Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

içerik

Burun estetiği hakkında bilinmesi gerekenler

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Günümüzün estetik anlayışı, yüzün bütünsel güzelliğini ortaya çıkaran, orantılı ve doğal görünümlü burunlar elde etme yönündedir.

Güzellik algısının dönemsel gelişimi ve işlevsel bütünlüğün önemi ile uyumlu olarak ameliyat teknikleri de değişmektedir.

Estetik/plastik cerrahinin ince ve zarif teknik yaklaşımları ile ameliyat sonrası dönem daha az şişlik/morluk ile atlatılarak, gündelik yaşama hızlı bir dönüş mümkün olabilmektedir.

Okan Üniversitesi Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı Prof. Dr. Aydın Gözü burun estetiği hakkında sık sorulan soruları cevapladı.

Burun esteiği nedir

Burun yüz estetiğinin önemli bir bileşenidir. Estetik burun ameliyatı ya da rinoplasti, burnun, yüz yapısıyla uyumlu olarak yeniden şekillendirilmesidir.

Burnun boyutları üç boyutlu olarak (uzunluk/kısalık, genişlik/darlık, yükseklik/düşüklük) değiştirilerek asimetri ve eğrilikler giderilebilir, kemer ya da girintiler düzeltilebilir, burun ucu ve delikleri şekillendirilebilir.

Hastanın istekleri de göz önüne alınarak yüz hatları ile uyumlu, dengeli ve işlevsel sonuçlar elde edilir.

Günümüzün estetik anlayışı, yüzün bütünsel güzelliğini ortaya çıkaran, orantılı ve doğal görünümlü burunlar elde etme yönündedir.

Güzellik algısının dönemsel gelişimi ve işlevsel bütünlüğün önemi ile uyumlu olarak ameliyat teknikleri de değişmektedir.

Estetik/plastik cerrahinin ince ve zarif teknik yaklaşımları ile ameliyat sonrası dönem daha az şişlik/morluk ile atlatılarak, gündelik yaşama hızlı bir dönüş mümkün olabilmektedir.

Burun estetiği sonrası ile yüze düşen ışığın değişimi/yayılımı ile yüzün kendi doğal güzelliği ön plana çıkmakta, bu durum tüm estetik ameliyatlar sonrasında olduğu gibi kişinin iç dünyasına ve dünyaya bakışına da yansımaktadır.

Kimlere yapılmalı

Burun şekli kalıtsaldır, ancak geçirilmiş kaza ya da ameliyat/lar sonrası değişikliğe uğrayabilir. Bazı özel durumlar (dudak/damak yarığı vb) dışında 17 yaş beklenmelidir. Kişi ameliyata başkalarının etkisi altında kalmadan kendisi karar vermelidir. Gerçekçi olmayan beklentilerin yerine getirilemeyeceği unutulmamalıdır.

Ameliyat öncesinde yapmam gerekenler

Görüşme sırasında, burnunuzla ilgili düşüncelerinizi, yapılmasını istediğiniz değişiklikleri ve varsa benzemek istediğiniz kişi ile ilgili resimleri doktorunuzla paylaşınız.

Olası düzeltme ve değişiklikler konusunda doktorunuz sizi ayrıntılı olarak bilgilendirecektir. Size bilgisayar üzerinde gösterilen ameliyat sonrası görüntülerinizin yalnızca bilgilendirme amaçlı canlandırmalar olduğunu unutmamalısınız.

Ameliyat sonrası değişiklikler, özellikle erken dönemde, birebir örtüşmeyebilir.

Solunum ile ilgili yakınmanız olup olmadığını, geçirmiş olduğunuz tedavi ve girişimleri, kullanmakta olduğunuz ilaç ve bitkisel ürünleri belirtiniz. Aspirin ve benzeri ilaçlar ile bitkisel ürünler, ameliyat sonrası kanamayı artırıcı etkileri nedeniyle en az 2 hafta öncesinden kesilmelidir. Sigaradan da ameliyat sırası ve sonrasındaki olumsuz etkileri nedeniyle kaçınmalısınız.

Ameliyat nasıl yapılacak

Ameliyatınız hastanede, genel anestezi altında estetik/plastik cerrahi uzmanı tarafından yapılacaktır. Öncesinde anestezi uzman hekimi tarafından muayene edilecek ve gerekli kan testleriniz yapılacaktır.

Ameliyatınız ortalama 1-2 saat sürecektir. Burun deformitenizin durumuna göre açık ya da kapalı teknik kullanılabilir: burun ucunuza yönelik bir girişim planlanıyorsa açık teknik tercih edilir.

Açık ameliyat sonrası burun direkçiğinde ince birkaç dikiş bulunacaktır.

Ameliyat sonrası uymam gerekenler

meliyat sonrası burnun yeni şekli silikon tabaka ve bantlar ile iki hafta süreyle korunur. İlk geceyi hastanede geçireceksiniz ve yüzünüze soğuk (buz) uygulaması yapılacaktır. Tampon kullanıldıysa 2 gün sonra alınır.

Günümüzde bu amaçla delikli silikon stentler kullanıldığından nefes almayı sürdürürsünüz, ve çıkarma işlemi sanıldığının tersine ağrısızdır. Burun ateli 1 hafta sonra alınarak, ince bantlar uygulanır. Açık teknik ile ameliyat olanların burun direkçiğindeki dikişleri de bu sırada alınır.

1 ay süresince zorlayıcı hareketler ve ağır egzersizlerden kaçınmalısınız.

Ameliyat sonucunu ne zaman görebilirim

Atel alındıktan sonra burnun yeni görüntüsü kabaca ortadadır, ancak şişliklerin çözülmesi zaman alır. Son şeklini alması 6 ay-1 yılı bulabilmektedir. Bu süre içinde travmadan korunma önem taşır.

İstenmeyen durumlar (komplikasyonlar) nelerdir

Her ameliyat için sözkonusu olabilecek istenmeyen durumların yanı sıra solunum bozukluğu ya da küçük şekil bozukluklarına bağlı olarak ikincil girişimler nadir de olsa gerekebilir.

Источник: //www.kadinvekadin.net/burun_estetigi_hakkinda_bilinmesi_gerekenler-1.html

Burun estetiği (rinoplasti) ameliyatı tüm detayları

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği tıbbi adıyla rinoplasti ve septoplasti ameliyatları kapsamında operasyona dahil olan 2 tip hasta adayları mevcuttur. Bunlardan ilki burnun fiziki fonksiyonlarında sorun yaşayan hastalardır. Bu tip hastalarda sorunlar şu şekilde özetlenebilmektedir.

