Emzirmenin Kuralları Nelerdir?

Anne Sütünün Önemi ve Emzirme Kuralları

Emzirmenin Kuralları Nelerdir?

Anne sütü, doğada taklit edilemeyen ve eksikliği başka hiçbir besinle doldurulamayan tek besindir. Reklamlarda veya tanıtımlarda anne sütüne eşdeğer veya anne sütünün yerini doldurabilir gibi sözlerin kullanılması yasaklanmıştır. Çünkü böyle bir ifade kesinlikle yanlıştır. Bebek doğumundan itibaren ilk 6 ay yalnızca anne sütü ile beslenmelidir.

Anne sütünü bu kadar kıymetli yapan birçok şey vardır. İçindeki önemli enzimler, kas ve kemik gelişimine olumlu etkileri ve bebeğin bağışıklık sistemini oldukça güçlendirecek nitelikte olması anne sütünü benzersiz yapan özelliklerden bazılarıdır.

 Anne sütünün içeriği ve miktarı annenin kilosuna, beslenme düzenine ve doğan çocuğun ağırlığına göre farklılık göstermektedir.

Emzirmeye Ne Zaman Başlamalı?

Doğumdan yaklaşık bir saat sonra anne sütü verilmeye başlanmalıdır. Bu bebeğin ilk besinini alıp güç toplaması için oldukça önemlidir. Ayrıca annenin süt salgılaması başlamış olur ve annelik duygusunu daha yoğun hissetmeye başlar. Anne sütü ilk aşamada gelmeyebilir. Bu durumda panik yapılmaması gerekir bir rahatsızlık yoksa kısa süre sonra anne bebeğini emzirebilmeye başlayacaktır.

Emziren Anne Nasıl Beslenmelidir?

Emziren kadınlar, aynı kilodaki normal bir kadından 500-600 kalori daha fazla enerji almaya ihtiyaç duyarlar. Günlük beslenme düzenleri içinde mutlaka bir et ürünü bulunmalıdır. Ayrıca yumurta, süt, bal gibi doğal ve besin değeri yüksek gıdaları bolca tüketmelidir. Gün içinde baklagil, sebze, meyve, et ve süt ürünleri dengesini iyi kurarak beslenmelidir. 

Emziren Anne Hangi Besinlerden Uzak Durmalıdır?

  ->  Emziren anneler kola gibi yapay ve asidik içecekler

  ->  Türk kahvesi ve bitter çikolata gibi kafein içeriği yüksek gıdalar ve

  ->  Lahana ve kuru fasulye başta olmak üzere karında gaz birikmesine yol açacak yiyeceklerden uzak durmalıdır.

  ->  Süt, faydalı bir gıdadır. Ancak aşırı tüketimi anne için mide ve gaz sancısı oluşmasına yol açabilir. Bu nedenle aşırı süt tüketiminden kaçınmak gerekir.

  ->  Emziren bir anne asla alkol tüketmemelidir.

Anne Sütünün Bebek İçin Yararları Nelerdir?

  ->  Anne sütündeki besinler, ilk 6 ayda bebeğin gelişimi için tek başına yeterlidir.

  ->  Bebekte ilerleyen yıllarda şeker hastalığı oluşma riskini azaltır.

  ->  Anne sütü temizdir ve bebeğin beslenmesi için uygun sıcaklıktadır.

  ->  Bebekte sağlam ve düzenli şekilde diş gelişimi olması için çok faydalıdır.

  ->  Bebeğin bağışıklık sistemini güçlendirir ve hormonlarının düzenlenmesine yardımcı olur.

  ->  Bebeklerin psikolojik ve bedensel gelişimine olumlu etkileri vardır.

  ->  Kas, kemik ve organların gelişimine katkıda bulunur.

  ->  Alerjik reaksiyon oluşturabilecek maddelere karşı direnç gösterilmesini sağlar.

Emzirmenin Anneye Faydaları Nelerdir?

  ->  Hamilelik sonrası kilo vererek eski forma kavuşulmasına yardımcı olur.

  ->  İlerleyen yaşlarda görülebilecek meme kanseri ve kemik erimesi gibi hastalıkların oluşma riskini azaltır.

  ->  Emzirme, kadınların ilerleyen yaşlarda kalp krizi geçirme riskini azaltır.

  -> Annelik duygusunu artırır.

  ->  Annenin daha genç görünmesini sağlar.

  ->  Her an bebeği beslemek üzere hazırdır. Özellikle lohusa dönemindeki anne için bebeğe bir şey hazırlama sorununu ortadan kaldırır.

