Göz Estetiğinde Botox, Kaş Kaldırma ve Göz Kapağı Düşüklüğü
Göz Kapağı Estetiği
Estetiğin ve güzelliğin değişmez unsurları olan gözler ve göz kapakları, aynı zamanda yüzde yaşlanma belirtilerinin gözlendiği ilk bölgelerdir.
Otuzlu yaşların başlarından itibaren üst göz kapağında yığılma ve sarkmalar, alt göz kapaklarında göz altı yağ dokusunun dışarı doğru fıtıklaşması ile torbalanmalar oluşmaya başlar, göz kapağının boyu uzar, mimiklere bağlı olarak göz kenarlarında “kaz ayağı” adı verilen kırışıklıklar oluşur.
Üst göz kapaklarındaki sarkmalar, kadınlarda “kalem sürememe” problemine yol açar. Otuzlu yaşların ortalarından itibaren göz altlarında çökmeler ve morluklar gelişebilir, göz altı torbaları ile yanağı ayıran ve “gözyaşı oluğu” adı verilen derin bir hat oluşur. Üst göz kapaklarındaki yığılmalar gözü açmayı zorlaştırabilir.
Bu yığılmalar nedeniyle kaşlarından yardım alan ve sürekli kaşlarını kaldıran kişilerde, alın çizgilerinde derinleşme ve baş ağrıları oluşabilir. Yıllar geçtikçe artan tüm bu değişimler; yorgun, sağlıksız ve yaşlı bir görünüme yol açar.
Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) nedir?
Göz kapaklarına yönelik estetik ameliyatlar; göz kapaklarındaki yığılmaların, sarkmaların, torbalanmaların, çökmelerin, morarmaların ve “kaz ayağı” adı verilen kırışıklıkların giderilmesini ve bu sayede genç ve dinamik bir görünüm sağlamayı amaçlayan cerrahi girişimlerdir.
Göz çevresi estetiğinde, üst göz kapağı kaşlar ve alınla birlikte, alt göz kapağı ise yanakla birlikte değerlendirilir. Üst göz kapaklarındaki fazla deri çıkarılarak yığılma ve sarkmalar giderilir, gerekiyorsa kaşlar kaldırılır. Göz kapaklarında düşüklük varsa, göz kapağını kaldıran kaslar kısaltılarak kapaklar kaldırılır.
Gözlerde çöküklük varsa yağ verilerek dolgunlaştırılabilir. Alt göz kapağında ise bozulmuş olan göz kapağı ve yanak ilişkisi düzeltilir. Alt kapakta torbalanmış olan yağlar çıkarılıp yanak üzerine taşınır. Gerekiyorsa yanağa ve göz çevresine yağ enjeksiyonları yapılır.
Tüm bu işlemler tek tek yapılabileceği gibi yüz gençleştirme ameliyatının bir parçası olarak da gerçekleştirilebilir.Göz çevresi estetiği, hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık yapılan yüz gençleştirme operasyonlarından biridir. Başarılı bir cerrahi girişim, kişinin görünümünü hemen değiştirerek genç, dinamik ve sağlıklı bir algı sağlar.
Göz kapağı estetiği (blefaroplasti) kimlere yapılır?
Göz kapağı estetiğine genellikle 35 yaşından sonra gereksinim duyulur. Ancak üst göz kapağı yapısal olarak fazla etli ve düşük olan veya alt göz kapağında belirgin torbalanması olan kişilerde daha erken yaşlarda da ameliyat gerçekleştirilebilir.
Estetik ve plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılmayan göz kapağı estetiği ameliyatından sonra ne gibi sorunlar yaşanabilir?
Göz kapağı estetik ameliyatları, mutlaka estetik ve plastik cerrahi uzmanları tarafından yapılmalıdır.
Aksi takdirde:
- Gözleri Kapatamama
- Alt göz kapaklarının aşağıya doğru çekilmesi
- Göz şeklinin bozulması
- Gözlerde kuruma
- Ve körlüğe kadar varan komplikasyonlar görülebilir.
estethica’da uygulanan göz kapağı estetiği teknikleri nelerdir?
Günümüzün estetik değerleri doğrultusunda, estethica’da göz kapağı estetiği ameliyatları, sadece göz kapağındaki fazla derinin çıkarılması olarak değil, göz ve göz çevresinin gençleştirilmesi ameliyatları olarak değerlendirilmektedir.
Estetik ve plastik cerrahi uzmanlarımız, göz ve göz çevresini değerlendirip, kişiye özel göz kapağı estetiği ameliyat planı uygulamaktadır. Modern estetik anlayışında, içi boşaltılmış ve çökmüş göz kapakları değil, dolgun göz kapakları ve yüksek kaşlar benimsenmektedir.
Bu nedenle, özellikle üst göz kapaklarında torbaların alınması değil, korunması ve gereğinde yağ dokusu ile desteklenip göz çevresinin dolgun hale getirilmesi amaçlanmaktadır.
Aynı şekilde, alt göz kapaklarında da torbaların alınması değil, torbalanmanın boş alanlara yayılması ve gereğinde yağ ile desteklenip göz çevresinin dolgun hale getirilerek daha genç ve dinç görünmesi hedeflenmektedir.
Göz kapağı estetiği ameliyatı ne kadar sürer ve hangi tip anestezi ile yapılır?
Üst göz kapağı estetiği ameliyatı, lokal anestezi ile yapılan, kısa süreli ve konforlu bir operasyondur, yaklaşık 30 dakika sürer. Alt göz kapağı estetiği ameliyatı genel anestezi ile yapılır ve 1-1.5 saat sürer.
Göz kapağı estetiği ameliyatı ağrılı mı?
Göz kapağı ameliyatları ağrılı değildir.
Ameliyattan sonra hastanede ne kadar kalacağım?
Ameliyattan sonra genellikle aynı gün eve dönülebilmektedir.
Ameliyattan sonra gözlere bandaj uygulanır mı?
Taburcu olurken gözler kapatılmaz ve bandaj uygulanmaz, sadece göz kapaklarına gözleri kapatmayacak şekilde ince bantlar uygulanır.
Göz kapağı estetiği ameliyatından sonra şişme ve morarma olur mu?
Ameliyattan sonraki ilk 2 gün biraz şişme ve morarma olabilir. Şişliği ve morluğu azaltmak için ilk 2 gün buz uygulaması yapılması önerilir. Ameliyattan sonraki 7. – 10. günlerde şişlik ve morluklar kaybolur.
Göz kapağı estetiği ameliyatından sonra dikişler ne zaman alınır? Bu işlem ağrılı mıdır?
Ameliyatta, düğümlü dikişler kullanılmadığı için dikişler 5. günde kolayca alınır ve alınırken ağrı duyulmaz.