Septoplasti (Fonksiyonel Bozukluklar)

  • Burun eti büyümesi nedenleri ile nefes zorluğu şikayetleri
  • Burun kıkırdağı sorunları nedeniyle rahat nefes alamama şikayetleri
  • Burun kemiği eğriliği sebebiyle derin nefes alma şikayetleri

Rinoplasti (Şekil Bozuklukları)

  • Nefes alma sorunu bulunmayan, sadece şekil düzeltmeleri (burun estetiği, rinoplasti)

Yukarıda şikayetlere sahip olan hastalarımızın nefes alma sorunlarını ortadan kaldırmak için gerek tıbbi müdahalenin yanında burnun görsel olarak iyileştirilmesi talepleri de uzman hekim tarafından aynı ameliyat esnasında gerçekleştirilebilmektedir. Bu zamana kadar yüzlerce başarılı burun estetiği operasyonlara imza atan Özel Meltem Hastanesi KBB uzmanları bu ameliyat hakkında sorulara tek tek cevap veriyor.

Yaş Sınırı Nedir?

Burada burundaki kıkırdak ve kemik gelişimini göz ardı etmemek gerekir. Öncelikle 18 yaşından küçük hastaların burun ameliyatı operasyonları vücudun gelişimini tamamlaması açısından işlem önerilmemektedir. 18 yaşına girmiş ve sonraki yaşlarda olan hastalar için burun estetiği uygundur.

Mevsimsel Zamanla Nasıldır?

Burun estetiği hangi mevsimde yapılır sorusunun cevabı olarak; hastalarımızın ameliyat sonrası belirli bir süre uyması gereken hassas bir kaç konu vardır. Ameliyat olan kişi belirttiğimiz kurallara uygun şekilde iyileşme sürecini geçirdiği vakit burun estetiği için herhangi bir mevsim sorunu yaşanmamaktadır.

Burun Estetiği Öncesi ve Sonrası Örnekleri

Bu her hastamızın tabii hakkıdır. Ancak bu örneklere hem hukuken hemde hasta mahremiyeti açısından web sitelerimizde yer verememekteyiz. Hukuki sebebi, sağlık bakanlığı tarafından hastaları yanıltıcı argümanlar oluşturma kapsamında olmasıdır.

Bu sebeple görüşme esnasında hastanemizde yapılan operasyonların (hastalarımızın yüzleri dijital tekniklerle gizlenerek) öncesi sonrası görüntüleri ameliyat olmayı düşünen hastalarımıza sunulmaktadır.

Alanında 20 yıllık bir hastane olarak bu konuda hastalarımızın merak ettikleri tüm soruları cevaplandırmaktayız.

Burnum Nasıl Olacağını Önceden 3 Boyutlu Görmek İstiyorum

Bu konuda farklı simülasyon programları eşliğinde hastalara etkileyici bir sunum yapılabilmektedir. Ancak bu teknik bir çok hastane ve klinik ekibi tarafından yalnızca hastayı ikna etme aşamasında görsel bir şov olarak kullanılmaktadır.

Uygulamanın sonuçları tıbbi bir veriye dayanmamakta, çoğunlukla hastaların beklentileri konusunda yanıltıcı bilgi verebilmektedir. Sonuç olarak burun estetiği bir cerrahi operasyondur.

Bu beklentideki hastalarımız daha önce yapılan operasyonların fotoğraflarını inceleyerek hakkımızda fikir sahibi olabilmektedir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir?

Burun ameliyatlarında birbirinden farklı bir çok yöntem bulunmamaktır. Sadece açık ve kapalı burun estetiği ameliyatı şeklinde 2 yöntem cerrahların kullandığı teknikler arasında yer alır. “Peki hangisinin tercih edilmesi doğru olacaktır“ sorusunun cevabını ise yöntemlerin avantaj ve dezavantajlarını hastaya açıkladıktan sona belirtmek gerekir.

Açık Burun Estetiği Ameliyatı

Açık burun estetiği ameliyatında uzman cerrah burnun anatomisine tam olarak hakim olabilmektedir. Bu sebeple detaylı girişimlerde (hem estetik hemde fonksiyonel iyileştirmeler) açık burun ameliyatı tekniği daha yaygın ve yüz güldürücü sonuçlar verir.

Özellikle burun ucu şekillendirmelerinde hakimiyet yüksek olduğu için cerrahın operasyonu daha ayrıntılı yönetebilmesine avantaj sağlamaktadır. Burun eğriliği genellikle burun çatısı (valv) ve burun üzerindeki kıkırdak sırtının yamukluğu ile göze gelir.

Bu iki etken açık ameliyatta greftler yardımıyla daha iyi güçlendirilebilmektedir. Açıkçası burun ameliyatı bir kez yapılmalıdır. Bu açıdan da hastalarımıza kafası karışık.

Uygulama sonrası son görünüm ve rahat nefes alma sonuçlarında en az risk için açık rinoplasti ameliyatını önermekteyiz.

Kapalı Burun Estetiği Ameliyatı

Kapalı burun ameliyatı hakkında ilk bilinen herhangi bir kesi işleminin olmamasıdır. İki burun deliğinin ortasındaki duvara kolumella denir. Açık ameliyatta kolumella kesilerek burun açılmakta ve operasyonun sonunda iç dikiş atılmaktadır. Kapalı ameliyatta bu işlemin olmaması operasyonun daha hızlı sonuçlanmasını sağlamaktadır.

Cerrah törpü ve keskiler kullanarak burun içindeki kesikler arasından burun sırtı ve burun ucu düzeltmelerini yapabilir. Tekrar altını çizmek gerekirse açık ameliyatı burun ucu kaldırma, burun sırtı güçlendirme, burun eğriliği gibi kapsamlı işlemler daha rahat ve kapsamlı yapılmasına olanak tanımaktadır.

Ameliyat Süresi

Yrd. Doç. Dr. Kepekçi: Benim tarafımdan bu sorunun cevabı “burun son hali ne zaman içime sinerse ameliyat o zaman biter” şeklindedir. Ancak tabi hastalarımız doğal olarak hekimin ağzından belli bir süreyi duymak istemektedir.

