Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

içerik

Çocuklarda alerji belirtileri ve tedavisi

Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

Alerjiler son derece yaygındır. Alerjiler, vücudun bağışıklık sisteminin bir kısmının, normalde vücudu yabancı maddelerden korumaya yardımcı olan karmaşık özel hücreler ve dokular ağının aşırı reaksiyonudur.

Vücudun bağışıklık sistemi, genellikle yabancı veya potansiyel olarak zararlı maddelere tepki verdiği gibi bazen zararsız olan maddelere de yanlış tepkiler verebilir. Sonuç olarak, bağışıklık sistemi, bu yabancı veya potansiyel olarak zararlı maddelerle savaşmak için kan akışına salınan IgE antikorları ve histamin gibi maddeler üretir.

Bu vücudun farklı bölgelerinde bir reaksiyon başlatır ve alerji belirtileri gelişir. Alerjik reaksiyonlardan etkilenebilecek bazı organlar gözler, burun, cilt, akciğerler ve sindirim sistemidir.

Alerjik reaksiyonları tetikleyen maddeler alerjenler olarak bilinir. En yaygın alerjenler gıdalardır (özellikle süt, yumurta, kuruyemiş, soya, buğday, çilek, balık ve kabuklu deniz ürünleri).

Bazı hayvanlar (arılar vb.

), polen, çimen, hayvan kepeği (köpekler, kediler, atlar, tavşanlar), evde oluşan tozlar, küf sporları, bazı kimyasallar (örneğin sigara dumanı) ve bazı ilaçlar, özellikle antibiyotikler yaygın alerjenlerdir.

Alerji belirtileri

Alerjiler, çocuğun yaşına ve vücuttaki hangi organın alerjik reaksiyondan etkilendiğine bağlı olarak birçok farklı belirtilere neden olabilir.

– Alerjik reaksiyon cildi etkileyerek döküntüye neden olabilir. Kurdeşen yaygın bir alerjik belirtidir.

– Sindirim sistemi alerjileri mide bulantısı, kusma, ishal ve mide kramplarına neden olabilir.

– Burnu etkileyen alerjiler en yaygın olanıdır ve genellikle solunum sistemini etkileyen alerjenlerden kaynaklanır.

– Saman nezlesi veya alerjik rinit adı verilen burun alerjileri, nefes darlığı veya burun akıntısına, hapşırmaya, öksürüğe, göz kızarmasına ve sulanmasına neden olabilir.

– Alerjisi olan küçük çocuklarda astım semptomları olabilir: hızlı, az nefes alma, hışıltı ve kuru öksürük.

Anafilaktik alerjik reaksiyonlar

Nadir durumlarda alerjik reaksiyon hayatı tehdit edici olabilir; buna anafilaksi denir. Bir anafilaktik reaksiyon, genellikle vücudun birden fazla bölümünü etkiler ve şiddetli olabilir. Hızlı bir şekilde gerçekleşebilir. Tedaviye hemen başlanmazsa hayatı tehdit edebilir.

İlk semptomlar genellikle kaşıntı, ağız, dudak ve boğazda yanma veya karıncalanma hissidir. Gözlerin, ağzın ve dudakların çevresinde şişmeler olabilir ve bu durumu genellikle cilt döküntüsü takip edebilir. Ağız ve boğazdaki mukoza zarları şişerek yutma ve solunumda zorluklara neden olabilir.

Anafilaksi ayrıca dolaşımı da etkileyebilir ve çocuğun cildi soluk, soğuk ve terli olabilir. Kan basıncı düştükçe nabız artar ve çocuk bayılma tehsiyle karşı karşıya kalır. Diğer anafilaksi semptomları, karın ağrısı, kusma, ishal, kramplar ve uyuşukluktur.

Alerjiler nasıl önlenir

– Çocuğu alerjik olduğu maddeden tamamen uzak tutmak mümkün değilse, çocuğun alerjene maruz kalmasını en aza indirmek önemlidir.

– Toza alerjisi olduğu bilinen durumlarda, çocuğun yatak odasında duvardan duvara halı ve toz yapabilecek türde perde kullanmaktan kaçının. Yastık ve şilteler için alerji kılıflar kullanın. Oyuncakları temizleyin ve bir dolapta saklayın. Evdeki tüm odaları düzenli olarak temizleyin.

– Köpek veya kedilere alerjisi olan çocuklar için bu evcil hayvanları evin içinde bulundurmamalı ve ev dışında da çocuk, bu hayvanlardan uzak tutulmalıdır.

– Özellikle bazı gıda alerjileri durumunda, çocuğun tüm akrabalarına, arkadaşlarına ve çocuğun okuluna mutlaka bu durumu bildirin.

– Polene alerjisi olan çocuklar, polen mevsimi boyunca pencereleri kapalı bir odada yatmalı ve yatmadan önce saçlarını yıkamalıdır. Klima alerji mevsimi boyunca yardımcı olabilir.

– Bilinen alerjisi olan tüm çocukları sigara dumanından uzak tutun, çünkü bu durum çocuğun alerji durumunu kötüleştirebilir. Sigara içilebilen yerlerden kaçının.

Alerji tedavisi

Çocuğunuzun alerjisi olabileceğinden şüpheleniyorsanız, bir doktora başvurun. Bazı durumlarda, doktor tanı koymak için bazı kan veya cilt testleri isteyebilir. Astım belirtileri varsa, akciğer fonksiyon testi de uygun olabilir.

Bu önlemlere rağmen belirtiler devam ettiğinde, çeşitli alerji ilaçları kullanılabilir. Bazı ilaçlar alerjik durumlar başlamadan önce alerjik reaksiyonları durdurur veya yavaşlatır. Bu ilaçlar burun spreyleri, göz damlaları, ağızdan alınan haplar veya sıvılar şeklinde olabilir.

Alerjene karşı antikorlar üreterek çalışırlar, gelecekte oluşabilecek ciddi alerjik reaksiyonları önlerler.

Daha önce anafilaktik veya ciddi alerjik reaksiyonu olan çocuklar, alerjik reaksiyon durumunda enjekte edebileceği bir doz epinefrin taşımalıdır. Epinefrin, solunumu artırmak, kan basıncını artırmak ve alerjik reaksiyonu azaltmak için hava yollarını açmaya yardımcı olan bir hormondur. Ciddi alerjik reaksiyon durumunda çocuk hemen acil servise götürülmelidir.

Dyt. Serkan Sıtkı Şahin

Kadinvekadin.net özel içeriğidir.

Источник: //www.kadinvekadin.net/cocuklarda-alerji-belirtileri-ve-tedavisi.html

Çocuklarda Alerji Belirtileri Nasıl Anlaşılır ve Tedavisi Nasıl yapılır?

Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

Çocukta alerji olduğundan şüpheleniyorsanız ilk yapacağınız iş doktora gitmek olsun. Çocuğunuz için uzman kontrolü tarafından çocuklarda alerji testi uygulamaları bulunuyor.

Erken Teşhis Önemli

Çocukta alerji deri testleri veya kan testleriyle bebeğinizin neye alerjisi olduğunu kısa süre içerisinde anlaşılır. Bu duruma erken teşhis koymanın en önemli noktası ise, sizin şüphelendiğiniz gıdaların neler olduğunu doktorunuza söylemek olacaktır.

Tabii daha önce çocuklarda alerjik astım belirtileri ya da çocuklarda alerjik bronşit gibi konular hakkında bilgi sahibiyseniz doktorunuza belirtileri gördüğünüzü anlatabilirsiniz. Ama çocuğunuz için en doğru en iyi kararı çocuk alerji uzmanı verecektir.

Testler sizin şüphelendiğiniz gıdaları bazı alarak daha hızlı sonuç verecek ve zaman kaybını önlemiş olacaksınız. Fakat bunun dışında yaygın alerji yapan gıdalar  (inek sütü, buğday ürünleri, soya, balık, su kabukları, yumurta, fıstık, fındık, ceviz vb.) test büyük ihtimalle alerjisi varsa, alerjisini tetiklemiş olabilir.

Çocuklarda alerji belirtileri kış aylarında daha fazla ortaya çıkmaktadır

Besin alerjisi belirtileri neler?

Çocuklar bazen yediği besinlerden dolayı da alerji yaşayabilir. Bunun ismine Çocuklarda gıda alerjisi adı verilir. Gıda alerjisi sonucu vücutta aşağıdaki gibi rahatsızlıklar görülür.

Bu tür vakalarda size en iyi cevap verecek kişi çocuk alerji uzmanı olacaktır.

Eğer Ankara ve çevresinde yaşıyorsanız, Ankara çocuk alerji laboratuvarlarına giderek muayene olabilirsiniz  Alerjik belirtilere kısaca göz atacak olursak;

  • Yeşilimsi renkte Kusma
  • Mide de Bulantı
  • Kramp ağrıları gibi başlayan karın ağrıları
  • Ürtiker
  • Baş ağrıları
  • İshal
  • Öksürük ve arkasından gelen hırıltılı solunum
  • Tekrarlayan ve her defasında çözülmeyen orta kulak sorunları
  • Nezle (burun kaşıntısı, tıkanıklık aksırık, geniz akıntısı)

Besin alerjisi olan birçok insan için bu saydığımız rahatsızlıkla tehli değildir. Fakat oldukça çok rahatsızlık vericidir. Ancak az da olsa bazı durumlarda daha ağır durumlarla karşılaşılabilir Böyle bir durumda yapılması gereken ilk şey en yakın sağlık ocağına başvurmaktır.

Besin alerjisinde riskli gıdalar

İnek sütü: İnek sütüne alerjisi olan çocukların yemesi gereken ya da yememesi gereken besinlere peynir, yoğurt, tereyağı, krema gibi ürünlerin tüketilip tüketilemeyeceğine doktorunuz karar verecektir. Yumurta: Sıklıkla tüketilir ve birçok yiyeceğin içinde bulunur. Bu yüzden de kolaylıkla alerji yapabiliyor. Yumurtanın beyazına karşı alerji sarısına oranla daha fazla görülüyor.

Yumurta alerjisi genellikle küçük yaş gurubunda yani bebeklikte ve erken çocukluk evrelerinde daha yaygın ortaya çıkıyor.

Yıllar içinde etkisi azalıyor Kabuklu ve yağlı kuruyemişler (fındık, fıstık gibi): Bu gruptaki alerji veren besinler en çok; Yerfıstığı, badem, hindistancevizi, kestane, ceviz, şamfıstığı, fındık ve ceviz.

Pek çok doktor bebekleri 2 ile 4 yaş aralığında kuruyemişler yedirmek gerektiğini söylüyor.

Tahıllar: Mısır buğdaya kıyasla daha az alerjik özellik gösteriyor. Buğday ise m diyetlerde hem de günlük yaşantıda önemli bir yere sahip olduğundan dolayı, diyetten çıkarılması oldukça zordur. Mümkün oldukça alerjisi olan kişiler tarafından az tüketilmelidir.

Etler: Tavuk ve sığır etine karşı besin alerjisi küçük yaşlarda sıklıkla görülebilir. Bu alerji genelde bebeklik çağında görülür. Özellikle dana etine bakarak,  Kuzu eti daha az alerjendir. Süte duyarlı olan bebekler, sığır etine alerjisi oldukları gibi,  aynı şekilde yumurta alerjisi bebekler ve büyüklerin de tavuk etine karşı duyarlılık gözlemlenebilir.

Meyveler, sebzeler: Özellikle çilek, kivi ananas, domates gibi bol vitamin ve mineralli meyve ve sebzeler çocuklarda sıklıkla alerjiye neden olabiliyor. Portakal kış aylarında sık sık tüketimi nedeniyle çocukluk döneminde rahatsızlıklara neden olabilir

Nelere dikkat etmeliyim?

Kendinizce sağlıksız tanılar sakın koymayın; bu sizin veya çocuğunuzun büyüme ve gelişimini olumsuz etkileyecek,  çok önemli bir besinden mahrum kalmasına ya da alerjisi olduğu halde alerjisi yok diye verdiğinizde hastalanmasına sebep olabilir.

Besin alerjisinin tanısı ile tedavisinde kesinlikle aile doktorunuzdan birebir yardım alın. Aldığınız hazır her ürün için “Etiketini inceleme ” alışkanlığı ve son tüketim tarihi inceleme edinin.

İçindeki maddeler, üretim tarihi gibi… ) İşlenmiş, dondurulmuş veya paketlenmiş tüketime hazır, sağlıksız gıdalar gizli besin proteinleri içerir; alışveriş yaparken,  besin etiketleri ve içerikleri çok dikkatle ve titizlikle incelenmelidir.

Besin alerjisinin tanısı ile tedavisinde kesinlikle aile doktorunuzdan birebir yardım alın.

Dışarı da yenen yemeklerde de fark edilmeyen besin alerjenleri olabilir; bu besinleri hazırlayan kişilerden yiyecekleri yemeden önce,  içerikleri hakkında bilgi alınmalıdır.

Loading…

Источник: //alerjisebebi.com/cocuklarda-alerji

Çocuklarda ve Bebeklerde Alerji Çeşitleri ve Tedavisi | Anneysen.com

Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

Alerji genel tabirle, aslında zararsız olan bir etkeni, vücudun yabancı ve tehli bir madde olarak algılaması ve buna tepki vermesidir. Bu etkenler bir gıda da olabilir, masanın üzerinde biriken toz da! Çoğu insan için sağlıklı olan bir unsur, alerjisi olan insan için ciddi sorunlar yaratabilir.