Ameliyattan sonra günlük aktivitelerimi ne zaman yapabilirim?
Gözler kapatılmadığı için görmede ve günlük aktiviteleri yapmada bir değişiklik yaşanmaz.
Ameliyattan sonra sosyal yaşama ne zaman dönebilirim?
Güneş gözlüğü ile sosyal yaşama hemen dönülebilir.
Ameliyattan sonra iz kalır mı?
Estetik ve plastik cerrahi uzmanları tarafından kişiye özel bir yaklaşımla planlanan ve uygulanan ameliyatlardan sonra iz kalmaz.
Göz kapağı estetiği ameliyatı olmak için en uygun mevsim hangisidir?
Göz kapağı estetiği ameliyatları 4 mevsim yapılabilen ağrısız ve konforlu operasyonlardır.
Göz kapağı estetiği ameliyatının sonucu kalıcı mıdır?
Yaşlanma süreci ameliyattan sonra da devam ettiği için göz kapaklarında da yıllar içerisinde değişiklikler olabilir, ancak hiçbir zaman ameliyattan önceki görünüme dönmez. Zamanla üst göz kapaklarında tekrar yığılma oluşabilir ve yeniden ameliyat gerekebilir. Alt göz kapaklarında genellikle tekrar ameliyat gerekmez.
Göz kapağı estetiği ameliyatından sonra nelere dikkat edilmelidir?
Ameliyattan sonra 1 hafta süreyle gözlere baskı uygulanmamalı ve gözler ovuşturulmamalıdır. Ameliyattan sonra 3 ay süreyle gözlerin ve göz çevresinin güneşten korunması da önemlidir.
Göz Altı Işık Dolgusu:
Göz altı ışık dolgusuyla; yanak ve göz altları arasındaki oluklar, çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla giderilebilmektedir. Işık dolgusu, uygulandığı alana eşit bir şekilde yayılarak etkisini gösterir.
Dolgu maddesi olarak, vücut dokularında da bulunan ve günümüzdeki başarılı sonuçları sunan saf hyalüronik asidin kullanılması ile göz altı morluklarında da belirgin azalma sağlanmaktadır. Göz altı ışık dolgusu uygulamasından hemen sonra sonuç görülebilir, şişme ve morarma hemen hemen hiç olmaz.
Sonuçlar uygulamadan 1 hafta sonra alınır ve uygulamanın etkisi 1 yıl kadar sürer.
Jet Plazma:
“Jet plazma” uygulaması; plazma enerjisi, ameliyatsız göz kapağı estetiği, Plexr estetiği, plazma enerjisi ile göz kapağı estetiği gibi farklı isimlerle de adlandırılmaktadır. Jet plazma cihazı; kablosuz, ergonomik ve yüksek performanslı bir cihazdır.
Cihaz, maddenin dördüncü hali olan “plazma”yı kullanarak dokuların yenilenmesini sağlar. Sadece uygulandığı alanda etki gösteren cihaz, çevre dokulara zarar vermez.
Jet plazma uygulaması ile göz kapakları gerilebilir, üst göz kapağı kaldırılabilir, alt göz kapağındaki torbalar giderilebilir, göz kenarlarındaki “kaz ayağı” adı verilen kırışıklıklar azaltılabilir.
Göz kapaklarındaki yağ bezeleri tedavi edilebilir. 5-20 dakika kadar süren uygulama, lokal anestezi sayesinde ağrısızdır. Uygulamadan hemen sonra günlük aktiviteler rahatlıkla yapılabilmekte ve uygulamanın etkisi 2-3 yıl kadar sürmektedir.
Botoks:
Alındaki, göz çevresindeki ve kaşların arasındaki çizgi ve kırışıklıklar botoks tedavisine çok iyi yanıt verir. Alın bölgesine botoks uygulaması yapılırken, kaşlar ve göz kapakları da değerlendirilir ve daha başarılı sonuçlar için bazen botoksla kaşlar da kaldırılır.
Botoks ile, burun kökünde ve kaşların arasında bulunan, kişiye sert bir ifade ve yaşlı bir görünüm veren firavun çizgileri veya aslan çizgilerinin yanı sıra, burun kökü ile yanak arasındaki bunny çizgileri ve göz çevresindeki kaz ayakları da giderilir.
Botoks uygulamasının etkisi 4-6 ay kadar sürmektedir.
Источник: //estethica.com.tr/goz-kapagi-estetigi
Estetik Göz Kapağı Ameliyatı (Blefaroplasti)
Estetik göz kapağı ameliyatı, sonucunun çok çarpıcı olması, iyileşme sürecinin kısa ve zorlu olmaması, kişiyi 10-15 sene önceye götürebilmesi açısından oldukça sık yapılan ve tercih edilen estetik ameliyatlardandır. Göz kapaklarında torbalanma, bazen genetik nedenlerle, bazen ilerleyen yaşla, uykusuz kalmayla, yorgunlukla oluşabilir ve göz kapaklarında oluşan bu değişiklikler, kişiyi olduğundan daha yorgun, yaşlı gösterebilir.
Gözlerdeki bu yapısal değişmeler üst ve alt göz kapaklarında bollaşma, torbalanma, sarkma, kırışıklık, çizgilenme, alt kapaklarda şişlik (fıtıklaşma), kırışıklıklarda artış, renk değişiklikleri, göz kenarlarının aşağı doğru sarkması, mor halkalar şeklinde kendini gösterebilir. Gözlerdeki bu farklılaşmalar kişiyi hem olduğundan yaşlı, hem de yorgun ve rahatsız gibi hissettirir.
Ulthera Ameliyatsız Göz Çevresi Estetiği İçin Tıklayınız
Ayrıca üst göz kapağındaki aşırı gevşeklik ve sarkma, göz açıklığını daraltarak hastaların görme alanının daralmasına buna bağlı olarak görmede ve bakmada zorluğa neden olabilir; bu durumlarda estetik göz kapağı ameliyatı yani blefaroplasti ameliyatı yapmak gerekmektedir. Göz kapağı estetiği ameliyatı aynı zamanda yanak ameliyatları, boyun ameliyatları, kaş kaldırma ve yüz germe ameliyatı ilede kombine edilebilmektedir.
Tüm ameliyat öncesi dönemlerde olduğu gibi göz kapağı estetiği ameliyatında da 7 günden az olmamak kaydı ile sigara içilmemesi ve aspirin vb kanı sulandıran ilaçlar kullanılmaması çok önemlidir. Bu kısıtlamalar göz kapağı ameliyatı sonrası 7 gün daha devam ettirilmelidir, aksi taktirde kanama olabilir ve yara iyileşmesi olumsuz etkilenir.