Burun estetiği ameliyatı kaç saat sürer sorusunun cevabı yukarıda bahsettiğimiz 2 yöntemin hangisinin uygulandığına göre değişkenlik göstermektedir. Hastanemizde de hastalarımızın %80’lik bir bölümü açık cerrahi ile yeni görünümlerine kavuşmaktadır.

Açık rinoplasti ameliyatının tamamlanması ise 4 saat civarında sürebilmektedir. Yine de süreyi kesin olarak belirtmek yanıltıcı olabilmektedir. Bazı vakalarda burun özellikleri farklılık gösterebilir, kapsamlı birden fazla işlem yapılması gerekebilir.

Bizlere farklı daha önce şehirlerde ve sağlık kuruluşlarında ameliyat geçirmiş olan hastalarımız daha sık gelmektedir. Revizyon ameliyatı denen bu operasyonlar daha uzun sürebilir.

Rinoplasti Ameliyatının Sürecini Özetlersek..

  1. Ameliyatın hemen sonrasında silikon tamponlar uygulanır ve hasta odasına alınır.
  2. İlk 12-24 saat (operasyonun ne olduğuna göre değişkenlik gösterir) arası hasta gözetim altında hastanemizde ağırlanır.
  3. Morluk ve şişliklere önlem olarak ilk 24 saat göz altları ve burun çevresine buz tedavisi uygulanır.

    Gerektiğinde ek kremler kullanılır ve hasta taburcu edilir.

  4. Ameliyatın 2. veya 3. günü daha önce yerleştirilen tamponlar çıkartılır ve hasta evinde istirahat etmesi için uğurlanır.
  5. Operasyon sonrası 7.

    güne gelindiğinde kolumella (burun deliklerin ortasındaki duvar) üzerindeki dikişler alınır ve burun üzierne ince burun bantları yapıştırılır. Bu bantlarda 5 gün sonra çıkarılır.

  6. Sonuç olarak burun ameliyatı sonrası 12. güne gelindiğinde artık burun çıplak bırakılır.

    Burun içi damlaları ile burun içindeki kabuklanmalar iyileştirilir.

  7. Üçüncü ay sonunda hastamızdan burun fotoğrafları istenir ve dosyamıza eklenir.

Ameliyat Sonrası Şişlik ve Morluklar

Geride bıraktığımız yıllara nazaran gelişen tıbbi alet ve teknikler hastaların bu ameliyatı daha rahat geçirmesini sağlamaktadır. Operasyon esnasında anestezi ve reanimasyon uzmanımız Yrd. Doç. Dr.

Ali Bestemi Kepekçi yönetimiyle hastanın tansiyonu dengede tutulması sağlanır. Hemen sonrasında bölgeye yapılan buz uygulamasının desteğiyle morluk ve şişlikler en aza indirgenir.

Ancak açıkça belirtmek gerekir ki 7-10 gün süren hafif şişlik ve morluklar canlı dokuya müdahale etmiş olmanın doğasında vardır.

Burun Ameliyatlarında Tampon Kullanımı ve Çıkarılması

Burun estetiği ameliyatı olmayı düşünen bir çok hastanın tampon konusunda korkuları olduğunu biliyoruz. Bu konuda yıllar önce uygulanan teknikler, kişinin burundan nefes almasına engel olarak gece uyku sırasında ciddi rahatsızlıklar verebilmekteydi.

Klasik tamponlarda ameliyat sonrası tampon çıkarılması esnasında hastanın acı ve ağrı hissetmesi de kaçınılmaz olabilmekteydi. Ancak silikon splinter tamponlar ile bu sorunlar ortadan kalkmaktadır. Silikon tamponlar ameliyatın hemen sonrasında hastanın burnundan nefes alma eylemine devam edebilmesini sağlar.

Silikon yapısı sayesinde kişinin burnuna yapışmadığı için tamponun çıkarılması da oldukça kolaydır.

Riskler

Profesyonel bir sağlık kuruluşunda görev yapan her uzman hekimin, estetik ve cerrahi operasyonlar öncesi hastaları olası komplikasyonlar hakkında tam olarak bilgilendirmesi zaruridir.

Yetenekli bir cerrahın operatörlüğünde bu riskler %1’e indirgenir. Başka yerlerde bu risklerden bahsedilmiyor olması, ameliyatın bu riskleri içermediği anlamına gelmemektedir.

Bu ifadenin ardından deviasyon, rinoplasti ve septoplasti ameliyatlarında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar sırasıyla;

  1. Kanama
  2. Septum’da kanlanma (hemotom)
  3. Sineşi (burun içinin yapışması)
  4. Valf bölgesinde burnun dinamiğini bozacak ve nefes almayı güçleştirecek daralma
  5. Burun ortasındaki duvarda delik oluşumu (septal perforasyon)

Hastalar Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Etmeli?

  1. İlk hafta hastalarımızın çalışmadan istirahat etmelerini istiyoruz. Bu süre zarfında burnun darbe almadan korunması sağlanmalıdır.
  2. Burnun üzerine yatılmamalı, duş alırken boynun yukarı kısmına su değmemesine özen gösterilmelidir.

    Saçlar ayrı olarak yıkanmalı ve baş geriye doğru yatık vaziyette dikkatlice su tutulmalıdır.

  3. Diş fırçalama işleminde dişlere baskı uygulayarak değil, hafif bir şekilde dişler fırçalanlanmalıdır.

  4. İlk hafta sonunda hasta burnundaki bantlar ile iş başı yapabilir, ancak ağır kaldırması tavsiye edilmez.
  5. Yine ilk hafta burun içi yaralarının hızlı iyileşmesi için hastalarımız sigara içmemesini önermekteyiz.

  6. İlk 30 gün boyunca burun estetiği ameliyatı olan hastalarımız güneş gözlüğü dahil herhangi bir gözlük kullanmaması gerekmektedir.

Ameliyat Korkusu Olan Hastalarımıza

Burun ameliyatı korkusunu genel anesteziden uyanamazsam tedirginliği besler ve korkuya sebebiyet veren en büyük psikolojik etkenler arasında 1. sırada yer almaktadır. Bu konuya anestezi ekibimiz başında görev alan Yrd. Doç. Dr.

Ali Bestami Kepekçi şöyle açıklık getiriyor. “ya uyanamazsam yada her şeyi hissederken bunu söyleyemezsem şeklinde tedirginlik duymanız ve bunu bizimle paylaşmanız gayet doğal.

Sonuç olarak anestezi ve reanimasyon bilmediğiniz bir alandır ve bilmediğiniz bir şey hakkında korku hissetmenizde doğaldır.