  ->  Emzirme sayesinde oksitosin hormonu salgılanır. Salgılanan bu hormon rahim kaslarını gergin hale getirerek rahmin eski boyutuna kavuşmasını sağlar.

  ->  Emzirme işlemi anne ile bebek arasındaki bağın oluşmasını sağlar.

Emzirirken Nelere Dikkat Etmek Gerekir?

  ->  Emzirme sırasında bebeğin düzgün pozisyonda tutulması oldukça önemlidir. Annenin memesinin kahverengi kısmı sütün en yoğun bulunduğu bölgedir. Bu nedenle emzirirken kahverengi kısmın bebeğin ağzına tam denk gelmesi gerekir.

  ->  Emzirme esnasında bebeğin başının desteklenmesi ve başın gövdeden yüksekte tutulması gerekir. Bebeğin yutkunma refleksi yeterince gelişmediği için yanlış pozisyonda tutulan bebekler doğru beslenemez.

  ->  İlk emzirme esnasında bebek maksimum 5 dk kadar emzirilmelidir. Bu süre içinde bebeğin yutkunma ve emme görevi gören kasları çalışmaya başlar. Sonraki emzirmelerde bu süre artırılabilir. Beşinci seferden sonra bebek emdiği sürece emzirme işlemine devam edilmelidir.

  -> Emzirme esnasında bebeğin sürekli gözlenmesi gerekir. Anne başka bir yere odaklanır veya uyursa bebek boğulma teksi ile karşılaşabilir.

  ->  Bebek eğer erken doğum gibi bir sorun ile Dünya’ya gelmişse emzirme araları 2 saati geçmemelidir. Bu da annenin uyku ve yaşam düzenini zorlayacak bir durumdur. Ancak bebeğin sağlıklı şekilde büyüyebilmesi için annenin bu zor göreve kendini alıştırması şarttır.

  ->  Bebeğin anne sütü emdiği dönemde annenin psikolojik durumu çok önemlidir. Çünkü psikolojisi iyi olmayan bir anne yeterince süt salgılayamaz. Yetersiz süt de çocuğun ihtiyaç duyduğu besinleri alamaması anlamına gelir. Annenin başka problemleri olsa bile çocuğunu emzireceğini düşünerek kendini sorumlu ve mutlu hissetmesi gerekir.

0 kişi oy verdi
Ortalama Puan: 0,00 / 5
Loading…

Источник: //sabahsaglik.com/anne-sutunun-onemi-ve-emzirme-kurallari/

Doğum sonrası yenidoğan bebeği emzirme kuralları ve bebeğinizin ilk anne sütü

Emzirmenin Kuralları Nelerdir?

Gebelik süresince büyük bir özlem ve merak ile beklediği bebeğini bin bir zahmetle dünyaya getiren bir annenin bebeğine vereceği en değerli armağan anne sütüdür.

Hamilelik sürecinde aklınızı en fazla kurcalayan konuların başında bebeğinizi nasıl doğru emzireceğiniz ve bebeğinizi ne sıklıkta emzirmeniz gerektiği oluyor.

Şartlar ne olursa olsun bebeğini en iyi şekilde beslemeye çabalayan tüm yeni anneler övgülerin en büyüğünü hakediyor.

Baştan alırsak; Bebeğinizin doğumu ile hem siz yeni anne olarak hem de bebeğiniz yeni hayatına alışma sürecini yaşar. Bebeğiniz daha anne karnındayken emme alıştırma yaparak hayatta kalmaya kodlandı. Bebeğinizin önemli talebide yanında güvende hissettiği biricik annesinin sıcak kollarında, koynunda olmak ve annesi ile hep temasta kalarak annesi ile bağını en yoğun şekilde yaşamaya çalışır.

Başta yeni anne için emzirmek, bebeğiniz için de emmek zor olabilir. Yeni anne doğumdan sonra bir yandan iyileşmeye çalışırken, bir yandan da bebeğini emzirip en iyi şekilde besleyerek bakmaya uğraşır, bebek ise annesinin güvenli kollarında geldiği dünyaya, artık kendi ciğerleri ile nefes almaya, emerek beslenmeye alışmaya çalışır.

Güzel duygular, bebeği ile mutlu olmak, sevgi ile bebeğini düşünmek, bebeğini sevmek, bebeğini yanında hissetmek, sütünün bebeği için en iyi besin olduğunu bilmek anneyi emzirmeye hazırlar.

Anne sütü siz farketmeseniz de hamileliğinizin 6.-7. aylarında üretilmeye başlar. İşte bu şekilde bebeğinizin ilk aşısı olan kolostrum meme uçlarında hazırlanmaya başlar.

