Emziren Anneler Meme Enfeksiyonundan Nasıl Korunmalı?
Göğüs Ucu yarası nasıl önlenir? Meme ucu çatlakları nasıl tedavi edilir?
Doğum yapacağı anı iple çeken anne, göğüs ucu yarasına ne iyi gelir yazımı emzirmeye başlamadan okumuş olmanı diliyorum. Sonrasında okuyorsan muhtemelen göğüs ucu yarası ile emzirmeyi bırakma noktasına gelmiş, acı ve moral bozukluğu ile dolu olabilirsin. Üzülme, çözülmeyecek bir sorun değil.
Hassas ve kuru cilt yapın, yanlış emzirme, bebekte bulunan dil bağı ve mantarda dahil çeşitli enfeksiyonlara bağlı oluşabilen göğüs ucu yaraları ve göğüs ucu çatlakları ilelebet sürmeyecek.
Lütfen! aşağıda bahsettiğim doğru emzirme yöntemini, meme ucu yarası ve göğüs ucu çatlaklarını önlemeye yönelik bakım önerilerimi düzenli olarak uygulamadan sakın göğüs ucu yarası yüzünden emzirmeyi bırakma. Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir meme ucu yarası
Göğüs ucu yarasını önlemek için hamileliğinizde hazırlık yapın
Emzirme, bebeğin büyümesi ve gelişmesinin yanı sıra bebeğin anne ile olan bağını da güçlendiren bir süreç.
Hamileliğinizin son ayında emzirme hazırlıklarını ve meme başı yarasını önlemeye yönelik bakımınızı yaptıysanız emzirmeyi keyifle hatırlayacaksınız.
Eğer etrafınızda göğüs ucu yarasını önlemeye yönelik emzirme hazırlıklarından bahseden birileri yoksa emzirmenin ilk dönemi göğüs ucu yaraları ve göğüs ucu çatlakları ile sıkıntılı geçebilir.
Göğüs ucu çatlakları, emzirme sorunları içerisinde yeni anneyi en fazla yıpratan konuların başında geliyor…
Ben de ilk bebeğimde göğüs ucu yaralarının acısıyla çok zor zamanlar geçirdim. Göğüs ucu yaraları ile sıkıntı içinde geçen ilk emzirme deneyimim boyunca bu derdi çekmiş her annenin işe yaramayan tüm tedavi önerilerini de tek tek denedim.Yazının devamına geçmeden uyarayım, öyle göğüs ucuna o kremi bu kremi sür, kantaron sür, olmadı aynısefa sür o da olmazsa çay ağacı yağı sür o da olmadı karbonat sür, ot sür sap sür diyenleri dinlemeyin. Soğan sür diyen var. Fiyatı pahalanıp karaborsa olunca kıymete bindi. Soğan göğüs ucu yarası iyileştirmez.
Bebeğinizin memeden ve sütünüzün tadından tiksinmesine sebep olur sadece.
Göğüs ucunuza saf yağlar sürerek sadece meme ucu yaralarınızı derinleştirirsiniz. Zeytinyağı gibi soğuk sıkım yapılan bir çok yağ, asidik yapısıyla cildinizi sadece yakar. İşe yaramayan bir sürü marka krem için yorumum dahi yok.
Göğüs ucu yaraları için kullandığım en iyi göğüs ucu kremi Mumsy Natural krem. Tek etkili göğüs ucu kremi. Göğüs ucu yarasına iyi gelen önerilerimi hamilelikte emzirme hazırlıkları, doğru emzirme yöntemleri ve göğüs ucu yarasına iyi gelen krem başlıkları ile aşağıda bulabilirsiniz.
göğüs ucu yarası kremi anneyiz göğüs ucu yarasına kadınlar kulübü
Göğüs ucu yarası için önlemler
Hamileliğinizin son iki ayında göğüs uçlarınıza e vitamini kapsülündeki yağı sürerek, göğüs uçlarınızı nemlendirin. Bu bazı annelerde göğüs ucu yaralarını önleyebiliyor, ama maalesef bende işe yaramadı.
İlk bebeğimde emzirmeye bağlı oluşan göğüs ucu yaralarımı Mumsy Natural krem iyileştirmişti. İkinci bebeğimi beklerken, doktorumuz sevgili Gülşah’ın önerisiyle bu defa Mumsy natural kremi doğumdan önce kullanmaya başladım.
Bu sayede ikinci bebeğimi emzirirken göğüs ucu yaralarım oluşmadı. Size de bu organik içerikli ve her durumda etkisini gördüğüm markayı tavsiye ederim.
Göğüs çatlaklarını yaşamamak için hamileliğinizin son ayından itibaren, her gün düzenli olarak göğüs uçlarınıza kreminizi sürmelisiniz. gögüs ucu çatlakları nasıl geçer
— Bu çok önemli: Yeni doğan bebeğinizi günde en az 8 kez emzireceğiniz için, doğuma giderken emzirme için ihtiyacınız olacak herşey yanınızda olmalı! meme ucu yarasına ne iyi gelir?