Genel anestezi, farklı ilaçlar eşliğinde hastaya uygulanarak kişinin uyur vaziyette hissizlik ve şuursuzluk halini almasıdır.

Ameliyathane ortamında hasta anestezi uzman hekimi tarafından uyutulduğunda hayati tüm fonksiyonları monitörden takip edilir. Genel anestezinin süresi anestezi ve reanimasyon uzman doktorunun hakimiyetindedir.

Burun ameliyatı anestezisi doktorun rahat çalışabilmesi açısından özeldir. Burun ameliyatlarında ekibimiz çok uzun süredir birlikte çalışmaktadır.

Özel Meltem Hastanesi – Burun Estetiği Hekim Kadrosu

  • Op. Dr. Gökalp Dizdar (Kulak Burun Boğaz Uzmanı
  • Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi (Kulak Burun Boğaz Uzmanı)
  • Yrd. Doç. Dr. Ali Bestami Kepekçi (Anestezi ve Reanmiasyon Uzmanı)

Burun Estetiğinde Yapılan Anestezi

Op. Dr. Gökalp Dizdar ve Yrd. Doç. Dr. Ahmet Hamdi Kepekçi tarafından yapılan burun ameliyatları genel anestezi altında gerçekleştirilmektedir. Sonuç olarak bir klinik değil tam kapsamlı bir hastane olarak hizmet vermekteyiz.

Anestezi ekibimizde çok değerli hekimlerimiz var ve ekibimizin başında Anestezi ve Reanimasyon Uzmanı Yrd. Doç. Dr. Ali Bestami Bey bulunmaktadır.

Genel anestezi hastanın konforunu üst düzeye çıkarırken cerrahın da çok daha detaylı çalışabilmesine fırsat vermektedir.

Fiyatları Nasıl Öğrenebiliriz?

Hastanemizde yapılan burun ameliyatı fiyatları hakkında ortalama bir rakam önceden öğrenebilmek için yapabileceğiniz 3 şey var.

Biz Sizi Arayalım

Sitemizin Biz Sizi Arayalım, Bize Yazın, Hemen Sorun formlarından herhangi birine sorunuzu ve bir iletişim numarası bıraktığınız anda asistanlarımız size dönüş yaparak fiyatlar hakkında bilgi verecektir.

Mobil Bilgi ve Randevu Hattı

0543 606 06 78 (WhatsApp) iletişim numaralarımızdan bizleri 7/24 arayarak sorularınızı sorabilir arzu edersiniz randevu kaydı için talepte bulunabilirsiniz.

Doktorunuzla Yüz Yüze Görüşün

Direkt olarak sitemizden randevu alarak muayene gelebilir, tüm detayları yüz yüze görüşebiliriz.

Not: Uzmanlarımız kontrolünde hazırlanan sayfa en iyi burun estetiği doktoru ve burun ameliyatı doktoru aramalarında ilk sıralarda çıkmaktadır.

Источник: //www.meltemhastanesi.com/burun-estetigi-rinoplasti

Burun Estetiği – Rinoplasti – Öncesi ve Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği olmaya karar verme süreci genellikle 18 yaşına gelmemişken başlar.

Ergenlik döneminde kişi benim gibi burnuna takarak, ameliyat olmayı planlar.

Ergenlik dönemin en büyük özelliklerindendir zaten, vücudun çeşitli yerlerini beğenmemek.

Peki istediğimiz zaman burun estetiği ameliyatı olabiliyor muyuz?

Burun estetiği için belli bir yaş sınırı var mı?

Mevsim olarak yaz veya kış dönemde ameliyat olmak bir şey farkeder mi? Bunları sizler için araştırıp cevapları buraya yazmaya çalıştım.

Ergenlik Döneminde Burun Estetiği Ameliyatı

Burun estetiği konusunda, en çok karşılaşılan sorulardan biri de yaş konusudur. Çünkü, insanlar özellikle ergenlik döneminde vücutlarını daha iyi tanırlar ve kendilerini beğenmemeye başlayabilirler.

Benimde burun estetiği konusu ilk araştırmam, ameliyat olmaya ilk karar verme sürecim böyle gelişmişti. Sanki herkes benim burnuma bakıyor gibi gelir, özellikle de fotoğraf çekilirken nasıl duracağımı şaşırırdım.

Yıllar geçtikçe insan bu olayı atlayor ve kendine olan güveni artıyor. Ama bazı kişiler bu geçiş dönemini yada daha sağlık düşünme sürecini beklemeden ameliyat olmak istemektedir.

Burun Estetiğinde Yaş Sınırı Var Mı?

Burun estetiğinde yaş konusunda bildiğim kadarıyla yasal anlamda bir yaş sınırlaması yok.Ama doktorların genel anlamda önerdiği bazı sınırlandırmalar vardır.

Bunların başında kişinin gelişimini tamamalaması gelir. Çünkü gelişim tamamlamadan gerçekleşecek ameliyatlardan sonra, burun kemik veya kıkırdaklarında bir büyüme, gelişme olursa burunda şekil değişikleri meydana gelebilir. Bunun önüne geçmek için kişinin gelişiminin tamamlaması beklenir. Bu da 18 yaş sınırı olarak adlandırılabilir.

Genellikle, insanlar 18 yaşına kadar gelişimlerini tamamlarlar ve bu yaştan sonra pek bir gelişim olmaz. Hatta bazı doktorlar yaş konusu kadınlarda 17 yaşa kadar indirebilmektedir. Burada karar biraz da size kalmış.

Kimler burun estetiği yaptırmalı?

İyi ya da kötü, burun yüzün tam ortasında durduğu için yüzünüze bakıldığında ilk fark edilen uzuvdur. Bu nedenle her yıl çok sayıda burun estetiği gerçekleştirilir.

Burun estetiği ameliyatlarında ilk sıradayız

Genetik mirasımızın bize sunduğu “Karadeniz tipi” burun şekli ile dünya genelinde bir prototipi yansıtıyoruz. Sıcak kanlı bir ırk olduğumuz için travmalara maruz kalma oranımız diğer ırklara göre çok daha fazla.

Çocukluk döneminde top çarpmaları ile başlayan, düşme ve çarpmalarla devam eden travmalar nedeniyle ilerleyen yaşlarda burunda eğrilik ve nefes sıkıntıları görülmeye başlanıyor.

Bahsedilen bu özelliklerden dolayı ülkemiz, burun estetiğinde ilk sırada yer alıyor.

