe operasyonu genel olarak bir ya da üç saat arasında değişmektedir. Eğer hastanın kollarında yoğun bir şekilde sarkma oluşmuşsa, hastanede bir gün kalma durumu olabilir.Eğer hastanın kolunda enine doğru bir şekilde deri fazlalığı varsa, bu durumda kesi koltuk altına yapılacağı için dikiş izlerini gizlemek daha kolay olacaktır.
Kol sarkması boyuna deri fazlalığı şeklinde ise, boyuna bir şekilde kesi yapılacaktır, bu dikiş izlerini gizlemek mümkün olmamaktadır.
Kol sarkmasına bağlı olarak ortaya çıkan vücut deformasyonunun eski haline getirilmesi için germe ameliyatları ülkemizde çok fazla tercih edilen bir operasyondur. Bunun sebebi insanların ömür boyu kötü bir görünüme sahip olmak istememesi ve aynı zamanda bu alanda uygulanan operasyonlarda başarılı sonuçlar elde edilmesidir.
İnsan vücudunun kontürünün düzeltilmesi operasyonlarında, uzman doktorlar tarafından insan vücudunun tüm kısımları bir bütün olarak değerlendirilmeli ve ona göre vücudun tamamıyla uyumlu, orantılı bir operasyon yapılması gerekmektedir.
Aksi bir durumunda ortaya çıkan orantısız ve uyumsuz bir görünüm hastayı ikna etmeyecektir, daha çok rahatsızlık verici olacaktır.
Kol Germe Ameliyatı Sonrası
Kollara uygulanan germe operasyonu sonucunda kanama ya da sıvı birikimini önlemek amacıyla kollara lastik boru şeklinde drenlerin koyulması gerekir. Kol germe operasyonun sonunda, drenler en fazla iki ya da üç gün sonra çekilmesi gerekmektedir.
Özellikle kol germe operasyonu sonrasındaki ilk günlerde kolların yüksek bir şekilde tutulması tavsiye edilir. Kol germe operasyonu aşamasında ortaya çıkma riski bulunan şişme, ödem ve kanamaların azalması için hastaya baskılı bandaj gibi bir uygulama yapılır.
Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu sarma özelliğine sahip olan çorap şeklinde elastik bir bant uygulanır. Genel olarak alınması gereken dikiş olmamaktadır.
Kol germe operasyonu sırasında kanama, serum birikmesi ve enfeksiyon gibi hastanın iyileşme sürecini yavaşlatacak durumların ortaya çıkması haricinde, kola yapılan kesiklerin iyi planlanmamasına bağlı olarak koltuk altı bant oluşumu gibi vakalar ortaya çıkabilir.Kol germe operasyonu sonrasında ise herhangi bir ağrı ortaya çıkmaz ya da ağrı yok denecek kadar hafif olmaktadır. Eğer hastada ağrı ortaya çıkarsa doktorunuzun tavsiye edeceği ağrı kesicileri kullanmanız yeterli olacaktır. Sosyal hayatınıza, operasyon sonrasının bir sonraki gününde dönebilirsiniz.
Kol germe operasyonu yapılan hastalar genel olarak en fazla dört ya da beş gün sonra günlük aktivitelerine geri dönebilir. On gün sonra ise hastalar tamamen iyileşir. Kol germe operasyonundan sonra ilk bir ay süresince kola korse takılması gerekir.
Kola korse takılması sonucunda kolda ortaya çıkan şişlikler daha az olacak hem de derinin altında kalan dokulara yapışarak, kolun küçülmesine yardımcı olacaktır.
Kol germe ameliyatından sonra kollarda yer alan dikiş izi bir ay sonra solmaya başlar, daha sonra ise bir yıl sonra dikiş izi tamamen yok olur. Kolda herhangi fark edilecek bir iz bulunmaz.
Ameliyatsız Kol Germe Tedavisi
Kol germe estetiği kapsamında, kol germe operasyonu yaptıracak olan kişilerin kollarında yer alan sarkmalar çok fazla değilse tek seansta başarılı bir sonuç elde edebileceğiniz Thermi Tight tedavi yöntemini deneyebilirsiniz.