Başarı ile gerçekleşen doğum, emzirme ile tamamlanır

Bebeğinizin doğumundan itibaren yarım saat içerisinde bebeğinizi emzirmeyi denemelisiniz.

Doğumdan hemen sonra bebeğin çıplak olarak annenin çıplak göğsüne konması, anne ile bebek arasında ilk temasın sağlanması başarılı bir iletişim ve emzirme için önemlidir.

Bebeğin en geç bir saat içinde anne memesine verilerek aynı şekilde emzirmenin teşvik edilmesi gerekir. Bebeğin emmeye en istekli olduğu bu dönem geciktirilirse, bebekte uzun bir süre isteksizlik görülür ve ilk emzirmede gecikme olur.

İlk emzirme çok önemlidir; Doğumdan sonra beyinden salgılanan “prolaktin hormunu” düzeyinin yükselmesi ile memelerde sür keseciklerinde süt yapımı artar.

Emme uyarısı sonucu duyusal ve hormonal uyarı oksitosinin refleksi sayesinde sütün meme kanallarına akmasını sağlar. Bebeğin emmeye başlaması ile yükselen prolaktin hormonu düzeyi 15-20 dakikada en yüksek seviyesine ulaşır.

Meme başları ne kadar sık uyarılır, ne kadar sık emzirilirse süt salgılayan prolaktin hormonu düzeyi uzun süre yüksek kalır.

Hamileliğinizin 6.-7. aylarında üretilmeye başlayan kolostrum yoğun kıvamlı vesarı renklidir. Halk arasında ağız sütü denen kolostrum konsantre bir sıvıdır.

Kolostrum sodyum, potasyum, çinko ve bebeği mikroplardan koruyan hücre ve antikorlar yönünden zengindir. Bu nedenle kolostrumun bir damlası bile ziyan edilmemelidir.

 Küçük bir miktarı bile (1 çay kaşığı) bebeğinizin doymasına yeterli olmaktadır.

Bebeğiniz azar azar emip yorulup uykuya daldığından, her saat başı emmek isteyecektir. Doğumunuzun 3-4 gününden itibaren  sütünüz bolca gelmeye başladıktan sonra bebeğiniz daha uzun aralıklarla emecektir. Ne kadar çok emzirirseniz o kadar çok sütünüz gelir. Zaman içerisinde emzirmeler arasında geçen süre uzayacak ve bir düzene girecektir.

Emzirme sırasında bebeğinizin emmeye başladığı sütün ilk kısmı laktoz yani süt şekeri ve su içerir. Kalan süt ise özellikle bebeğinizin doymasını sağlayacak olan yağlı bölümdür.

Emzirme sırasında, bebeğinizi her iki göğsünüzden az az emzirmek yerine bir göğsünüzü tam olarak emzirip göğsünüzün tam boşalmasını sağlarsanız bebeğiniz daha iyi doyacaktır. Diğer göğsünüzde bulunan sütü ise bir sonraki emzirmeye saklamayın.

Hemen göğüslerinizde kalan sütü sağarak vücudunuzun bir sonraki emzirme seansına süt üretmesini sağlayın.

Her bebek farklıdır ve emzirme süreleri doğum şekline göre de değişebilir.

Ancak bebeğinizi doğumunu takiben ilk yarım saat içinde emzirmeniz bebeğinizin emme refleksini ve annesine ilk temasını gerçekleştirmesi için çok önemlidir.

 Yenidoğan bebekler ilk birkaç özellikle sık sık uyuyakalırlar ve bir sonraki beslenme vakti için kendileri zaten size sinyal verirler. Bu sinyaller şöyle olabilir;

    • Uyanınca kıpırdanmaya başlamaları
    • Kafalarını çevirir şekilde hareketler yapmaları
    • Emecek bir şeyler aramaya başlamaları, parmak emme, vs.

“Doğru ve  Başarılı Emzirme” İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? Biliyor Musunuz?

Doğum yaptıktan sonra bebek hemşiresinin sizi yönlendirdiği şekilde bebeğinizi emzirmeli, sadece meme ucu ile değil, meme ucunun etrafındaki halkanın da bebeğin ağzında olduğundan emin olmalısınız. Bu şekilde hem bebeğinizin karnı doyar, hem de sizin canınız acımaz ve meme ucu çatlağı oluşmaz.

Meme ucu çatlağı oluşmaması için bebeğiniz meme ucunu sert diş damağı ile ısırmamalıdır. Bunun için doğru emzirme yöntemini uygulayarak, bebeğinizin arka sert ve yumuşak damağını kullanarak emmesini sağlamalısınız.