Источник: //bursaburun.com/burun-estetigi-rinoplasti-oncesi-ve-sonrasi/15-burun-estetigi.html

Burun Estetiği | Doç. Dr. Süleyman Taş

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği diyince ne anladığımız çok önemli.

Yüzü sadece burundan ibaret olarak değerlendirerek, kitabı bir buruna sahip olup çirkin görünmek mi? Yoksa yüzünüze giden burnu bu konuda uzman biriyle tespit ederek güzel görünmek mi? Bu konu son derece önemlidir, çünkü burun ameliyatlarından sonra hasta memnuniyeti ve ameliyat başarısını etkileyen en önemli faktör her konuda olduğu gibi burda da Planlama (Ameliyat öncesi planlama) dır. Kişinin yüz analizi yapılarak, cilt kalitesi, kalınlığı, kıkırdakların gücü ve ameliyattan sonra herhangi bir nefes alma sorununa neden olmamak için hava yolu açıklığı değerlendirerek yapıldığında yani iş kitabına uygun yapıldığında sorunsuz bir iyileşme süreci ve güzel bir burun sizi beklemektedir. Burun estetiğinde, kişinin yüz analizinden sonra, burun sırtı değerlendirilir ve olması gereken yer tespit edilir eğer kemerli bir burun ise bu bölgedeki kemik çıkıntının alınması yada törpülenmesi yapılır. Daha sonra geniş burunlu hastalarda burun genişliği daraltılırken bunun tam tersini de yapmak mümkündür. Burunun sırtı ile burun ucu arasındaki ilişki değerlendirilerek cinsiyetine göre buradaki açı düzeltilir. Erkekler de bu geçiş düz yada düze yakın olması istenirken, Kadınlarda bir miktar Supratip break point dediğimiz bir geçiş verilir buda burun ucunun sırttan daha yukarıda yani kalkık görmesini sağlar. Sanılanın aksine burun ucunun kalkıklığı buradan değil de Nasolabial açıyı aşırı arttırarak yapılırsa (yani üst dudağı yukarı çekerek) o zaman halk arasında ‘domuz burnu’ görüntüsü denilen burun deliklerinin karşıdan bakıldığında görünmesine neden olarak estetik olarak yandan güzel görünse de karşıdan pek te hoş görünmeyen bir buruna sebep olur. Burun ucuna dokunarak buranın keskin kenarlardan daha çok yumuşak bir ovalımsi yapı olması sağlanarak daha estetik bir görünüm elde edilebilinir. Burun kanatları çok geniş olan hastaların kanatları daraltılabileneceği gibi, burun delikleri de çok büyükse küçültülebilinir. Tüm bu girişimler esnasında hava yoluna da müdahale ederek, mevcut olan nefes alma problemi de çözülebilir. Bu işlemler esnasında aşırıya kaçılırsa yada başarısız olunursa o zaman komplikasyondediğimiz istenmeyen sonuçlar oluşur. Bunlar Parrot nose dediğimiz papağan burnu görünümü, Saddle nose dediğimiz burun sırtı çöküklüğü, nefes alma güçlükleri, burun ucunun ameliyat sonrası düşmesi, burun sırtı irregüleriteleri, burun asimetrileri ve yamukluklarıdır.

Doğal Burun Estetiği

Doğal burun estetiği nasıl yapılır? Sorusuna en uygun cevap yüzünüze yakışan burun şeklinin yapılmasıdır diyebiliriz. Çünkü her insanın yüz hatları aynı değildir.

Doğal görünümlü burun estetiği operasyonu geçirmek isteyen kişilerin ameliyat öncesi analiz ve planlama işlemlerinin titizlikle yürütülmesi gereklidir.

Doğal burun ameliyatının başarıyla sonuçlanması için yüzünüze yakışacak bir burun yapısı belirlenmelidir.

  • Kişinin yüzüne uygun olan burunun belirlenmesi için altın oran dikkate alınmaktadır.
  • Altın oranın bulunabilmesi için burun estetiği öncesinde yapılması gerekenler alında belirttiğimiz gibi ameliyat öncesi burunun tüm açılardan fotoğrafları çekilerek dijital ortamda sonrası görüntüsü çıkarılmaktadır.

Burun estetiği ameliyatında her zaman söylediğimiz gibi öncelikle beklenti ve isteklerinizi tam olarak doktorunuza bildirmeli ve bu doğrultuda fikir alışverişi yapılarak hareket edilmelidir.

Unutmayın ki yüz hatlarınıza uygun olarak yapılan burun ameliyatı sonucunda doğal görünümlü bir burnunuz olacaktır.

Doğal burun estetiği fiyatları yapılacak işlemlere ve operasyonun kapsamına göre değişiklik göstermektedir.

Ameliyat öncesi, hasta ile yapılan görüşmede hastanın istekleri ve şikayetleri dinlendikten sonra detaylı bir fizik muayene yapılır. Bu muayanede hastanın burnu hem estetik açıdan hemde nefes problemi açısından değerlendirilir. Çünkü nefes problemi olan hastaların bu problemi aynı ameliyatta biz plastik cerrahlar tarafından düzeltilmektedir.

Estetik açıdan hastanın fotografları çekilerek detaylı bir yüz analizi yapılır ve yüzüne gidecek olan burun tespit edilir. Ben kişisel olarak, her hastamın ameliyat öncesi fotografını inceleyerek bilgisayar ortamında ameliyat sonrası yaklaşık olarak oluşacak görüntüyü göstermekteyim.

Çünkü bu sayade hastamın tam olarak nasıl bir burun istediğini de anlamış olmaktayım, tabi hastada bu fotografı görerek kafasındaki birçok soru işaretinden ve endişesinden kurutulmaktadır.

Ameliyat öncesi, sigara kullanan hastaların yara iyileşmesini bozması, ameliyattan uyanırken oluşturduğu problemler ve diğer birçok sağlığa zararlı sonuçlarından dolayı bu tür ameliyatlardan en az 4 hafta önce sigarayı bırakmaları gerekmektedir ve ameliyat sonrasında da uzunca bir süre kesinlikle içmemelidirler.

Burun Estetiği Ameliyat Süreci

Ameliyat hastaya yapılacak işlemlere bağlı olarak lokal anestezi yada genel anestezi altında yapılabilir. İple asarak burun ucunu kaldırma (Mini-rinoplasti) gibi işemler haricinde klasik rinoplasti/septorinoplasti ameliyatı için 2 farklı teknik bulunmaktadır. Biri ‘Açık teknik’ diğeri ise ‘Kapalı teknik’ dir.