Göz Kapağı Ameliyatı Anestezi Şekli
Üst göz kapağı ameliyatı lokal anestezi altında rahatlıkla yapılabilmektedir. Alt göz kapağı estetiği ise sedasyon ya da genel anestezi altında yapılmaktadır. Eğer hem üst hem de alt göz kapağı ameliyatı talep edilmişse genel anestezi yerine sedasyon anestezisi tercih etmekteyim. Hastanede yatmaya gerek olmaz, ameliyat sonrası hemen taburcu olunabilir.
Göz Kapağı Ameliyatında Yapılan İşlemler
Göz estetiği ameliyatı genelde her kapak için 20-30 dakika gibi kısa bir zaman alır. Göz kapağı estetiğinde fazla olan deri, altındaki kas dokusu, fıtıklaşmış yağ torbalarından küçük miktarlarda dokular çıkartılır. Daha sonra bu yapılar anatomik olarak tek tek kapatılır. Üst göz kapağından yeterli miktarda deri fazlası çıkartıldığı için hemen hemen ömür boyu yeterli olmaktadır.
Ancak hiç bir zaman agresif bir şekilde torba ve doku çıkartılmamalıdır. Yapılacak işlemler bittiğinde dikiş hattı tam göz kapağı kıvrımına oturtulmuş olacağından, bu bölgede kendinden çizgi ve kıvrımlar içerdiğinden, yine çok gevşek bir doku olduğundan oldukça belirsiz bir iz oluşur, hatta hiç iz belli olmaz.
Alt göz kapağında ise tam kirpiklerin altından bir kesi ile girilir, fazlalık kas, göz çukuru yağı, ve gerektiği kadar deri çıkarılır; gerekirse torbalanmayı düzeltmek için kas tabakasına takviye yapılır. Alt göz kapağı ameliyatında deri sadeec 1-2 mm çıkartılmaktadır. Kesinlikle fazla deri çıkartılmaması gerekir.
Yine bu bölgedeki torbaların tamamı değil sadece fıtıklaşmış fazlalıkları alınmalıdır. Alt göz kapağı ameliyatında en önemli konu kasın biraz daha gerginlik sağlayacak şekilde yeniden yapılandırılmasıdır.Dokular kapatılıp, kesi hattı kapatıldığında alt kirpiklerin altında yerleşen yara izi zamanla oldukça belirsiz bir hale gelir. Özellikle alt göz kapağı ameliyatında, çok fazla doku almamak gerekmektedir.
Hatta genç hastalarda hiç deri çıkartılmadan estetik göz kapağı ameliyatı gerçekleştirilebilir.
Estetik Göz Kapağı Ameliyatı Sonrası
Göz kapağı ameliyatı sonrası dönemde çok ince bantlar kullanılacağı için etrafınızı görebilirsiniz. Bu ameliyat sonrası gözlerin kapanması söz konusu değildir. İlk 24 saat gözler üzerine buz torbası uygulanması şişlik ve morlukların az olmasını sağlar. Ancak her halikarda bir miktar şişlik ve morluk oluşacaktır.
Göz kapağı derisinin çok gevşek olması hemen şişmesine ancak aynı hızla yeniden iyileşmesine olanak sağlar. 2 gün sonra yapılacak kontrolde dikiş hattı temizlenip, bantlar yenilenecektir.
Göz kapaklarındaki şişlik ve göz altı morlukları 5-7 gün devam eder, kişi iş hayatına 5 günde dönebilir. Bu sürenin sonunda dikişler alınır ve kişi aktif hayatına tamamen devam eder. Bayanlar makyaj yapabilirler. Göz kapağı ameliyatı sonrasındaki 1 ayda, göz kapakları ameliyat geçirildiği belli olmayacak hale gelmekte, ameliyatdan 6 ay sonra ise iyileşme tamamlanmaktadır.
Göz Kapağı Ameliyatı Fiyatları
Göz kapağı estetiği ameliyatı 2019 fiyatları, sadece üst göz kapağı ya da hem alt hem üst göz kapağı ameliyatı olmasına, anestezi şekline ve ek prosedürlere bağlı olarak değişmektedir. Göz kapağı estetiği ücretleri için muayene olmaya gelmeniz gerekmektedir.
Источник: //www.miaplastestetik.com/goz-kapagi-estetigi-fiyatlari.php
Dünyagöz Hastanesi – Göz Estetiği, Göz Kapağı Düşüklüğü, Göz Çevresi Sıkılaştırma, Göz Altı Torbaları, Arpacık
Göz Çevresi Estetiği
Göz Çevresi Estetiği
Estetik Paketler
Estetik Paketler
Oküloplastik cerrahi göz biliminin göz kapakları, gözyaşı yolları ve orbita (göz çukuru) hastalıklarıyla ilgilenen branşıdır. Okuloplasti bölümünde göz torbalarının alınmasından protez göze, göz içi tümör ameliyatlarından, botoksa kadar her türlü tedavi ve estetik cerrahi uygulamaları gerçekleştirilmektedir.
Daha Genç Görünmek İçin Bakışınızı Güzelleştirin
Göz çevresinde yaşam koşullarına ve yaşa bağlı olarak pek çok sorun ile karşılaşılabilir.
Bu sorunların tedavisinin ve botoks uygulamalarının, gözün görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için oküloplasti (göz estetiği) konusunda uzman göz doktorlarınca yapılması gerekmektedir.
Operasyonu yapacak doktorun göz estetiği konusundaki deneyimi ve komplikasyon riskinin önlenmesi için uygulamanın göz estetiğine özel tasarlanmış ameliyathanelerde gerçekleşmesi önemlidir.
Göz ve göz çevresi estetiği tedavileriyle daha genç ve dinç görünebilmek mümkün
Bu tip tedaviler ile üst göz kapağı sarkıklığı ve düşüklüklerinden, alt göz kapağı torbalarından tıbbın imkanları ile artık kurtulabilmek bizim seçimimiz oldu.
Bu tür bir tedavi kararı aldığımızda gözün anatomisine hakim, kozmetik cerrahi ilkelerini bilen; özel eğitim görmüş göz hekimleri tarafından yapılması, göz kapaklarının işlevselliğinin korunabilmesi ve doğabilecek komplikasyonlar sonucu oluşabilecek istenmeyen görüntülere engel olunabilmesi açısından çok önemli!
Yapılacak göz ve göz estetiği cerrahisi sonrası, kişinin görme alanı genişlerken, göz kapağı üzerindeki ağırlık hissi de azalıyor. Dolayısıyla, daha sağlıklı ve genç bakışlara sahip olabilmek hiç de zor değil.