Doğru emzirme yöntemi ile hem bebeğinizin karnı doyar hemde sizin göğüs ucu çatlaklarınız oluşmaz.

Ben ilk bebeğimde yaşadığım göğüs ucu yaralarından doktorumun tavsiye ile Mumsy Natural’ın ürünleri kullanarak kurtuldum. İkinci hamileliğimde ise 7. aydan itibaren göğüs uçlarımı Mumsy Natural göğüs ucu bakım kremi ile emzirmeye hazırladım ve ikinci bebeğimde göğüs ucu yaraları derdini yaşamadım. Bu açıdan size de baştan tedbir almanızı öneririm.

Unutmayın bu bir süreç, hem siz hem de bebeğinizin yeni hayatına alışacak ve en doğru yöntemi bulacak. emzirme emzirme yenidoğan bebeği emzirmek doğru emzirme nedir?

Doğumdan itibaren emzirme konusunu baştan alalım, benim en çok aklımı kurcalayan konu doğru emzirip emzirmediğimdi. Dolayısıyla lafı daha da uzatmadan doğru emzirmeyi tarifleyeyim: Bebeğiniz doğdu ve hemen kucağınıza verdiler.

Memeyi almıyor, çünkü nasıl emeceğini bilmiyor… Eee, siz de onca okumalarınıza, hazırlanmalarınıza rağmen nasıl emzirilmesi gerektiğini bilmiyorsunuz. Sağınızda solunuzda devam sütü veya daha da fenası şekerli su vermek için ısrar edenleri dinlemeyin. Bebeğiniz formül mama yahut şekerli su ile tok hissederse, emmek için isteksiz olur ve uykuya dalar.

Sonuna kadar  doğru emzirme için uğraşın. Bebeğiniz memeyi bulup emmeyi başaramazsa ağzına iyice temizlediğiniz parmağınızı sokun, bebeğinizin önce parmağınızı emmesini sağlayın. Bebeğiniz emmeyi bilerek dünyaya geliyor, azıcık alıştırma, bu yaşamsal bilgisini hemen aktive edecek.

Memenizin areolasını (kahverengi halka) elinizle sıkıp, yassılaştırın, bebeğiniz ağzını kocaman açtığı anda memeyi ağzına verin. Bebeğiniz tüm areolanin ağıza girmesi ile memenizi tamamen kavrayabilir, ki bu muhtemel göğüs ucu yara ve çatlaklarının oluşmunu da önler. 2-3 saatte bir, geceler de dahil, uyuyorsa bile uyandırıp emzirmeyi deneyin.

Minik meleğiniz çok küçük olduğundan emzirirken kısa sürede yorulup uykuya dalar, emzirme seansını 15 dakikaya tamamlamak için uyandırmak maksadıyla boynunun altını gıdıklayabilirsiniz.

Doğumunuzun ilk günlerinde beyaz renkli akışkan sütünüz gelmese dahi emzirmeye devam edin, çünkü göğsünüz tamamen boş değil. Memenizde bebeğinizi hastalıklardan koruyan, bağışıklığını geliştiren ve büyümesi için gerekli maddeler bulunduran en önemli süt “kolostrum” bulunur. Kolostrum bebeğinizin ihtiyacı oranında memenizde bulunur ve bebeğinizin yeterince doymasını sağlar.

Emzirme seansında konforunuz için, etrafınızda bolca yastık bulunsun, yastıkları hem belinize destek, hem de bebeğinizi taşımaya yardımcı olarak kullanırsınız.

Bebek Emzirme Rehberi, emziren kadın. Emzirme Bilgi ve Destek,iyi emzirme pozisyonu. Yenidoğan Emzirme ve Süt Üretiminde İlk Günler.

Anne sütü üretimi

Doğumdan 2-4 gün sonrasında göğüslerinizin dolduğunu ve sıcaklaştığını hissedeceksiniz. Bu sütünüzün geldiğini gösterir. Sütünüz bebeğinizin ihtiyaçlarına göre çeşitlilik gösterir. Önceleri kolostruma kıyasla daha ince gelecektir; ancak sonradan emzirme devam ettikçe kıvamı yoğunlaşacaktır.

Bebeğinizi her emzirişinizde, vücudunuz bir sonraki emzirme zamanınızı ayarlamaktadır. Bebeğinizin emme sıklığına göre süt üretiminiz de artacak ya da azalacaktır.

Bebeğimi Ne Sıklıkta Emzirmeliyim?