Açık teknikte kolumella dediğimiz burun ucu kesilerek ameliyat yapılırken Kapalı teknikte tamamen burun içinden girilerek ameliyat yapılır. Açık teknik cerrah için daha kolay olduğundan daha yaygın olarak kullanılmaktadır.

Ancak, kişisel olarak ben ‘Kapalı tekniği’ tercih etmekteyim, çünkü açık teknikte burun ucunda olan ameliyat izi, kapalı teknikte olmamakta böylece dışardan bakıldığında kişinin estetik ameliyat olduğu anlaşılmamaktadır.

Ayrıca, Kapalı teknikte burun ucundan geçen damarlar kesilmediğinden ameliyat sonrası iyileşme süreci daha hızlı olmakta, burun çok daha az şişmekte ve oluşan şişlikler de daha hızlı geçmektedir. Sadece nefes alma problemi olan hastalar için de endoskopik burun ameliyatı teknikleri ile daha az travma oluşturarak ameliyat gerçekleştirikmektedir.

Ameliyat ortalama 30 dk -2 saat arasında sürmektedir. Bu süre tabiki de dışarda hastayı bekleyen hasta yakınlarının hep sorunu olmuştur. Hastayı dışarda bekleyen hasta yakınları bu sürenin aşılması durumunda endişeye kapılarak bir sorun olduğunu düşünmeye başlaralar. Ancak ameliyat bir uçak yolculuğuna benzer.

Nasıl ki; istanbul’dan ankara’ya uçağın uçuş süresi 1 saat olsa da sizin uçağa binmezden yapmanız gerekn işlemler ve uçaktan indikten sonra bagajınızı almak için beklediğiniz süreleri kattığınızda bu süre 3 saatı buluyosa, her ameliyatta da bizim de ameliyat öncesi hastanın uyutulma, ameliyat sonrası uyandırılma ve daha sonrasında da kendine iyice gelene kadar ayılma odasında bekleme sürelerini kattığımızda bu süre dışarda bekleyen hasta yakını için daha uzun olmaktadır. Ben o yüzden hasta yakınlarına bu detayı anlatarak kesinlikle endişeye kapılmamalarını anlatırım. Burun ameliyatı olmayı düşünen ve gerçekten çok sıkıntı yaşayan bir başka hasta grubu ise ameliyat korkusu olan insanlardır. Bu hastalara da, kesinlikle günümüz teknolojisi ve ilerlemeleri sayasinde, burun ameliyatının gerçekten hem ameliyat, hem de ameliyat sonrası döneminin çok kolay olduğunu ve bu endişeleri taşımalarının gereksiz olduğunu söylemek isterim.

Burun Estetiği Ameliyat Sonrası

Hasta ameliyat olduğu gün ya da dilerse ertesi gün taburcu olabilir. Burdan da burun ameliyatının korkulacak kadar büyük olmadığını anlayabilirsiniz. Yurt dışından yada uzak bir mesafeden gelen hastaların da yine yolculuk yapmalarında bir sakınca yoktur.

Hastaya estetik girişim yapılmışsa, hastanın burnu 1 hafta süre ile atele alınır, nefes alma problemi nedeniyle ameliyat yapılmışsa 2 gün süre ile burun içine tampon konulur. Ben kişisel olarak bu 1 hafta atel süresinden sonra hastaya tekrar herhangi bir bandajlama yapmam yada hastaya ameliyat sonrası masaj önermem.

Aksine burnunu kollamasını ve dış darbelerden korumasını öneririm. Hastanın evde yapacaklarından bahsedecek olursak; ameliyattan sonraki gün duş alabilir. Ancak, burnunda ateli varsa, ateli ameliyattan 1 hafta sonra alınana kadar, saçlarını kuaför usulu yıkayarak burun bölgesine su değmemesini sağlamalıdır.

Baş bölgesinden aşağısını da rahatlıkla yıkamasında bir sakınca zaten yoktur. Ameliyattan sonraki ilk 48 saat, normal yara iyileşme sürecinde olduğu gibi, burun bölgesindeki şişlik giderek artar, zaten ateli de bu şişliğin fazla olmasını önelemek için yapmaktayız. Ancak sonraki 5 gün içerisinde yani 7.

gün atel alınana kadar bu şişliğin yaklaşık %90 kaybolacaktır. O yüzden ateli 7. Gün alırız. Daha sonrasında burunda çok minimal bir şişlik kalır, bu kalan yaklaşık %10 şişlik ise ameliyat sonrasındaki 1-2 ay içersinde tamamen çözülür. Hasta burnundaki ateli alınana kadar yani 1 hafta süre ile başının altına 2 yastık koyarak eleve etmelidir.

Bu sayade daha az şişlik olucaktır. Aynı şekilde ameliyat sonrası yüze soğuk uygulama yapılarak şişliğin daha az olması sağlanabilinir. Hasta burun ameliyatı sonrası ertesi gün günlük yaşantısına dönebilirken, burnundaki atelin yaptığı görüntüden ise ameliyattan 1 hafta sonra kurtulacaktır.

Atel alındıktan sonra hastanın sosyal hayatından yada iş hayatından da kendisini alıkoyacağı bişey artık kalmamıştır. Yani ameliyattan 1 hafta sonra insanların anlıyabileceği yüzünde bir şişlik yada morluk yoktur.

Tabiki bu süreler buruna yapılacak işlemin ağırlığı, ameliyatı uygulayan cerrahin kullanıdığı atravmatik teknik ve hastanın yara iyileşme kapasitesine göre değişebilmektedir. Septoplasti Burun boşluğunu 2 ye ayıran kıkırdak yapıya septum denir.

Bu kıkırdağın doğuştan yada daha sonradan buruna alınan darbeler ile kırılıp, yamularak hava yolu boşluğunu kapatması sonucu oluşan nefes darlığının giderilmesi ameliyatına septoplasti denir. Rinoplasti Burun dış görünümünden rahatsız olan hastaya yapılan burun estetiği ameliyatına rinoplasti(Rhinoplasty) ameliyatı denir. Ameliyat sorunları bölgelere yönelik olduğundan sadece burun ucu düzeltilecek ise Tiplasti/Mini-Rinoplasti diye adlandırılır. Septorinoplasti Hem nefes alma problemi hemde burunda şekil bozukluğu olan hastaya yapılan ameliyata denir. Plastik cerrahların en çok yaptığı ameliyattır.