Yapılan Tedaviler
- Gözyaşı kanal tıkanıklığı
- Hareketli göz protezi
- Göz kapağı spazmları
- Yüz felcine bağlı kapak bozuklukları
- Tiroide bağlı göz çıkıklığı
- Tiroide bağlı kapak bozuklukları
- Göz çevresi kırışıklıkları için BOTOKS
- Göz kapağı şekil bozuklukları
- Gözaltı torbaları
- Alt ve üst göz kapak düşüklüğü
Yaşlanma belirtisi kırışıklıklardan kurtulmak için yapılan botoks uygulamalarında en önemli konu doğal görünümünün korunmasıdır. Dünyada şimdiye kadar milyonlarca kişiye uygulanan botoks, uzman ellerde iyi bir tedavi aracıdır. Ancak bir ilaç olan bu maddenin mutlaka uzman bir hekim tarafından ve sterilizasyon standartlarının gözetildiği hastane koşullarında yapılması önerilmektedir.
Dünyagöz hastanelerinde kullanılan botoks ürünü FDA onaylıdır. Kullanılan ilacın güvenirliği açısından doktorunuzdan bu bilgiyi mutlaka isteyiniz.
Botoks, göz hastalıklarında hem tedavi hem de estetik amaçla kullanılmaktadır. Göz kapaklarının istemsiz kasılması ile seyreden hastalıklarda en etkin tedavidir.
Estetik amaçlı olarak başta kaş ortası, alın ve kazayağı kırışıklıkları olmak üzere yüz mimik kırışıklıklarını etkin biçimde düzeltilmektedir. Botoks uygulamaları sonrasında kişi hemen iş hayatına dönebilir.
Botoks’un etki süresi 4 – 6 ay arasında değişebilmektedir. Etki kaybolmaya başladığında hekimin önereceği bir dönemde tekrarlanmalıdır.
Botoks Uygulamasında Neden Dünyagöz’ü Tercih Etmelisiniz?
Botoksun yüzde uygulama alanı yoğunlukla göz çevresi olduğu için, göz branşının üst ihtisas alanlarından biri olan ‘okuloplasti’ alanında uzmanlaşmış göz hekimleri tarafından yapılması en doğru sonuca görüterecektir.
Göz çevresine yapılacak uygulamaların, gözün görme kalitesini etkileyip kalıcı hasar bırakmaması için oküloplasti (göz estetiği) konusunda uzmanlaşmış göz doktorlarınca yapılması gerekmektedir.
En uygun yöntemler ve kişiye özel uygulanan BOTOKS tedavisi, göz çevresi estetiği, göz altı torbaları operasyonları, göz kapağı estetiği, göz kapağı spazmlarının giderilmesi ve tiroide bağlı göz çıkıklığı operasyonları gibi tedaviler hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz, merkezlerimizdeki uzmanlarımızdan ücretsiz konsültasyon alabilirsiniz.
Kardeş Botoks Programı
Eğer kırışıklıklarınıza veda edip daha genç bir cilde sahip olmak istiyorsanız şimdi tam zamanı! Sadece kendiniz değil, sevdiğiniz bir yakınınızla geldiğinizde botoks uygulamasından birlikte faydalanabilir ve hem cildinizi güzelleştirip hem dostluğunuzu pekiştirebilirsiniz! Bu şekilde hem sevdiklerinizi güzelleştirmiş hem de bütçenizi korumuş olursunuz.
Göz estetiği konusunda uzmanlaşmış doktorlarımızın yapacağı botoks uygulamasıyla doğal görünümünüzü bozmadan en sağlıklı görünüme kavuşabilirsiniz. Bunu yaparken artık botoksunuzu anneniz, arkadaşınız veya sevdiğiniz başka biriyle daha paylaşarak güzelliğin tadını birlikte çıkarabilirsiniz.
Dudak ve Yüz Dolgusu
Vücudumuzda doğal olarak bulunan hyaluronik asit (HA) molekülü cildin dolgun görünümünü sağlayan en önemli yapı taşlarından biridir.
Yaşlanma ile birlikte vücudumuzda azalmaya başlayan HA maddesi biyolojik olarak üretilip cildin nemlendirilmesinden kırışıklıkların doldurulmasına kadar tüm gereksinimleri karşılayacak şekilde üretilmektedir.
HA maddesinin azalması kendini özellikle ağız çevresi, kaş ortası ve göz kenarları, kaz ayakları bölgesinde beliren çizgisel çöküntülerle kendini göstermektedir.Laboratuvar ortamında üretilmiş HA maddesinin kullanıldığı dolgu uygulaması çizgisel çöküntülerin doğal hali korunarak uygulanmaktadır. Bu uygulamanın sonucunda yüzdeki hacim kaybı yenilenir, çökmüş yanaklar ve ağız çevrenizdeki çöküntüler doldurulur, dudak hatları belirginleştirilir ve onlara daha fazla hacim kazandırılır.
Dolgu İşlemi Hangi Bölgelere Uygulanıyor?
- Dudak dolgunlaştırma ve dudak kontörünü belirginleştirmede
- Derin kaş arası ve alın çizgilerinin giderilmesinde
- Ağız kenarı kıvrımlarının giderilmesinde
- Dudak ve çene arasındaki çökmelerin doldurulmasında
Hyaluronik asit (HA) molekülü içeren dolgu maddesinin dudaklara uygulanması dudak dolgusu olarak geçmektedir. Dudak dolgusu ile;
- Dudaklar dolgunlaştırılarak ön plana çıkarılır.
- Dudaklardaki orantısızlık düzeltilir.
- Dudak çevresi çizgileri doldurulur.
- Dudak çizgisi ve kontörü yapılandırılır.
Yüz Dolgusu
Yüz dolgusu, Hyaluronik asit (HA) molekülü içeren dolgu maddesinin yüzdeki hacim kaybı, yanakların çökük durması, elmacık kemiklerinin küçük veya orantısızlıkları, yüz hatlarının yaş sebebi ile kaybolması gibi durumlarda sorunların var olduğu noktalara yapılmasıdır. Yüz dolgusuyla ayrıca çenedeki orantısızlık ve kontur sorunları da giderilebilir.
Bu yöntemle sorunlar eş zamanlı olarak çözümlendiği için etkili bir sonuç elde edilir. Yüz dolgusunda dolgu maddesi aşağıdaki noktalara enjekte edilir:
- Alın
- Kaşlar
- Kaş çevresi
- Göz çevresi
- Burun üstü, ucu ve burun kenarları
- Elmacıklar
- Yanaklar
- Çene
Yüz ve Dudak Dolgusu Kimlere Uygulanır / Uygulanmaz?
Dolgu uygulamaları aşağıda verilen özelliklere sahip kişilerde başarıyla sonuçlanmaktadır:
- Yüzünde hacim kaybı olanlar
- Yüz ve alın çizgileri ortaya çıkan veya var olan çizgileri derinleşenler
- Elmacık kemikleri ve yanak dolgunluğu azalanlar
- Dudak hacmi azalanlar ve dudakları ince olanlar
- Çene konturu bozulanlar
- Kaşları düşük olanlar
Gebe, emzirme döneminde olanlar, ergenlik çağındakiler ve ilaç tedavisi sürecinde olanlara uygulanması önerilmemektedir.