Doğuma giderken yanımda göğüs kalkanlarım vardı. Ama en önemlisi doğuma giderken yanıma Mumsy Natural Göğüs ucu bakım kremi ile her emzirmeden sonra kullanmak üzere Mumsy Natural göğüs ucu temizlik losyonunu aldım. gögüs ucu çatlağına ne iyi gelir
— Doğumdan sonra
Doğru emzirme tekniği ile göğüs ucu yarasını önleyin. meme ucu yarasına ne iyi gelir?
Bebek hemşiresinin sizi yönlendirdiği şekilde bebeğinizi emzirin. Sadece meme ucu ile değil, meme ucunun etrafındaki aerola denen kahverengi halkanın da bebeğin ağzında olduğundan emin olmalısınız.
Bu şekilde bebeğiniz memeyi aktif emdiği için bebeğinizin karnı doyar, hem de sizin canınız acımaz ve meme ucu yarası oluşmaz. Göğüs ucu yarası oluşmaması için bebeğiniz meme ucunu sert damağı ile ısırmamalıdır.
Meme ucu çatlaklarına ne iyi gelir
Bu arada doğru emzirme ile ilgili telaşa kapılmayın. Bu bir süreç, hem siz hem de bebeğiniz yeni hayatına alışacak ve siz en uygun emzirme yöntemini bebeğinizle birlikte bulacaksınız. Doğru emzirme için emzirme danışmanınızdan, ebenizden destek ve bilgi alın.Göğüs ucu yarası oluşmaması için en kritik noktalar; doğum öncesi göğüs uçlarını emzirmeye hazırlamak ve doğru emzirme tekniğini dikkatle uygulamaktan geçiyor. meme başı çatlağı ibrahim saraçoğlu meme ucu yarası
Göğüs ucu yarasını engellemek için doğru emzirme tekniklerinden biraz daha bahsedelim
Bebeğiniz doğdu ve hemen kucağınıza verdiler. Her bebek emmeyi bilerek doğar ama doğumdan sonra güçsüz düşmüş ve yorgun olabilir.
Bebeğiniz memeyi tutup, emmeyi başaramazsa ağzına parmağınızı iyice temizleyip sokun, bebeğinizin önce parmağınızı emmesini sağlayın. Unutmayın bebeğiniz emmeyi içgüdüsel olarak bilerek dünyaya geliyor. Azıcık alıştırma, bebeğinizin bu bilgisini hemen aktive edecek.
Memenizin areolasını (kahverengi halka) elinizle alttan üstten hafifçe sıkıp, yassılaştırın, yassılaştırdığınız memeyi bebeğinizin burnuna doğru tutun ve bebeğiniz ağzını kocaman açtığı anda memeyi ağzına verin (Aşağıdaki fotoğraflarda uygulamasını görebilirsiniz). Bebeğinizin dudakları kocaman balık gibi açık olmalıdır.
Bebeğiniz tüm areolanın ağıza girmesi ile memenizi tamamen kavrar, böylelikle göğüs ucu yarası ve göğüs ucu çatlakları oluşmaz. Bebeğinizin yutkunma sesini duyduğunuzda bebeğinizin aktif emdiğini anlayabilirsiniz.
Yenidoğan bebeğiniz her istediğinde saate bağlı kalmadan sık sık emzirin. Unutmayın meme ucu yarası bebek sık sık emdiği için değil, doğru şekilde emzirilmediği ve uygun ürünlerle meme ucu tahrişi için gerekli bakım uygulanmadığı için olur.
erkek bebek bekleyenler kadınlar kulübü
Göğüs ucu yarası ve çatlaklarından korunmak için kişisel hijyen çok önemli
Doğumdan sonra 40 günlük kritik lohusalık döneminde, emzirmeye bağlı göğüs ucu çatlaklarından korunmak için, her emzirmeden sonra göğüs uçlarınızı temiz tutmanız ve göğüs uçlarınızı havalandırmanız önemli. Göğüs uçlarınızı ıslak tutmayın.
Her emzirme öncesi meme ucu temizliğinizi steril su/kaynamış ılıtılmış su ile yapın. Daha hijyenik bir temizlik için her emzirme sonrası ise Mumsy Natural’ın losyonunu kullanarak göğsünüzdeki emzirme tahrişlerini bertaraf edin hem de mantar vb.
enfeksiyonlardan korunun.
Sentetik içerikli göğüs pedlerini kullanmanızı önermem. Göğüs pedleri tahrişi artırarak göğüs uçlarınızda yanmaya sebep olur. Eviniz müsaitse her emzirmeden sonra göğüs uçlarınızı havalandırmaya çalışın. Meme ucu çatlakları için bitkisel tedavi var mı?
Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir? Meme ucu çatlağı nasıl iyileşir?
Göğüs ucu çatlakları, göğüs ucu yaralarınız varsa; yukarıda da aktardığım gibi her emzirme sonrası göğüs uçlarınızı temiz ve kuru tutun. Meme ucu temizliğinizi steril su ile yapın, bütçeniz varsa mutlaka Mumsy Natural’ın temizlik losyonunu edinin.
Her emzirme sonrası steril su veya Mumsy Natural Göğüs ucu temizlik losyonu ile temizleyip havalandırdığınız göğüs ucu yaralarınıza Mumsy Natural Göğüs ucu yarası kremi kullanın.