Yenidoğan bebeğinizi her istediğinde emzirin. Buna bebek kontrolünde beslenme de denebilir. Bırakın bebeğiniz ne zaman ve ne kadar emeceğine kendi karar versin.

Emzirmelere saat koymak çok doğru değil.

Başlangıçta emzirmekten başka bir şey yapmıyormuş gibi hissediyor olabilirsiniz, ama bebeğinizle birlikte belirli bir emzirme düzenine gireceksiniz, ve süt üretim miktarınız da belirlenmiş olacak.

Geceleri emzirmek çok önemlidir çünkü süt üretmeye yarayan hormon(prolaktin) üretimi geceleri daha fazla olur. Ayrıca geceleri yenidoğan bebeğinizin sizinle aynı odada beşikte uyuması daha güvenli olacaktır.

Bazı kadınlar emzirirken şiddetli sızlama hissederler. Bazıları ise hiçbir şey hissetmezler. Sütün gelişi fazlalaştıkça bebeğinizin nasıl hızlı ve ritmik hareketlerle sütü emdiğini göreceksiniz. Bebekler genelde hızlı hızlı emişlerden sonra bir durup daha fazla süt gelmesini beklerler. Eğer bu bekleme anında uyuya kalırsa, tam dalmamışsa uyanabiliyor mu diye kontrol edin.

Bebeğiniz ağladığında, bebeğinizin aklınızdan geçtiği bir anda veya ılık duş aldığınız zamanlarda sütünüzün kendiliğinden aktığını görebilirsiniz. Bazen beklenmedik zamanlarda göğüslerden süt gelebilir. Böyle olduğunda elinizi yavaşça göğüs ucunuzun üzerine kapatın, bu akmasını durduracaktır. Ayrıca pamuklu göğüs pedleri kullanmanız kıyafetlerinizin ıslanmasını engelleyecektir.

Ama benim sütüm az ne yapabilirim diyen anneler sütünüzü artırmak ile ilgili bilgileri annesininmelegi.com’da bulabilirsiniz. Anne sütünü artırmaya yönelik yazılarımıza göz atın

Emzirmede doğru yöntem nedir? Emzirmenin faydaları… Emzirmede en çok dikkat edilmesi gereken kurallar

“Süt yapan yiyecekler“ | Hangi besinler anne sütünü artırır? Tükettiğimiz yiyecekler anne sütü miktarını nasıl etkiler? 

Anne sütünü artıran tarifler için tıklayınız

Anne sütünü artırmak için Ramazan’ın güzel meyvesi hurmayı tüketin. Kendinizi yorgun, enerjisiz hissediyorsanız hurma tüm yıl boyunca elinizin altında olması gereken bir meyve.

Anne sütünün kalitesi nasıl anlaşılır?

Anne sütünü sağarak süt miktarını artırıp, daha uzun süre bebeğinize süt vermeye devam edebilirsiniz.

*Bebeğinizi emzirmeye kararlıysanız, doğum öncesi emzirme hazırlıkları ve emzirmeye bağlı göğüs ucu yaralarının tedavisi için mutlaka okuyun: “Göğüs ucu yaraları nasıl önlenir? Meme ucu çatlakları nasıl tedavi edilir?” yazımıza mutlaka göz atın!

Emzirmenin.Emzirme sırasında süt gelmesi,Başarılı Emzirme Teknikleri. Bebeğiniz İçin Başarılı Emzirme Teknikleri Hangileri? Başarılı Emzirme İçin Dikkat Etmeniz Gerekenlerin Neler Olduğunu Biliyor Musunuz?

*Sitedeki bütün içeriğin sahibi annesininmelegi.com’dur. 

Bu web sitesinde sunulan tüm bilgilerin (sınırlı kalmamak kaydıyla yazılı metinler, fotoğraflar ve diğer her çeşit bilgi dahil olmak üzere) maddi ve manevi hakları 5846 sayılı Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında Annesinin Meleği’ne aittir. Annesinin Meleği’nin yazılı izni olmadan yukarıda sözü edilen bilgiler kopyalanamaz, değiştirilemez ve yayınlanamaz.

bebek emzirme süresi bebek emzirme rüyada yeni doğan bebek emzirme. Emzirme sorunları, yeni doğan bebek emzirme pozisyonu. Yenidoğan bebek emzirme teknikleri, yeni doğan bebek emzirme kadınlar kulübü. Emzirmenin Temel Kuralları

All material and immaterial rights of the information (including but not limited to the written texts, photos and all other information) given in this web- site are belong to Annesinin Melegi regarding to the Law no.5846 on Intellectual and Artistic Works. No one shall copy, amend and publish the above mentioned information without any written permission of annesininmelegi.com.