Yüz dolgusu ne kadar kalıcıdır?
Yüz dolgusu uygulama tekniği ve bölgenin anatomik özelliklerine bağlı olarak değişse de, genel olarak yüz bölgesinde 18-24 ay kalıcılık gösterirken, dudak bölgesinde genellikle 6-9 ayda erimektedir.
Gözaltında oluşan morluklar, çökmeler ve halkalar günümüzde yaygın bir estetik sorun olarak karşımıza çıkıyor. Gözaltı ışık dolgusu, bu sorunların çözümü için özel olarak geliştirilmiş hyaluronik asit jel dolgu uygulamasıdır.
Bu işlem gözaltına aydınlık bir görünüm verdiği için ışık dolgusu olarak adlandırılmış olsa da, aslında temel olarak çok az miktarda özel bir hyaluronik asit formülünün, ince uçlu iğnelerle gözaltına enjekte edilmesi şeklinde uygulanıyor.
Gözaltındaki morluklar ve halkalar kırışıklığa sahip olmayan veya az miktarda kırışıklığı olan kişileri olduklarından daha yaşlı göstermektedir. Ayrıca kişi kendini bu görünümle daha yaşlı ve yorgun hissederek kendine olan özgüvenini de kaybedebilir.
Gözaltı ışık dolgusu uygulamasında alana verilen Hyaluronik asit homojen bir şekilde yayılarak etki gösterir.
Gözaltı ışık dolgusuyla yanak ve gözaltları arasındaki çöküklükler, alt göz kapağındaki torbalanmalar başarıyla tedavi edilebilirken; içeriğinde bulunan protein, vitamin, aminoasit ve antioksidanlar sayesinde gözaltı morluklarında da belirgin bir azalma görülmektedir.
Cilt Bakımı
Ergenlik çağından itibaren uygulanabilir.
Güvenilir ve yeni teknoloji ürünleri kullanılarak yapılan bu işlem ile tek seanste anında sağlıklı, doğal ve arındırılmış bir cilt elde edilebilmektedir. İşlem uzman estetisyen tarafından yapılmakta olup kişinin cilt yapısına en uygun destekleyici ürünlerle gerçekleştirilmektedir.
Bu ürünler tüm yüz bölgesinin bakımında olduğu gibi boyun ve dekolte bölgesinin gençleştirilmesinde de kullanılmaktadır. Gözaltı bakımları da uzman eller tarafından uygulanmaktadır.
Источник: //www.dunyagoz.com/landings/gozestetigi/peeling.asp
Göz Estetiği (Oküloplasti)
Göz estetiği, göz kapağı düşüklüğü, kaz ayakları, kaş düşüklüğü, gözaltı torbaları, yanakla gözaltı arasında çökme gibi durumlarda uygulanan cerrahi yöntemdir.
Göz Estetiği Nedir?
Yaşlanma ile birlikte göz kapaklarında bir takım değişiklikler görülür. Bunlar göz altlarında torbalanma, üst kapaklarda cilt fazlalıkları ve sarkma, göz dış kenarında “kaz ayağı” denen kırışıklıklardır.
Göz çevresindeki bu değişiklikler için “blefaroplasti” denen göz kapağı estetik operasyonu uygulanır. Bu cerrahi işlem halk arasında göz estetiği olarak bilinir.
Göz Ameliyatı ve Sonrası
Anestezi: Genellikle lokal anestezi,
Süresi: İki kapak toplam 60 dakika
Gözler bandajlanmaz. Sadece göz kapaklarına ince bir bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: İlk 24 saat soğuk kompres (buz torbası ile) yapılır. İlk 5 gün kapaklar şiş ve mor olabilir. 1 hafta göz kapaklarına su değdirilmez.
Dikişler: 7 gün sonra alınır.
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 7 gün sonra, 1 ay sonra
Göz Kapağı Düşüklüğü (Pitozis)
Üst göz kapağının düşük olmasına “pitozis” denmektedir. Kapak düşüklüğü her yaşta görülebilir. Bu rahatsızlık göz estetiği kapsamında tedavi edilmektedir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Nedenleri
Nörojenik nedenler: Göz kapağını yukarıda tutan sinirdeki problemler
Myojenik nedenler: Göz kapağı kasındaki kusurlar (doğuştan kapak düşüklüğü olanlarda bu kas az gelişmiştir)
Senil nedenler: Yaşlanma, göz ameliyatları
Mekanik nedenler: kapakta ağırlık yapan etkenler.(örneğin kapaktaki tümörler, hematom vb)
Göz Kapağı Düşüklüğü Tedavisi
Tedavisi ameliyatladır. En sık uygulanan 2 tekniği şunlardır:
Levator rezeksiyonu: Göz kapağı kası fonksiyonu yeterli olduğu zaman bu teknik tercih edilir.
Frontal askı tekniği: Göz kapağı kası çok zayıf olduğunda bu teknik kullanılır. Doğuştan olan kapak düşüklüklerinde, göz kapağı sinirinin felcinde ve daha önce göz kapağı düşüklüğü ameliyatı olmuş ama kapağı düzelmemiş kimselerde uygulanır. Tekniğin dezavantajı, göz kapama sırasında ameliyatlı tarafın çok az olarak açık kalabilmesidir.
Çocuklarda kapak düşüklüğü göz bebeğini kapatıyorsa hemen, kapatmıyorsa okula başlamadan kapak ameliyatı uygulamak gereklidir.
Göz Kapağı Düşüklüğü Ameliyatı
Anestezi: lokal anestezi, çocuklarda ise genel anestezi
Süresi: Tek kapak 30 dakika
Bandaj: Göz kapağına ince bir bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: 1 hafta göz kapağına su değdirilmez. Göz kapağında şişlik ve morluk olabilir, soğuk uygulaması yapılır.
Dikişler: 7 gün sonra alınır.
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 7 gün sonra, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta göz kapaklarına antibiyotikli ve kortizonlu pomad , göze damla
Frontal Askı Tekniği
Anestezi: Göz kapaklarına ve alın bölgesine lokal anestezi, çocuklarda genel anestezi
Süre: Tek kapak 30 dakika
Bandaj: Kesi yerine ince bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: Kapaklarda şişlik ve morluk olabilir. Kesi yerlerine ince bant yapıştırılır.
Dikiş: 7 gün sonra alınır.