Alerjiler genellikle bağışıklık sistemindeki bazı bozukluklar nedeniyle ortaya çıkar. Aynı zamanda genetik özellik de taşıyabilir.

Prof. Dr. Yonca Tabak röportajı: Çocuklarda Alerjiyi Tetikleyen Faktörler ve Tedavi Yaklaşımları

Alerjik astım (alerjik bronşit) nedir?

Astım; akciğerlere hava gönderen solunum yollarında görülen bir hastalık. Son yıllarda özellikle küçük çocukları ve şehirde yaşayan insanları etkilediği gözlemlenen astım, kronik yani tekrarlayan bir özelliğe sahip.

Bu yazıya da bakabilirsin: Belirtilerinden Tedavisine Bebeklerde Bronşit

Astımın nedenleri nelerdir?

  • Hava kirliliği,
  • İlk 3 yaştaki gıda alerjileri (süt, yumurta gibi),
  • Başka solunum yolu hastalıkları,
  • Genetik aktarım gibi nedenler, astımın gelişmesine etki eder.

Astım belirtileri nelerdir?

  • Göğüs hırıltısı (özellikle gece ve sabahın erken saatlerinde),
  • Şiddetli öksürük,
  • Nefes darlığı,
  • Hızlı nefes alma gibi durumlar en tipik astım belirtileridir. Bu belirtiler, alerjiyi tetikleyen unsurla karşılaşıldığında o kadar şiddetli şekilde görülür ki ortaya “astım krizi” denen ciddi bir nöbet çıkabilir.

Astım krizini tetikleyen etkenler nelerdir?

  • Tozlu ortamlar,
  • Polen,
  • Küf,
  • Ev akarları,
  • Soğuk hava,
  • Sigara dumanı,
  • Egzersiz yapmak,
  • Süt, yumurta gibi bazı alerjik besinler,
  • Ev temizlik malzemelerinin kokusu,
  • Stres gibi nedenler, astım krizlerini tetikleyen etkenlerin başında gelir.

Astım tedavisi nasıldır?

Astımı tümüyle ortadan kaldırmak henüz mümkün değil. Bu yüzden alerjik astım tedavisinde amaç, çocuğun belirtilerini ve krizlerin sıklık oranını azaltmaktır. Sürekli astık atağı yaşayan çocuklar için genellikle kortizon ağırlıklı ilaçlar reçete edilir.

Bu amaçla kullanılan astım ilaçlarının 2 türü vardır.

Çabuk rahatlatan kurtarma ilaçları: Bu ilaçların amacı, kriz anında hemen rahatlama sağlamaktır. Bu ilaçlar daralan solunum yollarını açar ve nefes darlığı ile hırıltıyı ortadan kaldırır.

Bu ilaçlar, puff ya da nebülizatör olarak bilinen kompress yaparak içindeki ilacı buhara dönüştürür ve solunum yoluyla vücuda alınır. Hangi durumlarda, ne dozda alınacağı çocuğunun doktoru tarafından belirlenir.

Kontrol ilaçları: Bu ilaçlar her gün kullanılır. Astımı kontrol etmek, hırıltıları önlemek için reçete edilir.

Çocuğunun astım krizlerini önlemek için neler yapabilirsin?

  • Yastığını, yatağını ve halıları özel antialerjik kılıflarla kaplayabilirsin.
  • Yastıkları ve yorganları için tüy, pamuk gibi malzemeler yerine polyester elyaf kullanabilirsin.
  • Akarları önlemek için tüm kıyafetlerini, oyuncaklarını ve buna benzer eşyalarını haftada 1-2 kez sıcak suda yıkayabilirsin.
  • Hayvanlarla temasını kısıtlayabilirsin ya da hayvan sevdikten sonra hemen üstünü değiştirmesini, ellerini yıkamasını sağlayabilirsin.

Buna da bak: Bebeğini Evcil Hayvanla Birlikte Büyütmeye Dair Merak Ettiğin Her Şey!

  • Çocuğunun odasını temiz tutmak için odasına hava filtresi koyabilirsin.
  • Kokusuz, daha az kimyasal içeren temizlik malzemelerini kullanabilirsin.
  • Evdeki küfü azaltmaya çalışabilirsin.
  • Çocuğunu sigara dumanından uzak tutmaya çalışabilirsin.

Egzama; cilt üzerinde görülen ve çeşitli formlarda döküntülerle görülebilen bir hastalık. Özellikle bebeklerde alerjik özellik gösterir ama geçici olduğu durumlar da vardır.

Bebeklerde alerjik egzama neden olur? Belirtileri nelerdir?

Egzamanın iki farklı çeşidi var.

Atopik egzama: Bu alerji türü deriyi kurutur, soyulmasına, kaşınmasına ve pul pul olmasına neden olur. Zaman zaman ciltte içi su dolu kabarcıklar çıkmasına da neden olabilir.

2 aylıktan itibaren bebeklerde ortaya çıkabilen bu alerji türü, yanaklarda ve alında ortaya çıkmaya başlar. Bebeklik çağında başladıysa, yaklaşık 2-3 yaşlarında ortadan kalkar.Bebeklerde atopik egzamanın en belirgin özelliği şiddetli kaşıntıdır. Bu yüzden seboreik dermatit gibi türlerden ayrılır.

Kontak dermatit: Bu alerji türü cildin tahriş edici bir madde ya da etkenle temas etmesi sonrası gelişir. Bunlara örnek olarak;

  • Asitli meyve suları,
  • Banyo köpükleri,
  • Sert sabunlar, şampuanlar,

İyisiyle Kötüsüyle Piyasadaki 10 Bebek Şampuanını Senin İçin İnceledik!

  • Nikel takılar,
  • Diş macunları,
  • Ayakkabı boyaları,
  • Elbiselerde kullanılan boyalar,
  • Sarmaşık, meşe gibi bitkiler,
  • Sert dokulu ya da yünlü kumaşlar,
  • Bebeğin kendi salyası verilebilir.

Bunlar sonucunda bebeğin cildinde kızarıklık ve kuruluk meydana gelir, atopik dermatit gibi kaşıntı olmaz. Bahsettiğimiz etkenlerle temas ortadan kalktığında, belirtiler de yok olur.

Çocuklarda alerjik egzama tedavisi nasıldır?

Çocuğunda alerjik egzama olduğu, bir dermatolog tarafından onaylandığında tedavi başlar. Doktorun kaşıntıyı azaltması ve kuruluğu gidermesi için çocuğuna krem, merhem veya losyon önerecektir. Bu alerji ilaçlarının tamamını doktorunun önereceği süre boyunca kullanmalısın.