Burun Estetiği Ameliyatından Sonra İz Kalır mı?



Burun estetiği fiyatı bizlere sorulan soruların en başında yer almaktadır. Bu nedenle, sizlere fikir vermesi için bu yazı hazırladık. Burun ameliyatı sadece estetik değil aynı zamanda hava yolunu da içermek zorundadır.

Rahat nefes alabilen fakat güzel görünmeyen bir burun ile nefes alamayan ama estetik açıdan güzel olan bir burun; her ikisi de kabul edilmeyecek bir durumdur. Dolayısıyla mevcut deformiteniz (sorununuz) yapılacak tedaviyi belirleyen ana unsurdur. Burun estetiği fiyatı da bu deformitelere göre belirlenmektedir.

Detaylı bir fiziki muayene sonrasında sahip olduğunuz sorunlar ortaya konulabileceğinden, kesin burun estetiği fiyatı, muayene sonrası netleşmektedir.

Fiyatı belirleyen diğer  unsurlar ise; 

·Operasyonun yapılacağı hastane,

·Kullanılacak olan malzemeler ,

·Genel anestezi altında yapılan ameliyatlarda anestezi süreci ,

·Hastanede kalış süresi ,

·Refakatçi ücreti ,

· Ameliyat öncesi yapılan testler, tahliller ve

· Ameliyat öncesi & ameliyat sonrası hastanın takip ve tedavisi için doktorunun ayırması gerektiğini öngördüğü süredir.

Buradan da anlaşılıyor ki burun estetiği fiyatını belirleyen unsurları; harcanacak emek ve maddi giderler olarak 2 ana başlıkta toplayabiliriz. Doktorunuz muayene sonrası, size yukarda bahsettiğimiz maddeleri göz önünde bulundurarak bir burun estetiği fiyatı belirleyecektir. Kişiyi görmeden fiyat belirlemek doğru olmayacaktır.

 Fakat kişisel tavsiyem , ilk konuşulması gereken şey olarak görülen, burun  estetiği fiyatlarını önceliklerinizin  arasında en son sıraya yerleştirmenizdir.

Ameliyata karar vermeden önce fiyattan ziyade ameliyatı yapacak hekimin seçtiği hastane , kurduğu ekip , bu işi ne kadar sıklıkla yaptığı , bu işi ne kadar süredir yaptığı , sizin deformitenize  benzer hastalarından göstereceği öncesi ve sonrası sonuçlar ve alınabilecek sonucun tahmini, ameliyat sonrası ve öncesi size sunabileceği psikolojik destek ve kontrollerinizi aksatmadan gerçekleştirebilmesi daha çok önem arz etmelidir. Kısacası bu işe, fiyattan ziyade; ‘Emek, bilgi, tecrübe ile harmanlanan bir hizmet ile,yüzünüzün ortasında taşıyacağınız görsel ve fonksiyonel bir yapı temin edilmesi amaçlanmaktadır’ gözü ile bakmak gerekir. Her zaman bana muayeneye gelen hastalara bile söylerim; en az 3 doktor gezin, içinize sinen, sizi tedavi edeceğine  inandığınız, enerjisini aldığınız bir meslektaşımıza ameliyatınızı olun. Doktor seçimi aşamasını en güzel böyle tamamlayabileceğinizi düşünmekteyim. Sağlıklı güzellikler dilerim.

ÖNEMLİ : Aşağıda yer alan bilgiler operasyon süreci ile ilgili genel hatlar üzerine hazırlanmıştır. Herkes eşsizdir. Burun ameliyatı olan herkesin tedavi süreci , planlaması ve sonuçları farklılık gösterebilir.
Operasyon İsmiBurun Estetiği (Rinoplasti)İstirahat Süresi7 – 10 Gün
Kullanılan TeknikKapalı ve Atravmatik TeknikHastanede Yatış Süresi1 Gece
Operasyon Süresi2 – 4 Saatİşe veya Sosyal Hayat Dönme Süresi7 – 10 Gün
AnesteziGenel AnesteziTam İyileşme Süresi2 – 12 Ay
Hassasiyet Süreci3 GünSonuçların KalıcılığıSürekli
Atel Süresi7 GünOperasyon Fiyatıİletişime Geçin

Burun Tipine Göre Estetik

Источник: //www.suleymantas.com.tr/burun-estetigi/

Burun Estetiği ve Burun Ameliyatı

Burun Estetiği ( Rinoplasti ) Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği – Burun ameliyatı – Rinoplasti: Burun estetiği ile burnunuzun boyut ve şeklini ayarlayabiliriz. Burun ucunun şeklini adapte edebilir, burun deliklerinizi daraltabilir ve burun köprüsündeki başparmak kaldırırız.

Eğri bir burun bizim tarafımızdan düzgün bir şekilde yapıştırılabilir veya burun ucu ile üst dudak arasındaki açı ayarlanabilir. Ancak, konjenital bir sapmayı düzeltmek, solunum bozukluklarını gidermek veya kazadan sonra estetik açıdan iyileşmek mümkündür.

Bu zorlu fakat popüler prosedür ile burun küçültülebilir, nazal septumun şekli ve burun delikleri düzeltilebilir ve burun çıkışı kaldırılır. Bu işlem genellikle çarpıcı estetik bir etkiye sahiptir.

Bir rinoplasti veya burun ameliyatı, burun, burun ucu veya burun köprüsü şeklini istenen şekilde uyarlayan dış burunda cerrahi bir değişikliktir . Burun cerrahisi, çarpık nazal septumun solunumla etkileşime girmesi durumunda da uygulanır.

Burun şekli yüzün önemli bir yönüdür. Küçük bir düzeltme genellikle görünüşte belirgin bir iyileşme ile sonuçlanır. Burun köprüsünün düzeltilmesi ya da kemerinin alınması, kavis verilmesi ifade değişikliğine yol açmaktadır. Kemik, kıkırdak ve burun delikleri burnun içinde modellenmiştir.

Burun ucu şekli ve burun ile üst dudağın arasındaki açı değiştirilebilir. Böylece cerrah burnun köprüsündeki var olan tüm darbelerden kurtulabilir, uzunluğu veya genişliğini ayarlayabilir ve eğer isterseniz burun deliklerini daraltabilir.

Küçük yara izleri nazal tabanda dikkatli bir şekilde saklanır, böylece daha sonra herhangi bir prosedürün fark edilmesi mümkün değildir.