Bu tedavi yöntemi ameliyatsız bir şekilde kol sarkmalarını iyileştirir. Thermi Rf tedavi yönteminde, kola enjekte edilen ve aynı zamanda deri altına verilen bir radyo frekans uygulamasıdır.
Thermi Tight kol germe operasyonunda kolun sarkık olan kısmı lokal anestezi ile uyuşturulur. Kolun sarkık olan kısmına incecik bir uca sahip olan cihazla, deri altına radyo frekans enerjisini vererek, bu alanın ısısı çok arttırır. Bu operasyon tek seansta uygulanır.
Ameliyatsız kol germe operasyonun başarılı sonucu bir hafta içerisinde görülmeye başlanır. En geç üç ay sonra kol en iyi hale gelir.Источник: //evdesifa.com/kol-germe-estetigi/
Kol Estetiği
Fit ve sağlıklı bir fiziğe sahip olmanın olmazsa olmazlarından biri de kol güzelliğidir. Özellikle vücudun önden görüntüsünde ilk göze çarpan alanlardan biri olan kol, eğer kişinin istediği estetiğe sahip değilse kolu açık kıyafetler giymesine engel olur ve kişinin istediği stili yakalayamamasına, öz güven eksikliği yaşamasına neden olur.
Kimler kol estetiği yaptırmalıdır?
Özellikle fazla kilolarından ötürü kalın kola sahip olan, hızlı kilo alıp verme ya da yaşlılık gibi nedenlerden ötürü kolunda sarkma yaşayan ya da farklı nedenlerden ötürü kollarındaki deformasyonu düzeltmek isteyen kişiler kol estetiği ameliyatlarına başvurmaktadır.
Kol estetiği çeşitleri
Günümüzde en çok tercih edilen kol estetiği uygulamaları arasında kol germe ve kol inceltme bulunmaktadır.
Kol neden sarkar?
Sağlıksız beslenme, aşırı kilo alıp verme, yaşlanma, spor yapmama gibi nedenlerden ötürü zaman içinde omuz ve dirsek arasında yer alan üst kol kısmı sarkmaya başlar.
Kolda deformasyona neden olan bu durum, derinin buruşmasına ve kol kontürünün bozularak dalgalı bir görünüm oluşmasına sebep olabilir.
Bu gibi durumlarda kollarının sarkık görünümünden kurtulmak isteyen kişiler özel kol egzersizleri yapsa ve spora başlasa bile deformasyon tam olarak giderilemeyebilir.
Kol gerdirme ve kol sıkılaştırma için günümüzde kol gelme ameliyatı yapılmaktadır.
Kol germe ameliyatı (kol germe estetiği)
Brakioplasti olarak da bilinen kol germe ameliyatı, kolundaki sarkma probleminden şikayet eden tüm kişilere uygulanabilir.
Kol germe ameliyatı nasıl yapılır?
Ameliyat öncesinde kişinin kol sarkması nedenleri araştırılır. Kol sarkması kişi kilo aldığı için derinin genişlemesiyle oluştuysa ameliyatta liposuction’a başvurulur; kol sarkması yaşlılık ya da diğer nedenlerden dolayı oluşmuşsa sadece fazla derinin çıkarıldığı bir işlem uygulanır.
- Kol germe ameliyatından önce kişiye anestezi uygulanır.
- Daha sonra sarkan bölgelerdeki fazla deri, yumuşak dokular ve yağ tabakası kesilerek alınır. Bu aşamada kişinin yağlarının daha fazla alınmasına gerek olursa liposuction uygulanabilir.
- Ardından estetik dikişle yara izi kapatılır. Yara izi belli olacağı için, dikişlerin kişi kolsuz kıyafetler giyse dahi görünmemesi amacıyla koltuk altına yakın bölgelere atılır.
Kol germe ameliyatı sonrası
- Yaklaşık 2 saat süren ameliyat sonunda kişi 1 gün hastanede istirahat eder, ardından taburcu edilir.