Göğüs ucu yara kremleri anne ve bebek sağlığına uygun saf/doğal ürünler olduğundan emzirirken meme ucunuzda kalabilir. Ama göğüs ucu temizliğiniz için asla ve asla sabun kullanmayın.
Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir
— Göğüs ucu yarasının temizliği ve tedavisi için karbonat kullanmayın!
“Karbonat iyileştirmez, yaraları derinleştirir ve cildinizi soyar, zayıflatır.”
Karbonat cilt aşındırıcı özelliğe sahiptir. Cildinizi soyar, daha fazla canınızı yakar ve göğüs ucu yaralarını derinleştirir. Bu öneriyi yapan yakınınıza güveniyorsanız dahi, siz gene de karbonatı önce göğüs ucunuza sürmeyin.
Örneğin elinizde, cildinizde bir yerde deneyin, mesela elinizde açık yaranız varsa oraya sürebilirsiniz. Bir deneyin, neden önermediğimi kendiniz keşfedin.
Lütfen göğüs ucu temizliği için sadece steril su ve göğüs ucu temizliği için özel formüle edilmiş organik ve doğal ürünler üreten markaların göğüs ucu losyonunu kullanın.Meme başı çatlağını önlemenin yolları
— Yara olan göğüs uçlarınızı herhangi bir kumaş veya göğüs pedi vs. ile temas ettirmeyin. Göğüs ucu yarasının daha da fazla tahriş olup kızararak yanmasına sebep olursunuz.
Göğüs ucu çatlaklarına bitkisel çözüm
— Göğüs ucu yaralarınızı derinleşmeden iyileştirmek ve nemlendirmek için bitkisel bir başka önerim de ayva çekirdeği jeli kullanmak.
Ayva çekirdeklerini bir gece önceden suyun içinde bırakın. Ertesi gün yoğunlaşan jeli göğüs uçlarınıza, hatta yumuşatmak ve nemlendirmek istediğiniz tüm cilt bölgelerine sürün. Göğüs ucu çatlaklarınız için ayva jelini her gün taze hazırlayın. Fakat göğüs uçlarınızda tahriş arttıysa, ayva jeli tek başına iş görmeyebiliyor.
— Emzirmeye devam etmek için sürekli silikon meme ucu kullanımından kaçının.
Silikon meme ucu gibi suni maddeler bebeğinizin emmeyi bırakmasına sebep olabilir. Göğüs ucu yaralarınız yüzünden canınınız çok acıyor ve silikon meme ucu kullanmaya başladınız.
Silikon meme uçları bebeğinizin kafasının karışmasına ve yanlış emme yöntemine devam etmesine sebep olur.
Göğüs ucu yarasından kurtulmanız için bebeğinizin sadece meme ucu ile değil aerola ile emmesi gerekiyor ve silikon meme uçları emme karışıklığına sebep oluyor.[Makale Önerisi: Göğüs Ucu Yarası için silikon meme ucu kullanımı ]
gögus ucu catlaklari meme ucu yara
Göğüs ucu yaraları mastit gibi enfeksiyonlara açılan kapıdır
Göğüs ucu çatlaklarınızın bakımında gerekli hijyeni sağlayıp, göğüs ucu yarasını tedavi eden kremleri kullanmadıysanız, doğumdan sonra emzirmeye bağlı oluşan göğüs ucu yaraları mikropları süt kanallarına taşır. Tedavi edilmeyen meme çatlakları mastit vb. enfeksiyonlara sebep olur.
Mastit son derece ağrılıdır ve sütün göğüs ucundan akamaması sebebiyle memelerin sertleşmesine, süt kanallarının tıkanmasına ve annenin süt verememesine sebep olur. Tedavi edilmeyen göğüs ucu yaraları ve mastit annenin sütünün azalmasına, annenin ateşlenerek göğüslerinde aşırı ağrı ve sancıya sebep olur.
Mastite kısa sürede müdahale edilmezse zaman içinde annenin sütü ciddi oranda azalır ve kesilir.
Göğüs ucu yarasına ne iyi gelir?
Paylaşımlarımdan memnunsan lütfen siteye yorum bırakır mısın? Yazımı doğuma hazırlanan ve/veya göğüs ucu yaralarından şikayetçi yeni bebekli annelerle paylaşmalısın!
Bir bloggerın en önemli motivasyon kaynağı, yazdığı yazılarının ilgi görmesidir. annesininmelegi.com’da okumuş olduğun içeriği beğendiysen sosyal medyada paylaşabilir, konu ile ilgili görüşlerini yorum kısmından yazarak destek olabilirsin.
Çok geçmiş olsun.
Sevgiler.
Göğüs ucu yaralarından kurtulup artık anne sütünüzü artırmaya yönelik konuları araştırmak istiyorsan Süt yapan yiyecekler yazımı okumak üzere aşağıdaki resmi tıklayabilirsin.
göğüs ucu yaralarına mumsy naturaliyi gelir gögüs ucu yarasına ne iyi gelir gögüs catlakları nasıl geçer
“Yukarıda yeralan metin bilgilendirme amaçlı hazırlanmış olup, hekimin uygulayacağı teşhis ve tedavinin yerine geçmez. Herhangi bir tedavi sürecine başlamadan önce mutlaka sağlık uzmanının görüş ve onayı alınmalıdır.