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 5 gün sonra, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta boyunca göz kapaklarına antibiyotikli ve kortizonlu pomad, göze damla
Kapakların İçe Dönmesi (Entropiyon)
Göz kapaklarının içe dönmesine “entropiyon” denir. Entropiyon genellikle alt göz kapağında olur. Çok nadiren üst kapakta da olabilir. Entropiyon daha çok yaşlılığa bağlı (senil) kapak gevşemesinden kaynaklanmakla birlikte, skar denilen yara izlerine bağlı ya da doğuştan da olabilir.
Entropiyonun Belirtileri
Göz kapağının içe dönmesi
Gözde batma, sulanma, kızarıklık
Tedavisi ameliyatladır. Ameliyat çeşitli tekniklerle yapılabilir.
Operasyonunun Doğurabileceği Sorunlar
İçe dönme tekrar edebilir.
Düzeltme fazla yapılırsa kapak dışa dönebilir.
Kesi yeri enfeksiyon olabilir.
Entropiyonu Ameliyatı ve Sonrası
Anestezi: Göz kapaklarına lokal anestezi.
Süre: Ortalama toplam 30 dakika.
Bandaj: Göz bandajlanmaz. Sadece göz kapağına ince bir bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: Ertesi gün bant açılır. 1 hafta göz kapağına su değdirilmez
Dikişler: 7 gün sonra alınır.
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 7 gün sonra, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta göz kapaklarına antibiyotikli pomad , göze damla
Kapakların Dışa Dönmesi (Ektropiyon)
Göz kapaklarının dışa dönmesine “ektropiyon” adı verilir. Göz estetiği cerrahisi ile düzeltilebilir. Ektropiyon alt göz kapağında olur. Ektropiyon daha çok yaşa bağlı (senil) kapak gevşemesinden kaynaklanmakla birlikte, yara izlerine (skatrisyel) , yüz siniri felcine ve alt kapaktaki kitlelere (mekanik) bağlı da gelişebilir.
Ektropiyonun Belirtileri
Göz kapağının dışa dönmesi
Göz yaşını buruna taşıyan kanalın ucunun göze dönük olmamasından dolayı gözde batma, ağlar gibi dışarı sulanma
Korneada kuruma
Ektropiyonun tedavisi ameliyatladır.
Ameliyatın Doğurabileceği Sorunlar
Dışa dönme tekrar edebilir.
Düzeltme fazla yapılırsa kapak içe dönebillir.
Kesi yerinde enfeksiyon.
Ameliyat ve Sonrası
Anestezi: lokal anestezi.
Süre: ortalama 30 dakika
Bandaj: Göz bandajlanmaz. Göz kapağına ince bir bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: Ertesi gün bant açılır. 1 hafta göz kapağına su değdirilmez.
Dikişler: 7 gün sonra alınır.
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 7gün sonra, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta göz kapaklarına antibiyotikli pomad, göze damla
Şalazyon
Göz kapaklarındaki yağ bezlerinin uçları kirpik diplerindeki gözeneklerdir. Bu gözeneklerin yağlanma, makyaj, enfeksiyon gibi sebeplerle tıkanması sonucu gerideki yağ bezinde şişlik ve iltahap oluşur. Bunun zamanla kiste dönüşmesine şalazyon denir.
Şalazyonun Tedavisi
İlk aşamada enfeksiyonu önlemek için antibiyotikli damlalar kullanılır. Sıcak pansuman uygulanır.
Sıcak pansumanın iltahap dokusunun organize olmasını ve kirpiklerin dibindeki gözeneklerin genişlemesini ve dışarı boşalmasını sağlayabilir.
Ama zamanında ve yeterli tedavi edilemese zamanla iltahap dokusunun çevresini vücut kist ile sarar. Bunun cerrahi olarak boşaltılması ve kistin çıkarılması gerekebilir.
Şalazyon Eksizyonu
Anestezi: lokal anestezi
Süre: 5 dakika
Bandaj: Göz bandajlanır. Bandaj ertesi gün açılır
Ameliyat sonrası: Göz kapağında hafif şişik, morluk olabilir.
İşe dönüş: Ertesi gün işe gidilebilir
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta antibiyotikli damla-pomad
Göz Kapağında Yağ Plağı (Ksantelezma)
Ksantelezma, genellikle bayanlarda görülen yağ-kolesterol plağıdır. Alt ve üst göz kapaklarının iç kısımlarında görülür. Genç yaşta görülen ksantelezmada, kolesterol yüksekliğinden şüphe edilmelidir.
Tedavisi ameliyatladır. Bu tip kapak cerrahilerinde cilt ince ve çok kanlandığı için ameliyat sonrası iz kalmaz.
Ksantelezma Ameliyatı ve Sonrası
Anestezi: leke bölgesine lokal anestezi.
Süre : 10 dakika
Bandaj: Göz bandajlanmaz. Göz kapağına ince bir bant yapıştırılır.
Ameliyat sonrası: Ertesi gün bant açılır. Kapakta hafif morarma olabilir. 1 hafta göz kapaklarına su değdirilmez.
Dikişler: 7 gün sonra alınır.
İşe dönüş: Ertesi gün
Kontroller: Ameliyatın ertesi günü, 7gün sonra, 1 ay sonra
Göz damlaları ve pomad: 1 hafta göz kapaklarına antibiyotikli pomad
Göz Kapağı Kitleleri
Göz estetiği , göz kapaklarında gelişen kitlelerin tedavisi için uygulanabilinir. Bu kitleler iyi huylu veya kötü huylu olabilir.
Bunlar:
İyi Huylu Kitleler
Viral siğiller
Dermoid kist
Seboreik keratoz
Aktinik keratoz
Kutanöz horn
Piyojenik granulom
Ben (nevüs)
Keratoakantom
Kapiller hemanjiyom
Kötü Huylu Kitleler
Bazal hücreli karsinom
Skuamoz hücreli karsinom
Sebase bezi karsinomu
Melanom
Merkel hücreli karsinom
Bu tür kitlelerin tedavisi çoğu kez ameliyatladır. Alınan kitlenin patoloji incelemesine gönderilmesi gereklidir.
Kirpiklerin İçe Dönmesi (Trikiyazis)
Kirpiklerin içe dönmesine “trikiyazis” denir. Uzun süren enfeksiyonlar ve kapak hastalıklarında görülebilir. İçe dönük kirpikler estetik olmayan görüntünün yanısıra, gözde batma, rahatsızlık hissi yaparlar. Bu kirpikler korneaya sürtünerek, korneaya zarar verirler. Korneada kalıcı izlere yol açarak, görmeyi azaltabilirler.
Tedavisi
İçe dönük kirpikler cımbızla kopartılır: Kalıcı bir çözüm değildir. 3 ay sonra kirpikler yine çıkar.
İçe dönük kirpik kökleri radyofrekans koter ile yakılır. Kalıcı bir tedavidir, birden fazla seans gerekebilir.