- Ameliyattan sonra kişi günlük hayatına yaklaşık 6 gün içinde dönebilir.
- Ameliyattan sonra 2 hafta boyunca hafif şişlik ve morartının olması normaldir.
Kol inceltme
Kol estetiğini bozan bir başka durum da yağlanmanın artarak kolları kalınlaştırması ve kişiyi kilolu göstermesidir. Spor yapma ve kol eritme hareketlerinin işe yaramadığı durumlarda ameliyatlı ve ameliyatsız kol estetiği yöntemlerine başvurulmaktadır.
Kol inceltme ameliyatı
Kol inceltme ameliyatı yağ aldırma yöntemi ile yapılmaktadır. Yağ alma işlemi ise liposuction ile gerçekleştirilmektedir. Günümüzde yağ aldırma ameliyatlarının yanı sıra riski daha düşük olan ameliyatsız kol inceltme yöntemleri de kullanılmaktadır.
Ameliyatsız kol inceltme
Lazer lipoliz, yaygın ve etkisi kanıtlanmış olan kol inceltme yöntemidir. Lazer lipolizle koldaki yağ oranına göre kolu birkaç seansta inceltmek mümkündür. Kol inceltme fiyatları ise seans sayısına göre değişmektedir (detaylı bilgi: lazer lipoliz).
Kol estetiği hakkında merak edilenler
Kol nasıl incelir? Kolları zayıflatmak için ne yapılmalıdır?
Kolların, bacak, gövde ya da vücudun diğer bölümlerine göre kalın olması orantısız bir fiziki görünüme neden olur. Kolları eritmek için spor salonunda veya evde profesyonel egzersiz videoları eşliğinde yapılan kol sıkılaştırma egzersizleri bazen işe yaramayabilir.
Bu gibi durumlarda beslenme de çok önemli olduğundan sporla birlikte dengeli beslenmek için bir diyetisyene başvurulması gerekir.
Ancak bu sürecin zaman alacağı göz önüne alındığında, kolları inceltmede daha pratik bir yöntem olarak ameliyatsız estetik işlem seçenekleri değerlendirilebilir.
Kol korsesi, kol sarkması için krem ya da kol inceltici bant işe yarıyor mu?
Spor ya da ameliyatsız kol sıkılaştırma ve inceltme yollarına alternatif olarak piyasaya sürülen kol korsesi, kol sarkması için krem ya da kol inceltici bant gibi ürünler diğer yöntemlere göre uygun fiyatlı olsa da etkileri uzun vadeli ve kalıcı değildir.
Aynı zamanda kollara sürülen kremler kişinin derisinde alerjik reaksiyonlara yol açabilir ve kol korsesinin doğru uygulanmaması kolda ödem oluşturarak kolları olduğundan daha da kalın gösterebilir.
Bu sebeple bu tip uygulamalardan yararlanmadan önce çok dikkatli olunması gerekir.
- //www.plasticsurgery.org/cosmetic-procedures/arm-lift
- //www.docshop.com/education/cosmetic/body/arm-lift
- //www.mayoclinic.org/tests-procedures/arm-lift/basics/definition/prc-20014655
Bu yazıyı değerlendirmek ister misiniz?
(3 votes, average: 5,00 5)
Loading…
Источник: //sehrinrehberi.net/kol-estetigi
Kol Germe – Kol Estetiği Ameliyatı ile Sıkılaştırma – Ankara
Kol germe estetiği Kol bölgesi vücudumuzun en önemli uzuvlarından biridir. Özellikle yaz aylarında kısa kollu ya da askılı kıyafetler giyilmesi kolların estetik görünümü açısından önemlidir. Çünkü kol estetiği kötü görünüme sahip kişiler hem rahatsız olur hem de öz güvensiz hissederler.
Kol estetiğini bozan en sık iki neden kolların yağlı ve kalın olması ya da kolların sarkmış olmasıdır. Üst kol iç kısımdaki deri çok ince ve gevşemeye çok müsaittir. Aşırı kilo değişiklikleri, yaşlılık, hamilelik ya da yapısal nedenlerden dolayı bu kısımdaki kol derisinde sarkmalar ya da yağ birikimleri olabilir.