”
gögüs ucu yarasına hangi krem iyi gelir gögüs ucu yarası kaç günde geçer gögüs ucu yarası ne zaman geçer gögüs ucu yarasına ne iyi gelir gögüs ucu yarasına ne iyi gelir saraçoğlu gögüs ucu yarasına ne iyi gelir krem gögüs ucu yarasına ne iyi gelir bitkisel
*Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur.
gögüs çatlagina ne iyi gelir gögüs ucu yarası nasıl iyileşir gögüs yaralarına ne iyi gelir gögüs ucu çatlağına ne iyi gelir gögüs ucu çatlakları için bitkisel çözüm gögüs ucu yarasi ne iyi gelir
Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz.
Gögüs ucu yaraısı için bitkisel çözüm gögüs ucu yarasına ne iyi gelir Gögüs ucu yarası nasıl geçer
All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.
Источник: //www.annesininmelegi.com/2013/08/22/listecianne/emziren-annelerde-meme-ucu-catlaklari-tedavisi-gogus-ucu-yaralari-nasil-onlenir-meme-ucu-yaralari-nasil-tedavi-edilir/bebek-anne-bakim-uyku-beslenme-gelisim-anne-baba-gaz-emzirme-gogus-aglama-sut-annesutu-bebektegaz-sut-pompasi-gogus-pedi/bebek-hazirligi-bebekler-icin-esya-secimi-bebegim-alisveris-donence.html
Emziren Anneler Ne Yemeli Ve Hangi Yiyeceklerden Uzak Durmalı?
09 EKI
Birçok anne adayı hamile olduğunu öğrendiklerinde yaptıkları ilk şey hamilelik süresince sağlıklı beslenmeye söz vermektir. Her anne karnındaki bebeğinin gelişmesi için gereken besin maddelerini tam olarak aldığından emin olmak ister.
Annelerde hemen hemen her gıdadan alarak kendisinin iyi beslendiği zaman bebeğinin de iyi besleneceği düşüncesi hakimdir. Hâlbuki sağlıklı ve dengeli bir beslenme yapmak çok önemlidir.
Yeme isteğinin hızla arttığı ileri ki dönemlerde ise kontrollü bir diyete ihtiyaç duyulmaktadır.
Anne sütü; bebeklerin sağlıklı olması, hastalıklardan korunması, bağışıklık sistemlerinin güçlü olması açısından son derece önemlidir. Anne sütünün sağlıklı olabilmesi de annenin çok iyi beslenmesinden geçmektedir. Anne sütü içen bebeklerde başta enfeksiyon hastalıkları olmak üzere pek çok hastalığın görülme olasılığı azalmaktadır.
Anne sütü ile beslenen çocukların zeka gelişimi de çok daha iyi olmaktadır. İyi beslenen bir anne sağlıklı ise günde 500 ml’den fazla süt salgılayabilir. Eğer anne sağlıksız besleniyorsa, vitamin ve protein alımına özen göstermiyorsa vücuttaki yağ olarak depolanan besinleri tükettiğinden sağlıksız bir süt oluşur, süt kalitesi düşer.
Bu nedenle emzirme döneminde beslenmeyi önemsemeliyiz.
Emziren Anne Ne Yemeli?
Emzirme dönemindeki anneler bol miktarda protein, enerji, mineral, vitamin almalıdırlar. Emziren anneler günde 5-6 öğün beslenmelidirler. Öğünler kesinlikle atlanmamalıdır.
Emzirme döneminde dengeli beslenmek bebeğin sağlığı açısından çok önemlidir. Bol miktarda sebze ve meyve yemeye özen göstermelidirler. Süt üretimini artırmanın en güzel yolu bol sıvı almaktan geçmektedir.
Emzirmek su kaybına sebep olduğundan bol miktarda su tüketilmelidir. Günde yaklaşık 3-4 litre sıvı almak gereklidir.
Anne Sütüne Gaz Yapmayan Yiyecekler
Su, taze meyve suları, süt, bitki çayları gibi besleyici gıdalar gereken en önemli içeceklerdir. Enerji süt üretimi için oldukça önemlidir. Bu nedenle uykusuz kalıp enerjisi giden anneler; bol miktarda ekmek, pirinç, patates gibi nişastalı ürünler tüketmelidirler.
Yağsız et ve tavuk yenmeli, haftada 1 veya 2 olmak üzere omega bakımından zengin balık tüketilmelidir. Balık yenmesinde bir sakınca olmamasıyla birlikte, ton balığı önerilmemektedir. Çünkü ton balığında civa vardır ve civa süte karışarak bebeğe ulaşabilir. Bu da bebeğin sinir sistemine zarar verebilir.
Bağırsak sorunları da hemen hemen doğum sonrası pek çok annede görülmektedir. Bu sorunu en aza indirmek için lifli gıdalarla beslenmek önemli bir husustur. Esmer ekmek, esmer pirinç, kepekli makarna, bakliyat, meyve ve sebzelerde bol miktarda lif bulunduğu unutulmamalıdır. Protein ihtiyacını gidermek için yumurta, fasulye, mercimek tüketilmelidir.