Bunlar dışında bebeğinin alerjik egzamadan daha az etkilenmesi için şu yöntemleri deneyebilirsin:

  • Çocuğuna sık sık ılık duş aldırabilirsin. Vücudundaki nemi koruması için duştan hemen sonra nemlendirici krem ve merhemleri sürebilirsin.
  • Sert, yünlü kumaşlar yerine daha yumuşak malzemeden üretilmiş kıyafetleri tercih edebilirsin.
  • Aşırı kaşıntısı veya akıntısı varsa bölgeye ılık kompres yapabilirsin.

Daha fazla bilgi istersen: Bebeklerde Egzama (Atopik Dermatit) Hakkında Bilmen Gereken Her Şey

Gıda alerjisi nedir?

Gıda alerjisi, çocuğunun normalde zararsız olan besinleri bağışıklık sisteminin tehli olarak algılaması ve buna anormal şekilde tepki vermesi ile ortaya çıkar. bu gıdalar tüketildiğinde bağışıklık sistemi, tehli olduğunu düşündüğü bu gıda için antikor üreterek savaşmaya başlar. Bununla birlikte ortaya alerjik reaksiyonlar çıkar.

Gıda alerjisi, özellikle bebeğin 1 yaşına kadar sık görülür. Bu süreçten sonra genellikle alerji belirtileri ortadan kalkar. Ancak bazılarının devam ettiği de görülebilir.

Çocuklarda besin alerjisine neden olan gıdalar nelerdir?

  • İnek sütü,
  • Yumurta,
  • Yer fıstığı,
  • Buğday,
  • Balık ve deniz ürünleri,
  • Çikolata,
  • Çilek,
  • Bal gibi gıdalar yukarıda da belirttiğimiz gibi özellikle 1 yaşına kadar alerjiye neden olan yiyecekler arasında.

Hepsi burada: Bebeğinin 1 Yaşından Önce Yememesi Gerekenler

Besin alerjisi belirtileri nelerdir?

  • Cilt sorunları (kaşıntılı döküntüler, şişlikler, kurdeşen),
  • Solunum sorunları (hırıltı, boğazda şişlik),
  • Mide sorunları (bulantı, kusma, ishal, kabızlık, gaz),
  • Dolaşım sorunları (baş dönmesi, ciltte beyazlık)

Bu belirtiler çocuğun bir gıdayı yedikten hemen sonra, birkaç saat ya da birkaç gün içinde görülebilir. Ancak yer fıstığı alerjisi gibi bazı durumlarda çok daha tehli durumlar ortaya çıkabilir.

  • Boğazda ve dilde şişme,
  • Nefes darlığı,
  • Baş dönmesi,
  • Morarma,
  • Bilinç kaybı gibi durumlara anafilaktik reaksiyonlar denir ve bunlar yaşandığında durum ciddileşir.

Besin alerjisi tedavisi nasıldır?

Çocuğun herhangi bir gıdayı tükettikten sonra yukarıda bahsettiğimiz sorunlar ortaya çıkıyorsa durum aslında ortadadır. Ama doktorun kesinleştirmek için bazı deri ve kan testleri yapabilir. Bu testlerin ardından gıda alerjisi kesinleştiyse tedaviye başlanır.

Aslında gıda alerjisinin tedavisinde tek unsur, reaksiyona neden olan besini çocuğun diyetinden çıkarmaktır. Hem besinin kendisini hem de içinde bir şekilde bulunduğu gıdaları çocuğunun beslenme listesinden çıkarırsan, ek bir tedaviye ihtiyaç duymazsın.

Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi gıda alerjileri geçici olabilir. Bu yüzden zaman zaman alerjiye neden olan gıdayı hafifçe çocuğuna tattırarak reaksiyon gösterip göstermediğini gözlemleyerek durumu hakkında fikir sahibi olabilirsin.

Yine de yer fıstığı ve balık gibi alerjiler için temkinli olmalısın. Çünkü bu gıdaların alerjik reaksiyonlar, hayat boyu devam edebilir.

Ayrıntısı burada: 6 Soruda Bebeklerde Gıda Alerjileri Hakkında Merak Ettiğin Her Şey!

Saman nezlesi/burun alerjisi (alerjik rinit) nedir?

Çocuğunun bazı soğuk algınlığı belirtileri gösteriyor ama ateş, halsizlik gibi bulgulara rastlanmıyorsa saman nezlesi ya da diğer adıyla burun alerjisi söz konusu olabilir.Bu durum özellikle ilkbahar aylarında meydana geliyorsa, polen alerjisinden de bahsedilebilir.

Genellikle genetik nedenlerle görülen bu çocuk alerjisi çeşidini en çok tetikleyen etkenler;

  • Polen,
  • Ev tozu,
  • Küf,
  • Hayvan tüyleridir.

Saman nezlesi genellikle 2 yaşın üzerindeki çocuklarda görülür.

Saman nezlesi belirtileri nelerdir?

  • Hapşırma,
  • Burun tıkanıklığı,
  • Burunda kaşıntı ve akıntı,
  • Göz yaşarması
  • Kırmızı ya da şiş gözler,
  • Gözlerin altında koyu halkalar,
  • Tıkanıklık yüzünden horlama,
  • Boğaz temizleme ihtiyacı,
  • Geniz akıntısı ve buna bağlı gece öksürükleri burun alerjisi belirtileri arasında en sık görülenlerden.

Saman nezlesi tedavisi nasıldır?

Saman alerjisini tedavi ederken amaç, belirtileri azaltıp çocuğun hayat kalitesini yükseltmektir. Bu yüzden doktorun bazı burun ve boğaz spreyleri önerebilir. Bunlar dışında hap şeklinde alınan antihistaminik ilaçlar da faydalı olabilir. Ancak bu ilaçların uyku, sersemlik ya da hiperaktivite gibi yan etkileri olabilir.

Daha fazla detay için: Çocuklarda ve Bebeklerde Alerjik Rinit (Alerjik Nezle) Neden Olur? Nasıl Geçer?

Kurdeşen nedir?

Çocuğunun vücudunda bazı durumlara bağlı olarak;

  • Kabarık,
  • Kırmızı,
  • Ortası beyaz,
  • Kabuklanma yapmayan,
  • Kaşıntılı döküntüler meydana geliyorsa kurdeşenden bahsedebiliriz.

Bu döküntüler yüz gibi vücudun sadece bir bölgesinde görülebildiği gibi tüm vücuda da yayılabilir. Bazen döküntüler bir bölgede kaybolup başka bir bölgede ortaya çıkabilir.

Kurdeşen neden olur?