Hastaların bir kısmında kol iç ve arka kısımlarındaki deri gevşeyerek sarkma ön plandayken, bazı hastalarda kolda yağlanma artışı ön plandadır. Tedavi planıda cilt kalitesine ve koldaki yağlanmaya göre değişiklik gösterir.
Kol Germe Ameliyatı
Kol içi ve alt bölgelerdeki sarkmış fazla cilt ve yağ dokusunun çıkartılması işlemine estetik kol germe ameliyatı denilir. Kolu gerdirme operasyonu sedasyon anestezisi ve genel anestezi ile hastanede ameliyathanede yapılır. Ameliyatın ortalama süresi 2 saattir. Kişi aynı gün hastanede kalmadan evine gidebilir.
Kol iç kısmındaki sarkık alan eliptik olarak deri ve yağ dokusunu içerecek şekilde çıkarılır. Kesi izi kol içinde vücuda gelen kısımda saklanmaya çalışılır. Eğer sarkma çok fazlaysa o zaman iz koltuk altında t şeklinde devam edecek şekilde planlanmalıdır.
Kol germe ameliyatı sonrası kollar yukarıda tutulur. Bu sayede şişliğin ele inmesi engellenir. Çoğu zaman dren koymak gerekebilir. Elastik bandaj uygulaması standarttır.
Kişi ağır aktivite gerektirmeyen işleri ilk iki gün sonrası yapmaya başlayabilir. İlk iki gün kolların dinlendirilmesi ve yüksekte tutulması iyileşmenin hızlanması için önemlidir.Elstik bandaj ya da kol korsesi kullanımı ilk 2-3 hafta önerilir.
Lazer Liposuction ile Kol Germe Uygulaması
Cilt sarkıklığın olmadığı deri kalitesinin ve elastikiyetinin iyi olduğu, ancak yağ dokusunun fazla olduğu olgularda lazer liposakşın (lazerle yağ çekme) işlemi yeterlidir.
Çünkü lazer hem ciltte bir miktar sıkılaşma yaratır, hem de cilt altındaki fazla yağı eriterek vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar. Lazer liposakşın tek başına uygulanabileceği gibi, kol germe estetiği ile kombine de uygulanabilir.
Çünkü dirsek seviyesinde ön kola geçişte kol gerdirme ameliyatı sonrası oluşacak potluklar kol lazer liposakşını ile engellenebilir.
Ameliyatsız Kol Germe ve Sıkılaştırma
Ameliyatsız olarak kol germe ya da sıkılaştırma fokus ultrason yöntemi ile yapılabilir. Yüksek odaklanmış ultrason enerjisi ile hem cilt hem de cilt altı fasya tabakası sıkılaşarak kol daha gergin ve sıkı hale getirilebilir.
Fokus ultrason cihazının 13 mm’lik başlığı sayesinde kolda derin dokularda toparlanma ve gerginlik elde edilebilir. Bu kol sıkılaştırma etkisi kolu gerdirme ameliyatında elde edilen sonuçla mukayese edilmemelidir.
Ama ameliyat olmak istemeyen ya da koldaki cilt gevşemezi az düzeyde olan hastalar için iyi bir alternatif tedavi olabilir.
Kol Germe Öncesinde Değerlendirme
Kol germe öncesi sonrası için değerlendirme ilk muayenede yapılır. Kol gerdirme ameliyatına uyan kişiler için teknik hakkında bilgilendirme sunmak ve görsellerle sunum yapmak, önemli faktörlerden biridir.
Yaş ve zamana bağlı olarak vücut doku ve kaslarının zayıflaması, esnekliğini kaybetmesi, kilo alıp verme gibi nedenlerle, üst kolun iç kısmında zamanla sarkmalar meydana gelir.
Yer çekiminin de büyük etkisi olan kol sarkıklıklarında, arka kısımlarda ve kürek kemikleri, omuzların alt kısmı ve koltuk altı kısımları gibi pek çok bölgede, esneme olabilir.