Источник: //www.annesininmelegi.com/2017/01/09/listecianne/emzirme-kurallari-dogum-sonrasi-yenidogan-bebegi-emzirme-kurallari-bebegin-ilk-anne-sutu-uretimi/bebek-anne-bakim-uyku-beslenme-gelisim-anne-baba-gaz-emzirme-gogus-aglama-sut-annesutu-bebektegaz-sut-pompasi-gogus-pedi/anne-annelik-bebek-bebek-bakim-emzirme-sut-bebekgelisim-yenidogan-bebektegazsorunu-yenidoganaknesi-yenidogansariligi-anneyiz-bebegim-annevebebek-hamile-dogum-adimadimhamilelik.html

Gripken emzirmenin 7 kuralı

Emzirmenin Kuralları Nelerdir?

Bugünlerde 7’den 70’e pek çok kişi griple mücadele ederken, en büyük endişeyi emziren anneler yaşıyor.

Zira onlar, bir yandan da ‘acaba emzirirken grip virüsü sütümden bebeğime geçer mi?’, ‘emzirmeye ara mı vermeliyim? ya da devam mı etmeliyim?’ şeklindeki soru işaretleriyle ikilemde kalıyor.

Bazıları ise doğrudan ‘virüs sütten bebeğe de geçer’ hurafesine inanarak emzirmeyi kesiyor! Acıbadem Maslak Hastanesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Çiğdem Yavrucu, gripken emzirmenin kurallarını anlattı.

Gripken emzirmeye ara vermek bebeğe daha fazla zararı dokunan bir durum. Çünkü emzirirken virüsle enfekte olan annenin vücudunda bu virüse karşı gelişmiş olan antikorlar emzirme yoluyla bebeğe geçip, bebeğin hastalanmasında önleyici etki yapacakken, emzirmenin kesilmesi ile bu duruma engel olmuş oluyoruz.

Üstelik bebeği enfeksiyonlardan kansere dek birçok hastalıktan koruyucu özelliği olan anne sütünden mahrum ediyoruz.

Dolayısıyla bazı kurallara mutlaka dikkat etmek kaydıyla, gripken de bebeğinizi doğal, koruyucu bir ilaç olan anne sütü ile besleyin, bol bol emzirin, bitkinseniz de sütünüzü sağarak bebeğinizi beslemeye devam edin.

 

Grip virüsü solunum yoluyla, öksürük, hapşırık gibi damlacık yoluyla yayıldığı için emzirirken nefesinizin doğrudan bebeğinize doğru olmamasına dikkat edin. Ne kadar isteseniz de gripken bebeğinizi öpmeyin, ziyarete gelenlere de öpmemeleri için uygun bir dille belirtin. Maske kullanmak bebeğinizi korumaya yardımcı etki sağladığından hem ev içinde hem de emzirirken maske takın.

Maskenizi 20 dakikada bir değiştirin

Maske kadar maskenin doğru kullanılması da bir o kadar önemli. Maskenizi her 20 dakikada bir yenisi ile değiştirin ve eskisini ortalıkta bırakmayın. Ağzı iyice kapatılmış bir poşet içerisinde çöpe atın.

Her emzirme öncesi ellerinizi mutlaka yıkayın

Grip virüsünün salgılar yoluyla yayılmasında eller çok önemli bir bulaş kaynağı. Bu nedenle özellikle maskeye dokunduktan sonra ya da emzirmeden önce ellerinizi sık sık yıkamanız koruyucu etki sağlaması açısından büyük önem taşıyor. Ayrıca annenin göğüs ucunun, kıyafetinin temiz olması da gribin bebeğinize bulaşmaması açısından son derece önemli.

Odayı sık sık havalandırın

Gerek nefesiniz gerekse öksürüp hapşırırken odaya yayılan damlacıklar, uzun saatler havada asılı kalarak odadaki diğer kişilere kolaylıkla bulaşıyor. Hele de bebeğinizin bağışıklığı henüz güçlenmediği için damlacıklarla yayılan bu virüsler kolayca etkisini gösteriyor. Bu nedenle odaları sık sık havalandırın ve ortama temiz hava girmesini sağlayın.

Bol su için

Süt üretiminde birinci derecede etkin bir kaynak olan su, aynı zamanda enfeksiyon ajanlarının vücuttan atılmasında da önemli bir rol oynadığı için çok değerli bir koruyucu etki sağlıyor. Bu nedenle grip olursanız da mutlaka emzirmeye devam edin ve bu süreçte bol bol su için.