  • Bir virüs ya da enfeksiyona yanıt olarak ortaya çıkabilir.
  • Fıstık, balık, yumurta gibi gıda alerjilerinin reaksiyonu olabilir.

Bilmen Gerekenlerle ve Lezzetli Tariflerle 0-1 Yaş Bebek Beslenmesi

  • Bazı ilaçların yan etkisi olarak görülebilir.

Kurdeşen tedavisi nasıldır?

Kaşıntıyı ve döküntüleri gidermek için doktorun antihistaminik ilaçlar önerebilir. Bunun dışında kaşıntılı bölgeye soğuk kompres yapmak da faydalı olabilir.

Böcek alerjisi nedir?

Bu alerji çeşidi, böcek ısırıkları ya da sokması ile ortaya çıkar. Genelde çocuğun ısırığına maruz kaldığı böceğin zehrine olan özel hassasiyetiyle alakalıdır. Sivrisinek alerjisi de bu başlıkta değerlendirilebilir.

Belirtileri çocuktan çocuğa farklılık gösterebilir. Bazıları hafif alerji reaksiyonları gösterirken, bazıları da acil tedaviye ihtiyaç duyabilirler.

Böcek alerjisi nasıl tedavi edilir?

Bu alerji çeşidi, vakanın görüldüğü gün rahatsız edici olsa da belirtileri genellikle ertesi gün kaybolur ve tedaviye gerek kalmaz. Genelde kaşıntı ve hafif kabartılar görüldüğü için bunları rahatlatmak adına soğuk kompres yapılabilir.

Eğer çocuğunu bir arı soktuysa bu durumda bir doktor müdahalesine ihtiyaç duyabilirsin. Çünkü arı sokması vücutta büyük şişlikler gibi çok daha ciddi sorunlara neden olabilir.

Eğer çocuğun bir böcek tarafından ısırıldıktan sonra şu belirtiler görülüyorsa muhakkak bir doktora başvurmalısın:

  • Nefes almakta zorluk,
  • Bitkinlik, halsizlik,
  • Gözlerin, dudakların veya penisin yakınlarında şişlik.

Prof. Dr. Yonca Tabak cevapladı: Çocuklarda Alerji Hakkında Annelerin Kafasına Takılan 8 Soru

Kaynaklar:

Bebek ve Küçük Çocuk Bakımı-Steven P. Shelov/Tanya Remer Altmann

Источник: //www.anneysen.com/1-6-yas-cocuk/makale/cocuk-sagligi-ve-hastaliklari-tum-cesitleri-nedenleri-ve-tedavisiyle-bebeklerde-ve-cocuklarda-alerji_638

Çocuklarda Alerji Belirtileri ve Tedavisi!

Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

Alerji, bağışıklık sisteminin, çoğu insan için zararsız bir maddeye aşırı tepki vermesidir. Alerjik reaksiyonu tetikleyen şeylere alerjenler denir. Alerjisi olan bir insanda, vücut hafif ila ölümcül olan reaksiyonlara neden olan alerjenlere saldırır.

Çocuklarda alerjiler; ilaçlara, çevresel ajanlara veya yiyeceklere karşı hassasiyetlerden oluşabilir. Alerjiler her yaşta gelişebilir. Çocuğunuz ilacı ilk aldığında veya birçok kez aldıktan sonra bir ilaca alerjisi olabilir.

Yaygın çevresel alerjenler; polen, arılar, hayvanlar (kediler, köpekler), çimen veya tozdur.

Yaygın gıda alerjileri arasında; süt, yer fıstığı, meyveler, deniz ürünleri veya yumurta bulunur.

Anafilaksi nedir?

Şiddetli alerjisi olan bir çocuk anafilaksi denilen ani, hayatı tehdit edici reaksiyon riski altındadır. Bu tür bir reaksiyon nadir değildir, ancak çocuğunuz risk altındaysa, işaretleri bilmek ve hazırlıklı olmak önemlidir.

Normal bir reaksiyon gibi başlayabilir ve daha sonra şiddetli hale gelebilir. Gıda alerjisi ile tetiklendiğinde, maruz kalma sonrasında, saniye içinde veya 2 saate kadar başlayabilir. Anafilaksi, genellikle birden fazla vücut sistemini içerir, nefes almada zorluk, ağızda yüzde veya boğazda şişlik gibi ciddi reaksiyonları içerir. Tedavi edilmeden bırakıldığında, anafilaksi, ölümcül olabilir.

Çocuğunuza anafilaktik reaksiyon teşhisi konulmuşsa, doktorunuz muhtemelen bir epinefrin oto enjektörü yazacaktır. Bu ilacı her zaman yanınızda taşımak ve nasıl ve ne zaman kullanacağınızı bilmek önemlidir. Anafilaksi yaşayan bir çocuğun bir epinefrin enjeksiyonu ve acil tıbbi yardım alması gerekir. Çocuğunuzun anafilaksi yaşadığından şüpheleniyorsanız, 112’yi arayın.

Lateks alerjisi nedir?

Lateks alerjisi, doğal kauçuk lateks içindeki proteine ​​alerjiniz olduğu anlamına gelir. Latekse verilen reaksiyonlar gecikebilir ve temas noktasıyla sınırlanabilir (döküntüler, dermatit) veya hemen ve sistemik olabilir.

Lateks içeren yaygın öğeler şunlardır:

a. Giysiler (naylon çorap, spandeks) b. Ev lastik eldivenleri, lateks eldivenleri c. Çocuk bezi, şişeler, meme uçları, emzikler d. Ev yalıtım malzemesi e. Lateks kaplamalı gazete kağıdı veya kuponlar f. Bazı yiyecekler (muz, avokado, kivi, kestane ve sakız) g. Balonlar

h. Bazı tıbbi ekipmanlar

Hastaneler lateks içeren ürünleri düzenli kullanımdan kaldırmak için büyük çaba harcadılar. Bununla birlikte, bazı tıbbi ürünler hala lateks içermektedir, bu nedenle çocuğunuzun lateks alerjisi olması durumunda sağlık ekibinize haber vermeniz önemlidir.

Çocuklar lateks alerjisiyle doğmazlar. Bir lateks alerjisi, yukarıdaki maddelerde birçok kez latekse maruz kaldığı için gelişir. Ayrıca, bu parçaların bazılarından elde edilen toz, çocukları latekse maruz bırakabilir.

Alerjinin sebepleri nelerdir?

Kalıtsal faktörler, bir çocuğun alerjisi olup olmadığını belirlemede büyük rol oynar. Alerjisi olan bir ebeveyni veya bir kardeşi olması; çocuğa % 25 oranında alerji geliştirme şansı verir ve bu şans, alerjisi olan her aile üyesinde artar.