Kol derisinde çatlaklar, yırtıklar, deformiteler gibi sorunların tamamı, kol gerdirme işleminde giderilir ve estetik bir form kazandırılır.
Kimler Kol Germe Ameliyatı Yaptırabilir?
Ameliyatsız kol germe ya da ameliyatlı uygulamalarda, kişinin fiziksel özellikleri, kilosu baz alınarak yapılacak uygulamalar belirlenir. Kol iç ve arka kısmında sarkmalar olanlar, elastikiyetini kaybetmiş dokusu bulunan ve cilt deformeleri bulunan kişiler, bu ameliyatları yaptırabilirler.
Brachioplasti olarak bilinen kol germe ameliyatları, lokal olarak ya da diğer estetik uygulamalarla birlikte yapılabilir. Liposakşın ile birlikte yapıldığında muazzam sonuçlar kazandıran bir tekniktir. Her ikisi birlikte uygulandığında; hem fazla yağ dokuları alınarak kalınlığa form kazandırılır hem de fazla yıpranmış deri alınarak, estetik bir form kazandırılır.
Kol Germe Estetiğinden Sonra İz Oluşur mu?
Kol germe ameliyatı izleri, kesi izlerinin nerede olduğuna bağlı olarak değişebilir. Kolun iç kısmında olan operasyon izleri bazen koltuk altında da olabilir. Kişiye ve yapılan uygulamaya bağlı olarak farklılık gösterebilir. Sarkmanın fazla olmadığı bedenlerde ise sadece koltuk altı kısımda kesi izleri olur. Forma ve uygulamaya bağlıdır.
Şayet deri ve doku iyi nitelikte ise ve sarkıklıklar fazla değil ise sadece liposakşın işlemi uygulanır. Özellikle lazer liposuction işlemiyle lifting özelliği kazandırıldığı için çok fazla sarkma olmaz.
Kol Estetiği Ameliyatı Sonrası
Kol germe ameliyatı sonrası ödem, uygulama yapılan bölge ve uygulama türüne bağlı olarak oluşabilir. Yine uygulanacak bölgeye göre sedasyon ve genel anestezi dahilinde yapılır. Kolun bütününde estetik bir form sağlamak için liposuction uygulaması da yapılabilir.
Kesiler dikiş ile birleştirilir. Ameliyat sonrası pansuman yapılır ve uygulamadan birkaç gün sonra günlük aktivitelere dönüş yapılabilir. Dikişlerin iyileşmesi ise ortalama on gün sürer.
Ameliyatın başarılı olması için yaklaşık 1 ay süreyle korse kullanılır. Korse, fazla şişlik oluşumunu önlediği gibi dokuların daha iyi iyileşmesi ve sıkı bir form kazanması için etkilidir.
Kesi izleri 1 aydan sonra iyileşmeye ve 1 yıldan sonra tamamen kaybolmaya başlar.
Kol Estetiği Fiyatları
Sarkık kol ameliyatı fiyatları, uygulamanın türüne bağlı olarak belirlenir. Liposuction uygulamaları ve gerdirme uygulamalarının hangisinin yapılacağına, ikisinin birlikte uygulanıp – uygulanmayacağına bağlı olarak fiyat belirlemesi yapılır. Muayene sırasında fiyat bilgisi sunuyoruz.Ankara’da Kol germe için uygulanan tedavi yöntemleri ile kolda daha sıkı ve estetik olarak düzgün daha da güzel görünüm yakalanabilir.
Источник: //www.ferruhbingul.com/kol-germe/
Ameliyatsız Varis Tedavisi
Varis çoğu zaman sadece estetik bir problem olarak görülmesi nedeniyle önemsenmese de; toplumun %20’sinde görülen oldukça sık karşılaştığımız hastalıklardan birisidir.
Varis, kadın popülasyonda erkeklere oranla çok daha sık görülür.