Kalsiyum alımı gerek hamilelikte gerekse doğum sonrasında çok gerekli olduğundan süt, peynir, yoğurt tüketimi arttırılmalıdır.Emzirme döneminde bol su ve sıvı gıdalar tüketilmelidir. Vücudun ürettiği süt miktarının değişmemesi için annenin beslenmesine dikkat ettiği kadar sıvı alımına da özen göstermesi gerekmektedir.
Suyun yanı sıra sıvı alımını arttırmak için ek olarak gaz yapmasın diye kaynatılmış meyvelerden yapılan komposto ve hoşaflar tercih edilebilir. Ayrıca emzirme sırasında anne susama hissi yaşayabilir.
Bu yüzden her emzirme sonrası kaybedilen sıvının geri alınması için 1 bardak su tüketimi önerilir.
Emziren Anneler Ne Yememeli?
Emzirme döneminde annelerde gaz oluşumu sıklıkla görülmektedir. Yiyecekleri hızlı yemek yerine yavaş yavaş yemeli ve besinler iyi çiğnenmelidir. Emzirilen sürece her türlü yiyecek alerji yok ise normal porsiyonlarda tüketilebilir. Fakat alerji söz konusu is dikkat edilmelidir.
Katkı maddesi içeren hazır gıdaları emzirme döneminde asla kullanılmamalıdır. Konserve, beklemiş veya hazır besinler tüketmemeye özen gösterilmelidir. Brokoli, karnabahar, lahana, soğan, salatalık gibi gaz yapıcı yiyecekler de sakınılması gereken yiyeceklerdendir.
Çünkü sizi etkileyen her yiyecek sütle bebeğe geçtiğinden bebekte de gaz yapabilmektedir.
Soğan, sarımsak, karnabahar, brokoli, kabak, kereviz, acı baharatlar veya kuru baklagiller kimi zaman anne sütünün tadını değiştirebilmektedir.
Bu durum bazı bebeklerde gaz oluşumu yapıp huzursuzluk, emmeyi reddetme gibi sorunlar yaratabilir. Fazla baharat ve şarküteri ürünlerinden uzak durmak faydalıdır.
Baharatlı ürünler aşırı derecede tüketildiğinde bebek bu durumdan rahatsız olabilmektedir. Annelerde ise kusma, karın ağrısı görülebilir.
Emzirirken Gaz Yapan Yiyecekler Nelerdir?
Gazlı ve karbonatlı içecekler ile kahve gibi kafeinli içecekler de emzirme döneminde uzak durulması gereken içeceklerdendir. Kafein bebekte huzursuzluk yapabilmekte, bebeğin kilo alışını engellemekte ayrıca anne sütünün salgılanmasını da azaltabilmektedir.
Portakal, mandalina, limon gibi yiyecekler kış anneleri için C vitamini deposu olup, oldukça sağlıklı olsalar da fazla tüketilmemelidir. İçlerinde asit bulunduğundan sindirim sistemi ile ilgili sorunlar yaratabilirler. Süt tüketilmesi gereken bir besin olmasına karşın bebeğin süte alerjisinin olmamasına özen gösterilmelidir.
İnek sütüne alerjisi olan bebeklerde döküntü, kaşıntı gibi belirtiler ortaya çıkarsa derhal kesilmelidir. Fazla nane yemek ya da nane çayı içmek sütü azaltacağından tüketmemeye özen gösterilmelidir. Emzirme döneminde dondurulmuş gıdalardan da uzak durulmalıdır. Soğuk besinler annenin hastalanmasına sebep olabilir.
Emzirme döneminde sigaradan ve alkolden de kesinlikle uzak durulmalıdır.
Özellikle doğumdan sonraki ilk bir ayda gaz yapan yiyeceklerden uzak durmak gerek anne gerekse bebeğin huzuru açısından önemlidir. Gaz yapıcı besinlerin başında çiğ sebze ve meyveler gelmektedir. Sebze ve meyveleri pişirmek gaz yapan içeriğin kaybolmasını sağlar.Sebzeler pişirilerek yemek olarak, meyveler de kaynatılarak komposto olarak tüketilirse daha sağlıklı olur. Brokoli, kereviz gibi besinler pişseler dahi gaz yapıcı özellikleri tamamen kaybolmadığından ilk 1 aylık dönemde tüketilmemelidirler.
Nohut, kuru fasulye, mercimek gibi kuru baklagiller de aynı şekilde özellikle sezeryan doğum yapan annelerde sindirim sistemi üzerinde olumsuz etkiler yarattığından tüketilmemelidirler. Süt ve yoğurt gaz yapıcı bir özelliğe sahiptir.
İlk haftalarda pişmiş yoğurt çorbası ve yayla çorbası tüketmek anneler için iyi olmaktadır.
Bizi takip edin ve beğenin
Источник: //bebekanneleri.com/emziren-anneler-ne-yemeli-ve-hangi-yiyeceklerden-uzak-durmali/
Emzirirken Memede Süt Birikmesi, Şişlik, Kitle, Yanma Ve Kızarıklık
Emziren annelerde memede, göğsünde ağrı, sertlik, kızarıklık, kitle, sızı ve şişme, doğumdan sonraki emzirme döneminde sık karşılaşılan sorunlardandır. Sizde bu dertlerden muzdaripseniz, uzmanların aşağıda bildirilen önerilerini uygulayabilirsiniz.