Spesifik alerjiler ve reaksiyon tipi mutlaka kalıtsal değildir, bu nedenle çocuğunuzun ebeveyni ile aynı şeylere alerjisi olması veya aynı şekilde reaksiyona girmesi olası değildir (kurdeşen, solunum zorluğu).

Bir maddeye alerjisi olan çocukların diğer şeylere de alerji oluşturma olasılığı daha yüksektir. Kalıtım çok önemli bir faktör olsa da, alerjisi olan akrabası olmayan çocuklar da onları geliştirebilir.

Çocuklarda Alerji belirtileri nelerdir?

Aşağıdakiler alerjilerin belirtileridir. Bununla birlikte, her çocuk farklı semptomlar yaşayabilir ve reaksiyonlar her zaman aynı kalmaz. Geçmişteki hafif bir reaksiyon gelecekte her zaman hafif bir reaksiyon anlamına gelmez.

Gözler:

a. Kaşıntılı, sulu, kırmızı veya şişmiş gözler

Kulak, burun, ağız, boğaz:

a. Bloke kulak b. Burun akıntısı, kaşınması veya burun tıkanması c. Postnazal akıntı (geniz akıntısı) d. Hapşırma e. Şişmiş dudaklar / dil f. Dudaklar, dil ve / veya boğazda kaşıntı

g. Boğaz ağrısı

Akciğer:

a. Öksürük veya temiz mukuslu öksürük b. Wheezy (gürültülü) solunum c. Göğüste gerginlik hissi d. Zorlu nefes

e. Nefes darlığı

Cilt:

a. Egzama (kuru, çatlamış veya kırılmış cilt)
b. Kurdeşen (kaşıntılı cilt yamaları, kırmızı deri döküntüsü)

Sindirim yolu:

a. Karın ağrısı b. İshal / kabızlık

c. Mide bulantısı ya da kusma

Diğer:

a. Baş ağrısı b. Huzursuzluk, sinirlilik

c. Yorgunluk

Çocuğuma alerjik hastalık için hangi tanı testleri yapılabilir?

Teşhis için yapılan tetkikler şunları içerebilir:

a. İdrar testleri b. Kan testleri

c. Cilt testleri

Çocuklarda alerji tedavisi çocuklarda nasıl yapılmalıdır?

a. Steroidler gibi i.v. ilaçlar b. i.v. sıvılar c. Solunum problemleri için solunum tedavileri

d. Ateş, döküntü, ağrı için ilaçlar

Çocuğum ne zaman taburcu olmaya hazır olacak?

Çocuğunuz şu durumlar varsa taburcu olmaya hazırdır:

a. 24 saat boyunca veya hastanede yatış süresi boyunca reaksiyon göstermezse.
b. Yiyecek, içecek ve ilaçları ağız yoluyla tolere edebilirse.

Taburcu olduktan sonra çocuğumun takibi nasıl olacak?

a. Takip, birinci basamak sağlık kurumunda olabilir. b. İzlem süresi 1 ila 2 gün içinde başlamalıdır.

c. Birinci basamak sağlık kurumundaki doktorunuz, çocuğunuzun iyileşmesini inceler ve değerlendirir.

Bir çocuk ne zaman alerji veya alerjik reaksiyon nedeniyle hastaneye yatırılmalıdır?

Hastanede yatmak gereken durumlar:

a. Bir çocuğun ağız veya boyun şişmesi olduğunda.
b. Bir çocuk hırıltılı solunum yaptığında veya nefes almakta zorluk çekiyorsa.

Doktorunuza ne zaman başvurmalısınız?

Çocuğunuzdaki belirtiler tekrarlıyorsa, dokturunuza başvurun.

//www.aligurtuna.com/

Çocuk Cerrahı & Pediatric Surgeon
Sağlık haber ve bilgi sitesi aligurtuna.com ile çocuk hastalıkları, cerrahisi ve ruh sağlığı, sağlıklı yaşam ile ilgili sağlık bilgileri ve güncel sağlık haberlerini takip edin.

WhatsApp         Tumblr
LinkedIn   Flipboard   Pinterest   Reddit   

Источник: //www.aligurtuna.com/cocuklarda-alerji-belirtileri-ve-tedavisi/

Bebeklerde Alerji Belirtileri

Çocuklarda Alerjinin Belirtileri

Bebeklerde Alerji Belirtileri Çocuklarda Alerji Belirtileri – Bu makaledeki notlar: çocuklarda alerji çeşitleri bebeklerde alerji belirtileri..

Çocuklarda Alerji ve İlerlemesi Alerjiler farklı yaş gruplarında farklı şekillerde mevcut. Bebeklerde ve küçük çocuklarda, alerjik hastalık gıda alerjileri gibi atopik dermatit (egzema) ya da oluşur.

Atopik dermatit ile Çocuklar alerji ve astım, bir daha okula yürümeye başlayan yıllarda meydana yaş büyük olasılıkla yakalanma riski altındadır. Başka bir alerjik hastalık bir formdan progresyon Bu model için “atopik yürüyüşü” olarak adlandırılır.

Atopik bir terim olarak hekimlerin birinin çeşitli şeyler alerjisi olduğu anlamına için kullandığınız çevre polenler, küf ve hayvan öfke gibi tetikleyici (gıdalar, örneğin). Atopik Dermatit

Genelde bu alerji en erken tezahürü, 10 tüm çocukların yüzde 20, sık görülür ve bebeklik döneminde görüldü. Atopik dermatit veya egzama, kaşıntı tarafından, tırmalamak ve sitelerde döküntü oluşumu ile karakterizedir. Döküntü genellikle kırmızı ve kuru, küçük kabarcık olabilir ve pul ve zaman içinde ooze.

Çocuk, bebek ve çok genç, bu döküntü ve yüz (özellikle yanaklarda), göğüs ve gövde, arka kafa karıştırmak kol ve bacaklar içerebilir.

Bu dağıtım nerede çocuk karalama yapabiliyor, yansıtır ve bu nedenle genellikle bebek bezi alan yedek.

Büyük çocuklarda döküntü değişikliklerin yer klasik dirsek önünde deri ve arkasında diz dahil etmek.

Gıda ve çevre alerjileri kötüleşmeye atopik dermatit gösterilmiştir.

Önleme ve atopik dermatit tedavisi hakkında bilgi edinin. Gıda alerjileri

Gıda alerjileri de bebek ve küçük çocuklarda ve sunabilirsiniz genellikle katı gıdaların giriş sonra oluşur. Gıda alerjileri ile hemen hemen tüm çocuklar, şişme, kaşıntı veya ciltte kızarıklık kovanı gibi suçlu gıda, beslenme sonucunda cilt semptomlar bazı formu olacak. Ancak birkaç saat kadar gecikme olabilir Bu belirtiler genellikle söz konusu yemek yeme birkaç dakika içinde ortaya çıkar.