20-70 yaş aralığındaki kadın nüfusun neredeyse yarısında kalın veya ince varis problemi olduğunun saptanmış olması da oldukça dikkat çekicidir.
Bu kadar sık gördüğümüz bir rahatsızlık olmasının yanı sıra, oluşturduğu klinik problemler ve estetik kaygılar neticesinde varis tedavilerinde çözüm yolları gün geçtikçe çeşitlilik kazanmaktadır. Bundan 10-15 yıl öncesinde uygulanan klasik cerrahi tedavinin yerini, günümüzde ameliyatsız varis tedavi teknikleri almıştır.
- Varis Tedavisi
- Ameliyatsız Varis Tedavisi Yöntemleri
Varis bilindiği üzere, özellikle bacak toplardamarlarının anormal genişlemesi ve kıvrımlı görünüm kazanmasıdır.
Varisin toplumda sık görülmesinin ve varis oluşumunun altında; başta genetik faktörler (anne, baba ve yakın akrabalarda görülmesi) olmak üzere, hormonal faktörler (özellikle kadınlarda östrojen etkileri), çevresel faktörler (sigara, alkol gibi) ve çalışma/gündelik yaşam koşulları gibi etkenler rol almaktadır.
Varis Tedavisi
Varis hastalığının ilaçla tedavisi yoktur. Ayrıca, varis bir kez oluştuktan sonra, geriye dönüşü olmayan ilerleyici bir hastalıktır. Piyasada mevcut varis ilaçları, kremler ile varis çorabı kullanımı, bilinenin aksine hastalığı tedavi etmez, varisin hastada oluşturduğu ağrı, ödem, kramp gibi şikayetleri rahatlatıcı etki gösterir.
Varis hastalarında sık karşılaştığımız şikayetler;
- Ağrı,
- şişlik,
- kramp (özellikle gece krampları),
- bacak huzursuzluğudur.
Variste ağrısının karakteristik özelliği, sabah saatlerinde çok az, gün içerisinde ayakta kalmakla akşama doğru artan ve ayakları uzatmakla veya yukarı doğru kaldırmakla dinlenip azalan bir ağrı olmasıdır.
Yüzeyden görünen varisleri olmasa bile, yukarıdaki klinik şikayetleri olan kişilerde de gizli varis olma olasılığı vardır. Bu tip şikayetleri olan kişilerde, muayene sonrasında ilk yapılacak tetkik Doppler US incelemesidir. Doppler ile bacak damarları ayrıntılı değerlendirilerek, problemin kaynağında olan içerideki damarlar tespit edilir ki, tedavide amaç bu kaynakları ortadan kaldırmaktır.
Ameliyatsız Varis Tedavisi Yöntemleri
2000li yıllarda girişimsel radyolojinin öncülük ettiği, damar içi lazer uygulamalarının varis tedavisinde kullanıma girmesi ile birlikte, varis tedavisinde cerrahi tedavi yerini ameliyatsız tedavi yöntemlerine bırakmıştır.
Günümüze kadar olan süreçte, sürekli yenilenen ameliyatsız tedavi metotları ortaya çıkmış, son olarak ise damarı yapıştırma yöntemiyle tedavi metodu kullanılır olmuştur.
Tabii ki, bu gelişen tedavi metotları ile birlikte, hastanın varis tedavisi sırasındaki konforu artmış ve varis tedavisi sonrası iyileşme periyodu kısalmış, hasta tedavi sonrası aynı gün işine dönebilir duruma gelmiştir.
Varis tedavisinin temelinde kaynak damarları kurutmak olduğunu belirtmiştik, bunun için kullandığımız tedavi metotlarının başında ısı ile ablasyon yöntemleri gelir ki; bunlar lazer, radyofrekans ve buhar ile ablasyon tedavilerini kapsar. Son birkaç yıldır uygulanmaya başlayan yapıştırma tedavi tekniğinde ise, damar duvar içerisine verilen doku yapıştırıcısının damar duvarlarını birbirine yapıştırması ile tedavi sağlanır.