Burun şekli ve büyüklüğü bir kişinin yüzünün ortasındadır . İdeal olarak, diğer yüz özelliklerine uyum sağlar. Burun şeklinden rahatsız hissederseniz, burun şeklindeki operatif değişiklik tek yoludur. Rinoplasti, şaşırtıcı bir değişiklik yapabilir.

Bu nedenlerle rinoplasti, kadınlarda en yaygın kozmetik cerrahi yöntemlerden biridir . Hastalar genellikle azaltmak veya istediğiniz doğrultmave burun ile değişikliklerin bir kemik yapısı .

Bir burun işi için en az 18 yaşında olmalı ve büyüme tamamlanmalıdır.

Burun düzeltme nedenleri çok yönlüdür. Her zaman bu rahatsız edici görünüştür.

Nazal septum solunum problemlerinde değişse de, eğri burun, kambur burun, eyer burnu, çok geniş burunlar veya çok küçük veya çok büyük burunlar ile estetik bir düzeltme de mümkündür.

Bütün önlemlerde, gelecekteki burun sadece yüz ve kafa şekline uymamalı, aynı zamanda hastanın karakterine de uymalıdır. Burun işlevini korumak veya geliştirmek için ek olarak, estetik burun şekil değiştirebilir.

Bir burun ameliyatı hangi yaşta mümkündür?

Bir rinoplasti ancak büyümenin bitiminden sonra, en erken 18 yaşından sonra düşünülmelidir. Eğer burun ameliyatı daha önce, bu burun daha da büyümesini etkileyebilir. Bununla birlikte, ergenlikte burun solunumunda muazzam bir kısıtlama varsa, genç yaşta bile burun düzeltilmesi önerilir.

Burun hareketinin sonucu garanti altına alınabilir mi?

Daha önce tartışılan cerrahi hedef genel olarak başarılabilir. Bununla birlikte, dokuya farklı insan doku reaksiyonları nedeniyle başarı garantisi verilemez. Diğer kozmetik cerrahilerin aksine, burun cerrahisinde ameliyat sonrası düzeltme oranı % 3 ila% 5 arasındadır.

Burun ameliyatı acı verici mi?

Burun ameliyatı , genel olarak genel anestezi altında gerçekleştirilir. Daha küçük, yumuşak değişiklikler lokal anestezi altında düzeltilebilir. İşlemin kendisi acı çekmez.

Kural olarak, doktorlar kendinden çözülen dişlileri kullanır, böylece dikişin hoş olmayan bir şekilde giderilmesi ortadan kalkar.

Tamponad bazı hastalar tarafından rahatsız edici olarak algılanır, zira bu zaman zarfında nefes alma sadece ağız yoluyla mümkündür.

Kapalı ve açık burun düzeltme arasındaki fark nedir?

Burun içindeki küçük kesiklerden cerrah kapalı prosedürde burun kıkırdağına ulaşır. Kapalı – klasik burun düzeltme geldi. Burun modellemesi kapalı tekniğinde biraz hantaldır.

Burun ameliyatı açık teknikte yapılırsa, burnun iç yapısı nazal septumda hafif kesik ile işlenir. İyileşme süresinden sonra ince kesim genellikle daha fazla tanınamaz. Cerrah için açık teknik daha kesin bir yaklaşım sağlar.

Böylece, iç burun yapısında ve buna bağlı solunum problemlerinde rahatsız edici bir değişim riski minimuma indirilir.

Burun ameliyatı sonrası görünür yara izi var mı?

Kural olarak, burun içinden girilir. Görünür yara izleri bu nedenle geride kalmaz.

Burun ameliyatından kaç gün sonra çalışabilir veya tekrar çalışabilirim?

Burun ameliyatından 1-2 gün sonra fiziksel olarak yorucu bir çalışma önlenmelidir. Sıva dökümünü çıkardıktan sonra, yine sosyalleşmeye hazırsınız. Prosedürün doğasına ve kapsamına bağlı olarak, bu işlem 10-12 gün sürecektir.

Burun düzeltmesinden sonra sıva ateline ne kadar süre giyilmelidir?

(Sırasında darbelere veya burun kemiğinin daralması kemik yapısındaki değişiklikle   rinoplasti ) atel 12 ila 14 gün giyilmelidir.

Burun ameliyatlarından sonra hangi komplikasyonlar oluşabilir?

Herhangi bir cerrahide olduğu gibi geçici bozukluklar meydana gelebilir. Koku ve tadı tahrişleri her şey şiştiğinde kaybolur. Tıbbi bir bakış açısıyla, bunlara yara iyileşmesini bozabilecek yeniden kanama, enfeksiyonlar, şişme ve hematomlar dahildir. Bu, sonuçların uzlaşılmaması için genellikle iyi değerlendirilebilir.

Burun ameliyatından sonra şişme ne kadar sürer?

yaklaşık olarak Burun ameliyatından 2 hafta sonra en kuvvetli şişme kayboldu. İşlemden 3-6 ay sonra şişmeler tamamen azaldı. Bu nedenle, burun cerrahisinin sonucu ancak 6 ay sonra kesin olarak değerlendirilebilir.

Burun ameliyatı sonrasında nelere dikkat etmeliyim?

Nazal cerrahiden sonraki ilk iki gün içinde, gözlerdeki ve yanaklardaki soğutma pedleri ile şişmesi en aza indirilmelidir. yaklaşık olarak 1 hafta aramamalısın. (Kontakt lensler) Burun ameliyatından 10-12 gün sonra sıva dökümü çıkarılır. Cerrahiden sonraki 6-8 hafta içinde egzoz sporundan kaçınılmalıdır.

Burun ameliyatı sonrasında nefes darlığı olabilir mi?

Estetik rinoplastiden sonra burun solunumunda bozulma olmamalıdır.

Burun ameliyatı için ne kadar klinikte kalmalıyım?

Prosedürün türüne bağlı olarak, hastanede kalış süresi. Kemik yapısı değiştirilirse, 2 gün hastanede kalmayı planlamanız gerekir.

Burun ameliyatı sonrası hangi pozisyonda uyuyayım?

Sırtüstü pozisyonda hafif yükselmiş bir pozisyon tavsiye edilir. Ancak, yan yatmayı tercih ederseniz, işlemden 3 hafta sonra yine mümkündür.

Источник: //www.haberonu.com/burun-estetigi-ve-burun-ameliyati

Поделиться:
Нет комментариев

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.