Küçük çocuklarda gıda alerjileri diğer belirtileri mide bulantısı, kusma içerebilir, mide ağrıları, ishal, zorluklar (astım belirtileri), burun akıntısı solunum, hapşırma ve baş dönmesi. Bazı durumlarda çocuklarda, şiddetli alerjik reaksiyon yaşayabilirsiniz denilen anafilaksi, hangi lifethreatening olabilir.

Çocuklarda en sık rastlanan gıda alerjileri hakkında bilgi edinin. Nazal Alerjiler

Alerjik rinit atopik dermatit ile bu çocukların yaklaşık yüzde 50 yansır. Çoğu çocuk ilkokul yaşına kadar alerjik rinit yaşamaya başlamaz, bazı çocuklar daha erken da geliştirmek. Bir yaşta Evcil Hayvan, toz ve küf dan alerjik rinit belirtileri deneyimi olan çoğu çocuk ve polenleri bir sonraki yaşta.

Allerjik rinit belirtileri, burun akıntısı, kaşıntılı burun, gözler ve burun tıkanıklığı hapşırma içerir. Bazı çocuklar da-burun damla, alerjik shiners (koyu halkaları göz altında) ve burun üzerinde el hurma artış sürtünme gelen burun köprüden bir çizgi sonrası karşılaşabilirsiniz, bir işaret “alerjik selam” denir. Astım

Astım tüm insanların yaklaşık% 8 olarak ortaya çıkar ve çocuklarda en sık görülen kronik bir hastalıktır. Astım vakalarının çoğunluğu Alerji sebebiyle vardır.

Aslında, 1 alerjik rinit ile 4 çocuklarda astım gelişebilir. Ancak en sık öncesi erkeklerde görülmektedir Astım her yaşta ortaya çıkabilir genç yıllarda genç yaşında ve kadın.

Bazen astım çok küçük çocuklarda teşhis ve zor olan bir astım uzman bir doktor gerekebilir.

Astım belirtileri şunlardır:

• Öksürük. Bu kim “öksürük-varyant astım” bazı çocuklarda tek belirtisi olabilir. Öksürük genellikle, kesmek, kuru ve kötü gece ve egzersiz sonrası. Bazı çocuklarda öksürük kadar sert ki, bunları kusma neden olur. Unutulmamalıdır ki bir öksürük pek çok nedeni ve tüm astım nedeni öksürük unutmayın.

• wheezing. Bu yüksek, müzikal tonda-bu çocuklarda astım ve nefes ile oluşabilir ses gibi. Bu genellikle alır diğer astım belirtileri ile kötü ve egzersiz ve diğer astım fişekleri tetikler. Zihin tüm hırıltılı değil tutun astım kaynaklanır.

• Nefes darlığı. Bazı çocuklar nefes hızlı onların arkadaşları daha ve sonuç olarak daha az aktif hale get out olabilir. Daha ağır astım olan çocuklar dinlenme veya uyandırma bu ile de gece nefes darlığı var.

• göğüste sıkışma. Bir çocuğun birinin bir duygu olarak sıkma bu tarif edebilir veya sarılma. Diğer çocuklar da göğüs veya acı hisseder “komik” söylüyorlar.

Bu astım özgü değildir • Diğer belirtiler, çocuklar her zaman ya da, spor ve diğer faaliyetleri önlemek ve kimin zorluk uyku çocukların yorgun beslenme güçlükleri ile bebeklerin içerir.

Dışarı astım hakkında daha fazla bilgi.

Çocuğunuz herhangi bir belirti veya yukarıdaki belirtiler, o alerji olabileceği yaşıyor. Öyle bir tanı, ya da bir tavsiye yapılabilir çocuğunuzun doktoru görmek için önerilen bir allergist gönderilen / immunologist özel alerji testleri için.

Alerji Çeşitleri Hakkında Bilgiler

Alerji Çeşitleri Hakkında Bilgiler

Bazı insanlarda bahar mevsiminde polen, toz, ve çimenler olumsuz etkiler gösteriyor.

İşte bazı alerji türleri ve alınması gereken önlemler…Astım…Belirtileri: Öksürük, nefes darlığıHarekete geçiren: Toz, hava kirliliği, evcil hayvanlar, kokular, polenlerNe yapmalı: Steroid bazlı nefes almayı kolaylaştıracak inhalasyon preparatları kullanılabilir.

Aspirin ve monosodium glutamate içeren bazı yiyeceklerden kaçının.Saman Nezlesi…Belirtileri: Gözlerde kaşıntı, akan bir burun ve hapşırıkHarekete geçiren: Çeşitli ağaç, çimen ve bitki polenleri

Ne yapmalı: Burun spreyi, göz damlası ve reçetesiz satılan çeşitli antihistaminikler. Pencereleri kapatın, güneş gözlüğü takın, her gün duş yapıp, giysilerinizi değiştirin. Polenlerin en fazla olduğu zaman sabah ve akşam üzeridir.

Ürtiker Allerjisi…Belirtileri: Vücudun herhangi bir yerinde çıkan şiddetli kaşıntılı yaraHarekete geçiren: Yiyecek, alkol (peynir, kırmızı şarap), evcil hayvanlar, aspirin, çeşitli antibiyotikler, güneş ışınlarıNe yapmalı: Antihistaminikler rahatsızlığı giderir, doğal tedavi yöntemleri de belirtileri azaltır.Akar Allerjisi…Belirtileri: Burun akması, buğulu gözler, vücut yaraları ve astımHarekete geçiren: Evimizdeki toz böcekleri, yani akarlarNe yapmalı: Toz geçirmeyen yatak takımları kullanmalı, yatağı düzenli olarak elektrik süpürgesiyle temizlemeli, gecelik ve pijamaları 56 derecenin üzerinde yıkamalı. Odaları sıkça havalandırmalı ve ıslak bir bezle toz alınmalı.Anaphylaxis Allerjisi…Belirtileri: Kaşıntı, nefes darlığı, mide krampları, bayılmaHarekete geçiren: Yiyecek allerjileri özellikle çeşitli kuruyemiş ve deniz mahsulleri, böcek ısırıkları, penisilin ve latexNe yapmalı: Böyle bir rahatsızlığınız varsa, Adrenalin iğne kitini ya acilen kullanın veya en yakın hastaneye gidin.Değişik allerji türleri…Prezervatif alerjisi: Latexe karşı duyulan bir allerji çeşididir. Çaresi, latex olmayan bir prezervatif kullanmak.Vücut yağları alerjisi: Parfümsüz, sebze yağı özlü olanlarını tercih etmek çözüm sağlayabilir.