Oldukça kolay uygulanır bir tedavi olması ve tedavi başarısının etkinliği ispatlanmış ısı ile ablasyon tedavilerine benzerlik göstermesi, yapıştırma yönteminin her geçen gün etkinliğini ve kullanılırlığını artırmaktadır. Bugün için bu yöntemin uygulanmasının en büyük dezavantajı, diğer metotlara göre daha pahalı bir yöntem olmasıdır.
Varis tedavilerinde kaynağın kurutulması için kullanılan ablasyon yöntemleri sıklıkla köpük tedavisi dediğimiz varisle damara ilaç enjeksiyonu ile kombine edilir. Kaynak damarların yukarıda bahsedilen yöntemler ile kurutulması sonrasında, kaynak damar ile irtibatlı yüzeyde görülen kıvrımlı varis damarları içerisine damar kurutucu ilaç zerk edilerek tedavi etkinliği ve kalıcılığı artırılır.
Kılcal tipte varis problemi olan hastalarda tedavi yaklaşımında da temel olarak işe yaramayan ve estetik kaygılara neden olan damarların kurutulmasıdır.
Burada kimyasal yöntemler kullanılarak, damar içerisine damarı kurutucu ilaç enjekte edilerek (skleroterapi) tedavi tamamlanır.Kılcal varisler çok ince ise, bu durumda cilt üzerinden lazer uygulamaları kullanılarak tedavi gerçekleştirilir.
Unutulmamalıdır ki; varis sadece estetik bir problem değildir, ölümcül boyuta ulaşan ciddi sağlık problemlerine de neden olabilen bir damar hastalığıdır. Ne kadar erken dönemde tedavi edilirse, varis tedavisi o kadar etkin ve kesin olur.
Источник: //www.fbm.com.tr/ameliyatsiz-estetik/ameliyatsiz-varis-tedavisi
Altın İplik Estetiği ile Ameliyatsız Yüz Germe
İplikle ameliyatsız yüz germe, örümcek ağı, iplikle yüz asma veya germe olarak adlandırılan tüm yöntemler bir birinin aynısı olan ameliyatsız yüz germe işlemleridir. Burada kullanılan iplikler yıllardır cerrahi uygulamalarda kullanılan ipliklerdir. Bu yüzden güvenlidirler. Cilt altına konan iplikler cildi asarak ve yenileyerek cilt sarkması ve kırışıklık tedavisinde etkili olmaktadır.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germede kullanılan ipliklerin özelliği nedir?
İple ameliyatsız yüz germede, Polydioxanone (PDO) ve polyglycolic acid (PGA) işlemden bir süre sonra ciltten emilen ve antimikrobik özellikli iplikler kullanılır. İplikle ameliyatsız yüz germede ayrıca bazı iplikler altınla kaplıdır. Altın dokunun dolaşımını artırarak daha fazla cilt yenilemesi sağlar.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe nasıl uygulanır?
Her iplik iğnelere bağlanmıştır. İğne cilt içine sokulduktan sonra iplikler cilt içinde bırakılır. Genel olarak iplikler oldukça incedir. İpliklerin uzunlukları ve yapıları oldukça çeşitlidir.
Altın iplik estetiği çeşitleri nelerdir?
Cildin kullanılacak bölgesi, sarkma ve kırışıklık derecesine göre değişik uzunlukta, değişik yapıda ve değişik yönlerde iplik kullanılır. Mono olanlar kırışıklık ve cilt yenilemede, spiral olanlar cilt olukları ve hafif sarkmalarda, cog iplik olanlar ileri sarkma tedavisinde kullanılır.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe nasıl etkili olur?
Cilt altına konan iplikler ciltte onarılma sürecini tetikler. Kollajen, elastik lifler ve dolaşımın artışı ile ciltte sıkılaşma gerçekleşir ve cilt toparlar. Cilt içinde mekanik bir destek görevi gören iplikler ortalama 180 günde erir. Ancak bu esnada cilt kendini yenilemiş olur. İplik sonuçları genç ciltlerde daha iyi ortaya çıkar. Yüz daha ince ve hatlar daha oturmuş gözükür.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe kimlere uygulanabilir?