İçe dönük kirpik kökleri “kriyo” denen cihazla da dondurulabilir. Kalıcı bir tedavidir, birden fazla seans gerekebilir.
Göz Protezi
Göz protezleri, gözün kazalar veya hastalıklar sonucu, cerrahi olarak alınması halinde kullanılır. Bu protezler görmeyi sağlamaz ama estetik olarak iyi bir görüntü sağlar.
Görmeyen gözler, estetik olarak hoş olmayan bir görüntü yarattıklarında veya ağrılı olduklarında alınırlar. Gözün alınması operasyonu çeşitli tekniklerle yapılır:
Göz küresinin bütününün alınması (enükleasyon): Göz tümörlerinde kullanılır.
Göz küresinin içinin boşaltılması (eviserasyon): Göz tümör dışındaki nedenlerle alınacaksa bu teknik kullanılır.Protezler iç ve dış göz protezleri olarak ikiye ayrılırlar. İç göz protezi özel malzemelerden yapılmakta olup, boşaltılmış olan gözdeki hacim kaybını karşılamaktadır. Yara dokuları iyileştikten sonra kişinin kapak boşluğunun ölçüsü alınarak dış göz protezi hazırlanmaktadır.
Göz Protezlerinin Doğurabileceği Problemler
Gözde kaşıntı ve akıntı
Protezi taşıyan yatağın kayması
Protez Kullanıcılarına Öneriler
Gece protezinizi çıkarmayın, protezinizle uyuyun. Bu sayede protezin yerleştiği yatak daralmaz ve ayrıca daha az göz akıntısı olur.
Sabahları kirpik diplerinizi bebe şampuanı ile köpürterek yıkayın, bol ılık suyla durulayın.
Protezinizin üstüne gün içinde suni gözyaşı damlatın.
Gözlük takın. Bu sayede hem sağlam gözünüz korunur, hem de protezli gözünüz daha az dikkat çeker.
Gözde kaşıntı, akıntı olduğunda göz doktorunuza başvurun. Önerdiği antiallerjik damlaları kullanın.
Göz Estetiği hakkında uzman doktolarımıza tedavi olmak istiyorsanız burayı tıklayarak hemen online randevunuzu alabilirsiniz.
Düzenleme Tarihi: 22.06.2019
Источник: //www.batigoz.com/goz-estetigi-okuloplasti
Op. Dr. Kaya: Göz kapağı düşüklüğü sorunu görme kalitesini de bozabilir!
Op. Dr.
Başar Kaya: Göz kapağı düşüklüğünün iki temel sebebi vardır; birincisi doğumsal olabilir. Doğum sırasında veya sonrasında yaşanan, sinir yaralanmaları doğumsal göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilir.
Bunun dışında akciğer bölgesinde ya da karın bölgesindeki bazı kanserlerin yarattığı baskı ile sinir sisteminin üzerindeki negatif etki de kazanılmış tek taraflı göz kapağı düşüklüğü yani pitozisin sebebi olabilir.Bu ikisi küçük bir grubu oluşturmaktadır. Asıl büyük grup ise, yaşlanmaya bağlı göz kapağı düşüklüğüdür. Bu duruma senil pitoz denir.
Senil pitoz da yumuşak dokular gevşer, kaşlar bu sebeple aşağıya doğru yer değiştirir ve aynı zamanda deri giderek gevşer ve bollaşır. Bu durum da üst göz kapağında bir ağırlığa sebep olur.
Göz kapağı düşüklüğü sadece estetik bir sorun mu, çocuklarda ve erişkinlerde ne gibi rahatsızlıklar yaratır?
Op. Dr.
Başar Kaya: Göz kapağı düşüklüğü eğer yaşlılığa bağlı ise, basit bir estetik sorundur.
Tabi bunun yanında göz kapağının düşüklüğü artık kişinin görme alanı üzerinde negatif bir etkiye sebep olmuş ise, bu estetik bir sorun dışında bir görme problemi yarattığı için aynı zamanda fonksiyonel bir sorundur. Çocuklarda konjenital pitoz nadiren görülür.
Genellikle 30’lu yaşlardan sonra kişiler göz kapağının giderek bollaştığını hisseder ve bundan mutsuz olmaya başlar. Fakat bu dönemde göz kapağı ameliyat edilmez.
Botoks Nedir? Neden ve nasıl yapılır? Botox tehli midir?
Göz kapağı düşüklüğü hangi hastalıkların belirtisidir? En sık görülen pitozis tipleri hakkında bilgi verir misiniz?
Op. Dr.
Başar Kaya: En sık görülen pitozis sebebi yaşlılıktır. Nadiren bazı iç organ tümörleri de tek taraflı göz kapağı düşüklüğüne sebep olabilir. Bunun dışında bazı ilaçlar göz kapağı düşüklüğüne neden olabilir. Başka hastalıkları da sayabiliriz ama bunların çoğu çok nadir görülen hastalıklar olup, genellikle sinir basısına bağlı durumlardır.
Göz kapağı düşüklüğü muayenesi nasıl yapılır?
Op. Dr.
Başar Kaya: Göz kapağı düşüklük muayenesinde kullanılan standart ölçümler, standart cihazlar vardır. Muayenede her iki göz kapağının göz bebeği ile olan ilişkisine, kaş ve göz kapağı arasındaki mesafeye, göz kapağının kas hareketlerine bakılır.
Yaşa bağlı oluşan göz kapağı düşüklüğü doğumsal olandan farklı mıdır?
Op. Dr.
Başar Kaya: Çok farklıdır çünkü biri sinir hasarına bağlıdır, diğeri ise tamamen yaşlanmanın, zamanın ve doku gevşekliğinin yarattığı bir probleme bağlıdır.
O yüzden bu ikisi arasında çok temel farklar vardır. Birisi yaşlılıkla ortaya çıkar, diğeri zaten çocuk doğar doğmaz yani yeni doğmuş bir çocuk da bile fark edilebilir.
Yaşlılığa bağlı olan çift taraflıdır, doğumsal olan genellikle hemen her zaman tek taraflıdır.
Hangi durumlarda cerrahi operasyon yapılmalıdır?
Op. Dr.
Başar Kaya: Daha çok kozmetik sebepler ile hastalar bize başvurur. Kozmetik ihtiyacın dışında hastanın ameliyat edilmesinin temel kriteri; görme alanı üzerinde mevcut, ortaya çıkmış, aşağı doğru göz kapağının itilme etkisi nedeni ile artık hasta önünü görmekte zorlanıyorsa ameliyat vakti gelmiştir demektir.
Op. Dr.