Süt alerjisi: İnek sütüne duyulan bir allerjidir. Şişkinlik, başağrısı, mide krampları yapabilir, çaresi inek sütü yerine keçi ya da soya sütü içmektir.

Alerji Nasıl Oluşur? Alerji Oluşma Çeşitleri

En herkesin bir alerji ne olduğu hakkında bir fikir vardır. Alerjiler böylece, aslında, bu kabul edilebilir görünüyor Perfect Strangers bir kokteyl partide alerji belirtileri görüşmek üzere yaygındır.

Bir alerji bir normalde zararsız madde bir kişinin bağışıklık sisteminin anormal bir reaksiyondur. Alerjik olmayan bir kişi, ancak bir kişinin alerjik bu maddeye karşı herhangi bir tepki olurdu tetik karşılaştığında, vücudun alerji belirtilere neden olan kimyasal maddeler ile reaksiyona girer.

Out what alerjik reaksiyon sırasında ne olduğu hakkında daha fazla bilgi edinin.

Çocuklarda, alerjik hastalık ilk atopik dermatit (egzema) ya da gıda alerjileri olarak ortaya çıkar. Atopik dermatit olan çocuklar hem daha okul oluşma çağındaki çocuklar muhtemelen daha sonra alerjik rinit ve astım yakalanma riski altındadır;.

Tipik olarak, atopik dermatit uzak erişkin tarafından, gıda alerjileri birçok çeşit yapmak gider. Alerjik rinit ve astım, ancak, en sık ergen, genç ve genç yetişkin yıl boyunca, bir kişinin yaşamı boyunca devam olasılığı başlar. Alerjik belirtilerin şiddeti Ancak, mum olabilir ve azalmakta ve hatta geçici olarak bir kişinin ömrü boyunca kaybolur. Atopik Dermatit

Bu genellikle alerji ilk işareti ve 10 tüm çocukların% 20, bebeklik döneminde sık görülür. Atopik dermatit veya egzama, kaşıntı tarafından, tırmalamak ve sitelerde döküntü oluşumu ile karakterizedir. Döküntü genellikle kırmızı ve kuru, küçük kabarcık olabilir ve pul ve zaman içinde ooze.

Çocuk, bebek ve çok genç, bu döküntü ve yüz (özellikle yanaklarda), göğüs ve gövde, arka kafa karıştırmak kol ve bacaklar içerebilir.

Bu dağıtım nerede çocuk karalama yapabiliyor, yansıtır ve bu nedenle genellikle bebek bezi alan yedek.

Büyük çocuklarda ve erişkinlerde döküntü değişikliklerin yer klasik dirsek önünde deri ve arkasında diz dahil etmek. Gıda ve çevre alerjileri kötüleşmeye atopik dermatit gösterilmiştir.

Hakkında daha fazla bilgi edinin:

* Temel Atopik dermatit
* Tedavi Atopik dermatit

Gıda alerjileri
Gıda alerjileri her yaşta ortaya çıkabilir. Neredeyse Gıda alerjileri olan tüm insanlar, şişme, kaşıntı veya deri kızarıklık, suçlu yemek yeme sonucu ürtiker gibi deri belirtisi, olacaktır. Ancak onlar birkaç saat kadar gecikme olabilir Bu belirtiler genellikle söz konusu yemek yeme birkaç dakika içinde ortaya çıkar.

Gıda alerjileri diğer belirtileri mide bulantısı, kusma içerebilir, mide ağrıları, ishal, zorluklar (astım belirtileri), burun akıntısı solunum, hapşırma ve baş dönmesi. Bazı durumlarda, çocuk, şiddetli alerjik reaksiyon yaşayabilirsiniz denilen anafilaksi olan hayatı tehdit edici olabilir.

Hakkında daha fazla bilgi edinin:

* Temel Gıda alerjileri

Nazal Alerjiler
Alerjik rinit yetişkinlerin kadar% 30 ve yukarısı çocukların% 40 oluşur. Allerjik rinit belirtileri, burun akıntısı, kaşıntılı burun, gözler ve burun tıkanıklığı hapşırma içerir.

Bazı insanlar da-burun damla, alerjik shiners (koyu halkaları göz altında) ve burun üzerinde el hurma artış sürtünme gelen burun köprüden bir çizgi sonrası karşılaşabilirsiniz, bir işaret “alerjik selam” olarak adlandırdı.

Hakkında daha fazla bilgi edinin:

* Temel Alerjik rinit
* Tedavi Alerjik rinit

Astım
Alerjik astım önemli bir nedeni, tüm insanların yaklaşık% 8 görülür bir koşulu vardır. Rağmen her yaşta ortaya çıkabilir, bu en sık öncesi erkeklerde görülür-teen yıl ve kadınlarda genç yıllarda; astım çocuk ve genç erişkinlerde en sık görülen kronik bir hastalıktır. Bazen astım çok küçük çocuklarda teşhis ve zor olan bir astım uzman bir doktor gerekebilir.

Astım belirtileri şunlardır:

* Öksürük – Bu kim “öksürük-varyant astım, bazı kişilerde tek belirtisi olabilir.” Öksürük sık kesmek kuru ve alerjik ile daha kötü olabilir ve tetikler egzersiz sonrası. Öksürük sadece geceleri mevcut olabilir. Soğuk hava da bu belirti tetikleyebilir.

* Wheezing – Bu yüksek, müzikal tonda-bu kişilerde astım ve nefes ile oluşabilir ses gibi. Alerjik wheezing genellikle diğer astım belirtileri ile birlikte oluşur olsun egzersiz ile kötü olabilir ile tetikler.

* Nefes darlığı – astımı olan insanların çoğu sanki zaman yeterince hava almıyor konum, özellikle fiziksel veya alerjik bir tetikleyici mevcut kendilerini uygulamakla hissediyorum. Daha ağır astım ile insanlar dinlenme veya uyandırma gece boyunca bu belirti ile de nefes darlığı var.

* Göğüs gerginlik – Bazı insanlar bir duygu olarak birisinin sıkma veya onlara sarılma bu tarif. Çocuklar kendi göğüs acıyor veya hissediyor “komik” diyebilirsiniz.

Birçok astımlı egzersiz ile belirtiler var; bu mutlaka onların astım şiddetli veya kontrolsüz anlamına gelmez.

Hakkında daha fazla bilgi edinin:

* Temel Astım * Astım ile yaşamak

* Sizin Astım kontrol edilir?

Size ilginç bir hikayesi var mı nasıl ilk olarak alerjisi vardı belirlenir? Paylaşın hikaye ve diğer insanlar hakkında nasıl ki belirtiler alerji olduğunu anladım öğrenmek.

Источник: //www.notusta.com/bebeklerde-alerji-belirtileri-11109/

Поделиться:
Нет комментариев

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.