Uykusuz kalmayın

Emzirmek anne için oldukça yorucu bir tempo yarattığından annenin uykusuz kalmaması, dinlenmesi hem yeterli miktarda sütün oluşması hem de bağışıklık sistemini güçlendirerek vücut direncini artırıcı etki yarattığı için hastalıklara karşı ciddi düzeyde savunma sağlıyor. Bu nedenle uykusuz kalmamaya, fırsat buldukça şekerleme yapmaya özen gösterin.

Bu besinleri mutlaka tüketin!

Bağışıklık sistemini güçlendirmek, gribe karşı vücut direncini artırabilmek için sağlıklı beslenmeniz şart. Hem gribe karşı korunmak hem de eğer gripseniz kolay atlatmak için bol taze sebze ve meyve, C vitamini içeren besinler tüketin.

Proteinden zengin beslenmek süt miktarını artırdığı kadar bağışıklık sistemini de güçlendirdiğinden kırmızı etin yanı sıra haftada 2-3 gün mutlaka mevsim balığı, herhangi bir alerji durumunuz yoksa her gün yumurta tüketin.

Eğer bebeğinizin süt alerjisi yoksa evde yapılmış yoğurt, kefir gibi probiyotik içeren besinler de bağışıklık sistemini güçlendirdiği için tüketmeye özen gösterin.

Video: Emziren anne nasıl beslenmeli?

İlginizi çekebilir

Bebeklerde besin alerjisine dikkat!

Emzirme ile ilgili bilmeniz gerekenler

Bebeğinize anne sütü vermeniz için 10 neden

Bebeğinizi zeytinyağı ile besleyin

Bebeğinizi gece ne kadar beslemelisiniz?

Paylaş

Источник: //www.acibadem.com.tr/Hayat/Bilgi/gripken-emzirmenin-7-kurali

Anne Sütü Emzirme Kuralları

Emzirmenin Kuralları Nelerdir?

Anne Sütü Emzirme Kuralları Anne Sütünün Önemi Nelerdir? Anne adaylarının merak ettiği sorulardan biri de anne sütü emzirme vede anne sütü önemi hakkında.

Anne Sütü Emzirme Kuralları Anne Sütünün Önemi Nelerdir?

Sayfa İçeriği: Anne Sütü Emzirme Kuralları, Anne Sütünün Önemi Nelerdir, Anne Sütünün Bebek İçin Yaraları Nelerdir, Emzirmenin Anneye Faydaları Nelerdir, Emziren Anne Hangi Besinlerden Uzak Durmalı, Emzirmeye Ne Zaman Başlanmalı, Anne Sütünün Önemi, Anne Sütünün Önemi Maddeler Halinde, Anne Sütünün Önemi Ve Yararları

Anne sütü ile ilgili bir çok cevaplanması gereken sorular bulunmaktadır. Annelerin de merak ettiği anne sütü ile ilgili bilgilere sayfamızdan ulaşabilirsiniz. Anne sütü emzirme kuralları vede anne sütünün önemi hakkında bir çok bilgilere yazımızın devamında hazırladık. Annelerin emzirme kuralları hakkında bilgilerinin eksik olduğunu, araştırmalarından belli olmaktadır. Anne sütünün içeriği genellikle sağlıklı olarak bilinmeli çünkü diğer sütlerden farklı büyüktür. Doğa da taklit edilemeyen vede eksikliği başka hiç birşeyde doldurulamayan besindir. O yüzden anne sütünün önemi çok büyüktür. Tv reklamların da bile anne sütüne eşdeğer yada anne sütünün yerini tutabilecek sözlerin kullanımına yasak getirilmiştir. Anneler, bebeklerini hayata getirdiklerinden 6 ay boyunca anne sütü ile beslemelidir.

Anne sütünün kıymetini arttıran birçok şey bulunmaktadır. İçinde bulundurdukları, kas,kemik gelişimine, enzimler olumlu etkileri vede bebeğin bağışıklık sistemini oldukça güçlendirebilecek nitelikte bulunması anne sütünü özel yapan bazı özelliklerdendir. .Anne sütünün içeriği ise, annenin beslenme düzeni,kilosuna vede doğan çocuğun ağırlığına göre farklılık göstermekte.

ANNE SÜTÜNÜN ÖNEMİ

EMZİRMEYE NE ZAMAN BAŞLANMALI?