Başar Kaya: Göz kapağı düşüklüğü ameliyatında düşüklüğün sebebi eğer sinir hasarına bağlı ise genellikle levator palpebrea superioris kasının tendonu ya p edilir ya da kısaltılır ve göz açıklığı sağlanacak şekilde bu kas kısaltılır. Bu konjenital yani sinir hasarına bağlı pitozisin tedavisidir. Yaşlanmaya bağlı pitozisin tedavisinde genellikle deri fazlalığı, kas doku fazlalığı ve var ise yağ dokudaki fıtıklaşmalar ameliyat edilir.
Katarakt ameliyatı nasıl olur? En iyi katarakt tedavisi nedir?
Ameliyatlar genellikle lokal anestezi altında, basit orta zorluktaki ameliyatlar olarak sınıflanır. Yaklaşık 1-1,5 saat içinde tamamlanır ve hasta göz üstündeki bantlarla ve kısa bir süre oluşabilecek ödem ve morluklarla sosyal hayatına devam edebilir.
Göz kapağı düşüklüğü ameliyatı sonrasında nelere dikkat etmeli?
Op. Dr.
Başar Kaya: Ameliyat sonrasında hastaların şişliğinin ve morluğunun en az şekilde olabilmesi adına önerdiğimiz en önemli şey, buz uygulamasıdır. Göz içindeki batmaların ya da rahatsızlıkların azaltılması ya da olası kurumaların engellenmesi için göz damlaları ve göz jelleri de uyguluyoruz. Göz içinde olası ödemlere karşı yine steroid uygulamaları gündeme gelebilir. Bu tedaviler erken dönemde uygulanır.
Geç dönemde ise yara izinin daha iyi iyileşmesini sağlayacak tedaviler uygulanmaktadır.
Op. Dr.
Başar Kaya: Bu ameliyatın tarihçesine baktığımız zaman Ortaçağ’a kadar gittiğini görüyoruz. Mısır medeniyetlerinde bile göz kapağı ile ilgili ameliyatların yapıldığını biliyoruz ama modern göz kapağı cerrahisi 1950’lerden günümüze geliyor. Çok çok nadir de olsa, bu ameliyatların sonrasında göz ile ilgili veya görme ile ilgili problemlerin bildirildiğini biliyoruz. O yüzden “bu ameliyatları yaparız, hiçbir sorun çıkmaz” şeklindeki cümlelere çok güvenmemek lazım.
Her zaman olası sorunlar vardır; kanama gibi, enfeksiyon gibi, yara yerinde açılma gibi sorunlar ile karşılaşılabilmektedir.Genellikle önemli sorunlar olmamakla beraber yine de ameliyatın dikkatli ve gereken özen gösterilerek yapılması olası sorunlarla karşılaşma miktarını neredeyse sıfıra çekebilmektedir. Günümüzde biz plastik cerrahların out patient dediğimiz yani hızlı, gün içi yaptığı ameliyatların başında gelen cerrahi işlemdir. Ameliyat sonrasında hastalar yaklaşık 10-15 gün sonra normal hayatına döner.
Yara izi ne kadar kalır?
Op. Dr.
Başar Kaya: Göz kapağı ameliyatı, yara iyileşmesinin en iyi olduğu ameliyatlardan birisidir. Bu sebeple rahatlıkla hastaya şunu söyleyebiliyoruz; “iziniz zaten kapak katlantı noktasında kalacağı için gözünüz açıkken neredeyse hiç görünmez.
” İkinci olarak da izler neredeyse incecik bir çizgi şeklinde iyileşir ve hemen hemen hiçbir zaman hastada çok büyük bir rahatsızlığa sebep olmaz. Bunun dışında bu ameliyatı olması gerektiğini düşünen genç bir hasta grubu var.
Göz tansiyonu (Glokom) nedir? Nedenleri, belirtileri ve tedavisi
Genellikle biz bu hastalarda kaşın pozisyonunu kaldırarak, göz kapağındaki deri fazlalığının daha az hissedilmesini sağlıyoruz. Tabi ki bu kalıcı bir yöntem değil, belli aralıklarla tekrarlanması lazım. Ameliyat olmak amacı ile gelmiş bu hastaların ameliyatlarını 3-5 sene sonra yapılabilecek şekilde botoks tedavileri ile öteleyebiliyoruz.
Bu ameliyat kaş pozisyonu üzerinde bir etkiye sahip midir?
Op. Dr.
Başar Kaya: Hayır, bu ameliyat kaş pozisyonunu değiştirmez. Çünkü kaş ile ilgili bir ameliyat değildir. Ama kaşın pozisyonu göz kapağının şeklini, açısını ya da görselini değiştirebilir. Bu noktada kaş askı ameliyatları ile göz kapağı deri fazlalığının azaltılabildiğini söyleyebilirim. Kliniğimizde genellikle ip askı yöntemlerini tercih ediyoruz.
Bu yöntemin cerrahiden daha hızlı ve basit oluşu avantaj sağlıyor.
Bazen hiç göz kapağı ameliyatı yapmadan sadece bu uygulamalar ile de hasta istediği sonuca kavuşabilmektedir. Ek olarak bu dönemde popüler olan bir ameliyat var; badem göz ameliyatı. Bu ameliyat ne kadar doğru derseniz, normal hastalar için aslında çok doğru değil.
Çünkü zaten güzel bir göz yapısı olan birisinde daha fazla zorlamak bazen başka problemlere sebep olabilme riskini artırıyor. Genellikle ben bu tip hastalara bu ameliyatı olmamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyorum.
Ama hasta bu işleme uygun ise ve gerçekten buna ihtiyacı var ise de ameliyatını yapıyorum.
Kilo alıp vermek göz üstündeki yağda bir değişiklik gösterir mi?
Op. Dr.
Başar Kaya: Söz konusu kilo alıp verme 5-10 kilo arasında ise göz kapağının deri fazlalığı üstünde belirleyici bir etkisi yoktur. Fakat sözünü ettiğimiz kilo alımı 40-50 kilo ise tabi ki gözler küçülüyor. Çünkü gözlerin çevresindeki yağ torbaları da o kilodan payına düşeni alıyor. Dikkat ederseniz, şişman insanlarda göz daha kısıktır.
Ama bu göz kapağı düşüklüğü olarak nitelendirilmez.
Alt göz kapağında düşüklük olmaz, deri sarkıklığı olur. Alt göz kapağındaki deri sarkıklığı, üst göz kapağında da oluyor.
Ama üst göz kapağındaki deri sarkıklığı yerçekimi etkisi ile göz kapağında düşmeye sebep oluyor. Alt göz kapağındaki ise alt göz kapağında düşmeye hemen hemen 85-90’lı yaşlardan sonra oluşur.
Onun dışında genellikle alt göz kapağında tamamen kozmetik problemler ortaya çıkar.Источник: //www.medikalakademi.com.tr/goz-kapagi-dusuklugu-pitozis-nedir-nedenleri-belirtileri-tedavisi/