Emzirirken memede ağrı, kızarıklık, yanma, şişlik, sertlik, sızı neden olur?
- Mastit (Mastit, meme iltihabı demektir. Bebeklerde tedavi edilmeyen pamukçuk enfeksiyonu annenin memesindeki süt kanallarına kadar ilerleyerek meme iltihabına neden olabilir.)
- Mantar enfeksiyonu
- Göğüslerin aşırı dolması ve şişmesi
- Bebeğin emmeği red etmesi ve bunun sonucunda süt kanallarının sütle tıkanması
- Emzirirken hamile kalma
- Meme apsesi
- Süt kanallarında tıkanıklık (Bu tıkanıklık memede kitleye yol açabilir)
- Meme başı çatlakları
- Memelerden aşırı süt gelmesi (Bazı kadınlarda memelerden aşırı süt gelir. Bu durum memelerde ağrıya ve şişkinliğe yol açacak derecede süt birikmesine yol açar)
- Yanlış emzirme tekniği
- Düzensiz emzirme
Emzirirken memede ağrı, sızı, sertlik, kızarıklık, şişlik nasıl geçer?
Emzirme döneminde memelerde ağrı, sızı, sertlik, kızarıklık vb sorunlarla karşılaştıysanız, bu durumu doktorunuza bildirmelisiniz. Memelerdeki sorun enfeksiyon kaynaklı ise doktorunuz size emziren anneler için güvenli olan antibiyotiği reçete edecektir. Ayrıca doktorunuza danışıp aşağıda bildirdiklerimizi uygulayabilirsiniz.
Sıcak kompres uygulayın
Emzirirken göğüsteki sızlama, şişlik, ağrı gibi sorunların giderilmesi için memelere sıcak kompres uygulayabilirsiniz.
Bunun için sıcak su torbasını çok sıcak olmayan su ile doldurun ve emzirmeden en az 10 dakika önce göğüslerinize bu sıcak su torbasını tutun.
Evde sıcak su torbası yoksa atleti sıcak suyla ıslatıp sıkın ve göğüslerinize uygulayın. Sıcak duş almak da ağrıyı gidermeye yardımcı olacaktır.
Sütünüzü sağın
Sütünüzü sağmak da göğüslerdeki sertliği yumuşatıp, ağrıyı, sızıyı dindirecektir. Sütünüzü elinizle sağabileceğiniz gibi süt sağma pompası da kullanabilirsiniz.
Anne sütü sürün
Emzirmekten dolayı memede ağrı, çatlak, sertlik, şişme varsa, tedavi için anne sütünü kullanabilirsiniz.
Anne sütü, antibakteriyel içeriği sayesinde meme uçlarındaki sorunları, acıyı, doğal yoldan tedavi eder. Sütünüzü sağıp bebeğinizi emzirmeden önce meme başınıza anne sütü sürün.
Emzirdikten sonra tekrar süt sürün ve memeleri kurumaya bırakın. Ağrı geçene kadar her emzirdikçe bunu tekrarlayın.Yağ ile masaj
Zeytin, hindistancevizi veya tatlı badem yağı gibi yağlar ile meme uçlarına masaj yaparak ağrıyı dindirmeye yardımcı olabilirsiniz. Bu yağlar nemlendirme özelliği sayesinde etkilenen bölgenin nemli kalmasında ve kuruluğun giderilmesinde etkili olacaktır.
Bildirdiğimiz yağlardan dilediğiniz yağdan 1-2 tatlı kaşığını cezveye koyup ocakta ılıtın. Meme uçlarına sürüp nazikçe masaj yapın. Günde birkaç kez tekrarlayın.
Bebeğinizi emzirmeden önce, kalan yağı çıkarmak için memelerinizi ılık su ile iyice yıkadığınızdan emin olun.
Buz kompres yapın
Emzirirken memedeki ağrı, sızlama ve sertliğin giderilmesi için geçici çözüm olarak, etkilenen bölgeye buz küpüyle masaj yapabilirsiniz. Soğuk uygulaması bölgeyi uyuşturur ve şişmeyi azaltır. Buzluktan buz küpünü çıkarıp atlete sarın ve atlete sarılı buzları memelerinize tutun. Buz uygulaması memelerdeki ağrıyı rahatlatacak ve sertliği yumuşatacaktır.
Papatya
Papatya, meme ağrısı sorunlarına en etkili doğal çözümlerdendir. Bu çiçek anti-inflamatuar ve antimikrobiyal özellikleri sayesinde sorunun tedavisine yardımcı olur. Bir veya iki papatya çayı poşetini 10 dakika sıcak suda bekletin. Çay poşetlerini sudan çıkarın ve fazla suyu sıkın. Bu çay poşetlerinizi memelerinize koyup bekletin.
Beyaz lahana koyun
Tıkanık meme kanallarını açmak için eski bir yöntem de, sütyen içine meme üstüne beyaz lahana yaprağı koymak ve birkaç saatte bir değiştirmektir.
Emzirirken memede ağrı, sızı ve şişliğin geçmesi için uzman tavsiyeleri
- Göğüsleri sıkan dar giysilerden uzak durun.
- Bol bol dinlenin.