Anne, doğumu gerçekleştirildikten yaklaşık bir saat sonra anne sütü bebeğe verilmesi gereklidir. Bebeğin, bu gibi erken verilmesin de ilk besinini alıp güç toplaması açısından oldukça önemlidir. Vede annenin de bu durumda, süt salgılaması başlamış olur. Bu durumda annelik duygusunu daha yoğun yaşamasına sebep olur.

Tabi bazı sebeplerden dolayı da anne sütü ilk aşama da gelmeyebilir. Bu gibi durumda panik yapılmaması vede bir rahatsızlık görülmediği sürece kısa süre sonra anne bebeğini emzirmeye başlayabilecektir. Normal bir kadından, daha fazla 500-600 kalori enerji alması gerekmektedir. Günlük tüketim düzeyin de mutlaka et ürünü bulundurmalıdır.

Yumurta,bal,süt gibi doğal besin değerleri yüksek gıdalar tüketmelidir.

EMZİREN ANNE HANGİ BESİNLERDEN UZAK DURMALI

Türk kahvesi vede bitter çikolata vs. kafein içeriği yüksek gıdalar.
Kola vede yapay vede asidik içecekler.
Alkol.
Kuru fasulye,lahana. Karında gaz birikmesine yol açacak yiyecekler.

EMZİRMENİN ANNEYE FAYDALARI NELERDİR?

Hamilelik sonrasın da, kilo vererek anneyi eski forma kavuşmasını sağlamakta vede ilerleyen yaşlar da görülebilecek meme kanseri gibi kemik erimesi hastalıkların oluşma riskini azaltmakta.

Annelik duygusunu yaşamasını artırır. Annenin genç görünmesini sağlamakta vede emzirme ilerleyen yaşlar da kalp krizi geçirme riskini azaltmaktadır.

Emzirme genellikle anne ile bebek arasındaki bağın oluşmasını sağlamaktadır.

ANNE SÜTÜNÜN BEBEK İÇİN YARARLARI NELERDİR?

Alerjik durumlara göre oluşturabilecek maddelere karşı bebeği direnç gösterilmesini sağlamaktadır. Kemik, kas vede organların gelişimine katkı da bulunmakta vede psikolojik vede bedensel gelişimine olumlu sonuç vermektedir. Bağışık sistemlerini güçlendirir vede hormonlarının düzenlenmesini sağlar.

Sağlam vede düzenli şekil de diş gelişimine yardımcı olur vede çok faydalıdır. Anne sütünün çok temiz olduğu vede bebeğin beslenmesi için ise uygun sıcaklıktadır. İlerleyen yaşlarda bebeklerin, şeker hastalığı oluşma riskini azaltmaktadır.

Anne sütün de bulunan besinler ilk 6 ayda bebeğin gelişimi için tek başına yeterli görülmektedir.

Emzirirken nelere dikkat etmeniz gerektiğini bilmiyorsanız yapmanız gerekenler; bebeğinizi emzirmeye geçerken düzgün pozisyonda tutulması önemlidir. Anne adayının memesinin kahverengi kısmı bebeğiniz için sütün en yoğun olduğu bölgedir. Emzirirken mutlaka kahverengi kısmı bebeğinizin ağzına tam gelmesine özen gösterin.

Emirme esnasında bebeğin başını sabit vede desteklenmeli vede baş gövdeden yüksekte tutulması gereklidir. Bebeğin yutkunma refleksi tam olarak gelişmediğinden yanlış pozisyonda tutulması durumunda bebekler doğru beslenme sağlayamazlar. Emirme durumunda bebekler sürekli olarak gözlenmesi gereklidir. Anne başka yere bakar yada uyursa bebek yoğulma tehsi ile karşılaşabilmektedir.

Bu gibi durumlarda mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir.

Anne Sütü Emzirme Kuralları, hakkında anne adaylarının bebekleri için bilmesi gerekenleri hazırladık. Sizin de eğerki anne sütü emzirme kuralları yazımız hakkında sorularınız varsa bize yorum bölümünden sorabilirsiniz. Sizde anne sütü emzirme kuralları sayfamızı arkadaşlarınızın da bilgisi olması için onlarla paylaşarak haberi olmasını sağlayabilirsiniz.

Bizleri sayfamızdan takip edebilirsiniz. sayfamıza gitmek için TIKLA

Soru vede şikayetleriniz için bize yorum bölümünden yazabilirsiniz. Her türlü sorunlarınız için yardımcı olmaya çalışmaktayız.

Dikkatinizi çekebilecek diğer tavsiye bağlantımız; Diş İpi Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Источник: //www.kardesiz.net/kadina-dair/anne-sutu-emzirme-kurallari.html

Поделиться:
Нет комментариев

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.