Yüz sarkması, vücut sarkması ve kırışıklık şikayeti olanlar iplikle ameliyatsız yüz germe yaptırabilir. İplikle ameliyatsız yüz germe başlıca yüz ve boyunda kullanılır. Burun-yanak çizgisi, yanak sarkması, çene sarkması, gıdı, kaş düşüklüğü ve boyun çizgilerini giderebilir vücutta üst kol sarkmaları, iç bacak, karın ve kalça bölgesinde tercih edilebilir. .
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe kimlere uygulanmaz?
Kan hastalığı olanlara, kan sulandırıcı ilaç kullananlara, ağır kanser hastalarına, ağır diyabet hastalarına, cildinde infeksiyonve iltihap olanlara, uçuk çıkarma sırasında, ağır otoimmun hastalığı olanlara uygulanmaz.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe uygulaması ne kadar sürer?
İplikle ameliyatsız yüz germe ihtiyaca göre kullanılan iplik sayısına bağlı olarak tüm yüzde 40-50 dk, boyunda 25-30 dk sürebilir. İşlemden önce 30 dk. anestezik krem uygulamak işlemin konforlu geçmesini sağlar.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe uygulanırken ne hissedilir?
Ameliyatsız iplikle yüz germede çok ince akupunktur iğneleri kullanılır. İşlem bu yüzden çok acılı olmaz. Öncesinde krem uygulandığı için işlem rahat geçer.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe tedavisinin sonuçları ne zaman görülür?
Ameliyatsız yüz germe sonuçları yaklaşık 2 haftada ortaya çıkmaya başlar. Asıl sonuçlar cilt yenilenmesi devam ettiği için 2-3 ay sonra görülmeye başlanır.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe uygulamasının yan etkileri nelerdir?
İşlemden sonra morluk ve ödem gelişebilir. Bazı hastalar gerginlik veya doluluk hissi duyabilirler. Bu tür şikayetler birkaç günde geriler. Her iğneli işlemde olduğu gibi infeksiyon riski ve ipliklere bağlı allerji riski mevcuttur.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe uygulaması ne kadar süre iş ve sosyal yaşamı etkiler?
İşlemin yarattığı ödem ve morluk iş ve sosyal hayatı etkileyecek seviyede değildir. İşlem sonrası gelişen morluk kapatıcı makyaj malzemeleri ile kapatılabilir
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe tedavisinin etki süresi ne kadardır?
İplikle ameliyatsız yüz germe uygulamasının etkisi hastanın yaşı, sarkma derecesi ve kullanılan iplik çeşidi ve sayısı ile ilgilidir. Tek uygulamada etkisi 10 aydır. İki kez uygulama yapılırsa etki süresi 2 yıla çıkabilir. Özellikle sarkma şikayetinde etkili olan iplik çeşidi cog olanlardır. Cog iplikler yanak ve çene sarkmasında az sayıda kullanılır ve oldukça etkili olur.m
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe işleminden sonra nelere dikkat edilmelidir?
İşlemden sonra aynı gün sıcak banyo yapılmaz. Altın iğne uygulama sonrası gün boyu buz uygulaması yapmak ödem ve morluğu azaltır. Meydana gelen morluğu azaltmak için morluk azaltan kremler kullanılabilir. İşlemden sonra 2 hafta başka bir işlem yapılmamalıdır. İşlemden sonra 2 hafta süre ile sırt üstü yatılmalı, çok fazla mimik hareketi yapılmamalıdır.
Altın iplik estetiği ile ameliyatsız yüz germe diğer cilt yenileme yöntemleri ile birlikte kullanılabilir mi?
Lazer, PRP, mezolift, mikro iğneleme, botoks işlemleri 1 ay sonra ilave olarak uygulanabilir.
Altın İplik Estetiği ile Ameliyatsız Yüz Germe / Uzm Dr. Güneş Ertürk
Источник: //www.mddermatoloji.com/cilt-genclestirme/altin-iplik-estetigi-ile-ameliyatsiz-yuz-germe/