- İki memeden de bebeğinizi sık sık emzirin, her 2-3 saatte bir (gece dahil); memeyi boşaltın.
- Emzirmeden önce ve sonra memelere masaj yapın.
- Emzirme döneminizde göğüslerinizi destekleyici emzirme sütyeni giyinin. Pamuklu bir sütyen tercih edin.
- Doktorunuzdan doğru emzirme pozisyonu ile ilgili bilgi alın. Bebeği yanlış emzirmek de meme de ağrı yapar.
- Doktorunuza danışıp eczaneden, emziren annelerin memeleri için kullanabileceği Lanolin kremi kullanmak, memedeki ağrıyı sızıyı gidermeye yardımcı olacaktır.
Emziren Anneler Hangi Ağrı Kesicileri Kullanabilir? Doktor Cevaplıyor Tıklayınız
Emziren Anne Aspirin, Arveles, Katarin, Theraflu Nurofen, Parol, Minoset, Benical Cold İçebilirmi? Tıklayınız
Emziren Anneler Hangi Antibiyotiği Kullanabilir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
7 aylık bir bebeğin boyu ve kilosu, doğum kilosu ve boyuna göre değişiklik gösterir. Genellikle uzun ve kilolu doğan bebekler 7. ayında da iri olurlar. (WHO) Dünya Sağlık Örgütü'ne göre, 7 aylık kız ve erkek bebeklerde ortalama boy ve kilo değerleri şöyledir; erkek bebekler boy 69 cm, kilo ise 8300 gr, kız bebeklerde ise boy 67 cm, kilo ise 7700 gr.'dır.
7 aylık bebeğin kilosu kaç olmalı? Ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?
7 aylık kız bebeklerde kilo; altı sınır; 5800 gr., ortalama kilo 8000 gr., üst sınır; 9900 gr.'dır. 7 aylık erkek bebeklerde ise kilo; altı sınır; 6000 gr., ortalama kilo 8200 gr., üst sınır; 10100 gr.'dır.
7 aylık bebeğin boyu kaç olmalı? Ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?
7 aylık kız bebeklerde boy; altı sınır; 60 cm., ortalama boy 67 cm., üst sınır; 73 cm'dir. 7 aylık erkek bebeklerde ise boy; altı sınır; 61 cm, ortalama boy 67 cm., üst sınır; 74 cm'dir.7 aylık bebeklerde baş çevresi ölçüleri nedir?
7 aylık kız bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 40.3 cm, ortalama, 43 cm, üst sınır; 45.2 cm. 7 aylık erkek bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 41 cm, ortalama, 43 cm, üst sınır; 46.5 cm.
7 aylık kız veya erkek bebek için en uzun boy, en kısa boy, en fazla ve en düşük kilo kaçtır?
Bebeklerdeki boy ve kilo oranı, ırktan ırka göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizde 7 aylık erkek bebek için en düşük kilo ağırlığı 6000 gr., en fazla kilo ise 10250 gr.'dır. 7 aylık erkek bebek için en kısa boy 62 cm iken, en uzun boy ise 75 cm'dir.
7 aylık kız bebek için en düşük kilo 5800 gr, en fazla kilo ise 9800 gr. dır. 7 aylık kız bebek için en kısa boy 61 cm, en uzun boy ise 73 cm'dir.
7 aylık bebek boy, kilo ve baş çevresi ile ilgili doktorlara sorular
Sual: Kızım 7 aylık, 5800 gr. Gelişiminin geri olduğunu düşünüyorum. Herhangi bir sağlık problemi yok. Bilgi verirseniz sevinirim.
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Nimet Jale Tavrak'ın cevabı: (Doğum kilosu ve boyunu yazmamışsınız fakat,
7 aylık normal ölçüler: Boy: 60-75 cm arası, Kilo: 6000-8500 gr arası, Baş çevresi: 40-45 cm arası olmalıdır.
Sual: Kızım 7 aylık ve kilosu 7350 gr, boyu 68 cm (doğum kilosu 3820) çok hareketli bir çocuk ve şu anda da ek gıda almamakta direniyor. Gelişimi nasıl?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Abdülkadir Özel'in cevabı: (Boyu da kilosu da iyi. Çocuk direniyorsa sevmediği şeyleri vermeyin. Dişleri çıkmışsa ısırması için eline elma veya bir ekmek parçası verebilirsiniz.)Sual: Oğlum 7 aylık, 7200 gr. boyu 68 cm, baş çevresi 43cm. Doktor yaşıtlarına göre zayıf dedi. Bu aydan sonra kilo alması yavaşlar diye biliyorum, doğru mu? Acaba kilo alması için ne yapabilirim? Oğlumda gelişim geriliği olabilir mi?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Asaf Güven'in cevabı: (Oğlunuz normal. Gelişme geriliği yok.)
Sual: Oğlumuz 7 aylık, 9,9 kilo, boyu 69 cm ve kafa çevresi 45,5 cm. Kafa çevresi normal mi? Sağlık ocağındaki son izleminde ebe arkadaşlar tereddütte kaldılar.
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Aydın'ın cevabı: (Gelişimi normal.)
Not: Bu makaledeki cevaplar yalnızca soru soran şahıslara münhasır verilmiştir. Her bebeğin ölçülerinin değerlendirilmesi doktoru tarafından yapılmalıdır.
Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı Ve Boyları Kaç Olmalıdır? Tıklayınız
Bebekler İçin Gaz Giderici İlaçlar Nelerdir? Doktorlar Cevaplıyor Tıklayınız
Bebeklere Kilo Aldıran Mama Tarifleri (En Etkili Kilo Aldırıcı 6 Tarif) Tıklayınız
Bebekler İçin Uyku Şurubu, Uyku Damlası, Uyku İlacı Markaları Nelerdir Tıklayınız
Page 3
Bebeğiniz 10 aylıksa ve onun gelişiminin normal seyirde olup olmadığını merak ediyorsanız; (WHO) Dünya Sağlık Örgütü'ne göre 10 aylık kız ve erkek bebeklerde ortalama boy ve kilo değerleri şöyledir; erkek bebekler boy 73.5 cm, kilo ise 9200 gr, kız bebeklerde ise boy 71.4 cm, kilo ise 8500 gr.'dır.
10 aylık bebeğin kilosu kaç olmalı? Ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?
10 aylık kız bebeklerde kilo; altı sınır; 6700 gr., ortalama kilo 9500 gr., üst sınır; 11600 gr.'dır. 10 aylık erkek bebeklerde ise kilo; altı sınır; 7000 gr., ortalama kilo 9500 gr., üst sınır; 11600 gr.'dır.
10 aylık bebeğin boyu kaç olmalı? Ortalama değerler, alt sınır ve üst sınır nedir?
10 aylık kız bebeklerde boy; altı sınır; 63 cm., ortalama boy 71 cm., üst sınır; 80 cm'dir. 10 aylık erkek bebeklerde ise boy; altı sınır; 66 cm, ortalama boy 72 cm., üst sınır; 80 cm'dir.
10 aylık bebeklerde baş çevresi nedir?
10 aylık kız bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 41.8 cm, ortalama, 45.5 cm, üst sınır; 48 cm. 10 aylık erkek bebeklerde baş çevresi; altı sınır; 42.2 cm, ortalama, 45.5 cm, üst sınır; 48 cm.10 aylık kız veya erkek bebek için en uzun boy, en kısa boy, en fazla ve en düşük kilo kaçtır?
Bebeklerdeki boy ve kilo oranı ırktan ırka göre değişiklik gösterebilmektedir. Ülkemizde 10 aylık erkek bebek için en düşük kilo ağırlığı 6950 gr, en yüksek kilo ise 11900 gr.'dır. 10 aylık erkek bebek için en kısa boy 66 cm iken, en uzun boy ise 80 cm'dir.
10 aylık kız bebek için en düşük kilo 6750 gr, en yüksek kilo ise 11200 gr'dır. 10 aylık kız bebek için en kısa boy 64 cm, en uzun boy ise 79 cm'dir.
10 aylık bebek boy, kilo ve baş çevresi ile ilgili doktorlara sorular
Sual: Oğlum 10 aylık, kilosu: 9,800 gr , boyu: 76 cm, baş çevresi: 46,6 cm.(geçen ay 200 gr almış, 1 cm uzamış) Gelişimi normal mi?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Aydın'ın cevabı: (Bebeğinizin gelişimi gayet iyi.)
Sual: 10 aylık kızımın kilosu; 9 kg. boyu 73 cm, kafa çevresi 47 cm, doğum kilosu 3750 gr. Sizce gidişatı nasıl?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Asaf Güven'in cevabı: (Gelişimi normal.)
Sual: Oğlum 10 aylık, kilosu 9900 gr, boyu 70 cm, baş çevresi 44.5 cm.Gelişimi iyi mi? Çok merak ediyorum. Bir de bıngıldağı hâlâ kapanmadı ve büyük, neden acaba?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Murat Aydın'ın cevabı: (Gelişimi normal. 18. aya kadar kapanabilir.)Sual: 10 aylık bir erkek bebeğim var. 4100 gr doğmuştu. Şu anda 10 kg. boyu 77 cm. Çok zayıf görünüyor. 1,5 aydır tutunarak yürüyor. Bıngıldak açıklığı 2×2 çok mu geniş? Ayrıca gelişimini de değerlendirir misiniz?
CEVAP
Çocuk Sağlığı Ve Hastalıkları Uzmanı Doktor Halit Özkaya'nın cevabı: (Hem kilosu hem boyu ayına göre normal sınırlar içerisinde. Bıngıldağın açıklığı ayına göre normal. Ön bılgıldağın kapanması 18. aya kadar gecikebilir.)
10 Aylık Bebek Beslenmesi Nasıl Olmalı? Örnek Menüler, Yemek Tarifleri Tıklayınız
10 (On) Aylık Bebek Kahvaltısı En Lezzetli 8 Kahvaltı Menüsü Tarifi Tıklayınız
Bebekler Hangi Ayda Kaç Kilo Olmalı Ve Boyları Kaç Olmalıdır? Tıklayınız
Bebeklere Kilo Aldıran Mama Tarifleri (En Etkili Kilo Aldırıcı 6 Tarif) Tıklayınız
Источник: //www.mavikadin.com/emzirirken-memede-sut-birikmesi-sislik-kitle-yanma-ve-kizariklik