Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

içerik

Kol Germe Estetiği

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

İnsan vücudunun her iki yanında bulunan, birçok işleve sahip olan kolların üst tarafında arka ve iç bölgesinde sarkmaların ortaya çıkması, genel olarak yağ birikimi ya da deri sarkması şeklide olur.

Hangi yaşta olursanız olun kol kısmının deri ve aynı zamanda deri altı dokusu hep gevşek bir yapıda olmaktadır.

Genel olarak kollardaki deri ve deri altı yapısındaki gevşeme sonucunda sarkmaların ortaya çıkması ailevi yatkınlık, yaşlanma, hızlı bir şekilde kilo alıp, verme, uzun süre güneşe maruz kalma, yer çekimi gibi faktörler etkili olmaktadır.

Kollar yana doğru açıldığı zaman kolun alt kısmında yarasa kanadı şekilde sarkmalar oluşur. Kolların sarkması daha çok kısa kollu, askılı gibi kıyafetlerin giymesinde sorun oluşturur ve görsel olarak da çok kötü bir görüntü ortaya çıkar.

Ağır kol sarkmalarında derinin yapısı kaliteli ise, sadece lipusuction adı verilen yağ alma tedavisi uygulanır. Deri yapısı bozulmuş ve aynı zamanda çatlaklar da varsa, kol germe ameliyatı uygulanır. Bunlara da kol germe estetiği adı verilir.

Bazı hastalarda, kolda oluşan deformasyonun oranına göre hem yağ alma hem de kol germe uygulamasının ikisi de yapılır. Bazı insanların deri kalitesi bozulmuş ya da bölgesel yağlanma artmaktadır. Hızlı bir şekilde kilo alıp, veren insanlarda sadece kol sarkması ortaya çıkar.

Birçok faktörlere bağlı olarak ortaya çıkan kol sarkmalarında medikal estetik ve aynı zamanda estetik cerrahi gibi bazı tedavi yöntemleri uygulanmaktadır. Ancak çok daha fazla oranda olan kol sarkmaların tek çözümü ise cerrahi uygulamadır.

Bu tedavi yöntemi yaklaşık olarak bir ya da üç saat arasında değişmektedir. Hafif orandaki kol sarkmaların AWT tedavi yöntemi ile risksiz, son derecede güvenilir bir şekilde, başarılı sonuçlar elde edilir.

Kol germe genel anestezi altında, hastane ortamında yapılan bir operasyondur. Bazı durumlarda hastalara sadece lokal anestezi uygulanmaktadır.

Diğer anestezi kullanımı gerektiren ameliyatlarda olduğu gibi, kol germe ameliyatında da hastanın altı saatlik bir açlık süresi olması gerekmektedir.

Kol germe ameliyatı yaptıracak olan hasta ameliyat gününden en az üç gün önce aspirin gibi kanamayı uzatma özelliğine sahip olan ilaç alımını kesmelidir. Aksi durumda ameliyat sırasında birtakım komplikasyonlar ortaya çıkabilir.

Kol germe estetiği yapmanın farklı nedenleri olabilir. Bazı kişilerde meme kanseri hastalığı ile memesi alınan ve koltuk altı kısmından müdahale edilen kişilerde aynı taraftaki kolda bulunan lenf ödem için liposuctin ya da kol germe işlemi yapılmaktadır.

Kollarda meydana gelen sarkmaları önlemenin en etkili yolu erken yaşlarda liposuction tedavi yöntemi ile deride deformasyonun oluşmadan sarkmalara neden olan yağ dokusunu ortadan kaldırmaktır. Ancak bu şekilde kol derisi kendini toplayarak, sarkmanın önüne geçer.

Kol derisinde sadece deri fazlalığı varsa, fazlalık derisi dokusuna bağlı olarak yağ fazlalığı da bulunur. Bu fazla olan deri ve aynı zamanda yağ dokusu da alınmalıdır. Kol germe operasyonları sonrasında kolun iç ve arka kısmında kalan düz çizgi şekilde iz kalmaktadır.

Hastalar kolun kaldırılması durumunda izin belli olacağını göze alarak, kol germe operasyonun yaptırılması gerekir.

Kol Germe Ameliyatı

Bazı insanların birtakım sebeplere bağlı olarak kollarının alt kısmında sarkmalar ortaya çıkar. Bu görüntüden kurtulmak için uzman doktorlar tarafından kol germe ameliyatı yapılmaktadır. Kol germe estetiğinde uygulanan operasyon genel anestezi altında hastane ortamında yapılmaktadır. Bazı durumlarda sadece lokal anestezi yapılmaktadır.

Kol germe operasyonu bazen ise sedasyon altında yapılır. İnsan vücudunun iki kolunun iç ve arka kısmında ortaya çıkan sarkık deri, fazla olan yağ dokusu doktor tarafından eksize edilmesi gerekir. Kol germe operasyonunda gerekli görülen durumlarda kolun bir alanına liposuction da yapılabilir.

Kola yapılacak olan kesi yeri iki tabaka şekilde dikilir ve ameliyat sonunda kesi yapılan kollara yumuşak bir pansiyon yapılır.

Kol germe operasyonu genel olarak bir ya da üç saat arasında değişmektedir. Eğer hastanın kollarında yoğun bir şekilde sarkma oluşmuşsa, hastanede bir gün kalma durumu olabilir.

Eğer hastanın kolunda enine doğru bir şekilde deri fazlalığı varsa, bu durumda kesi koltuk altına yapılacağı için dikiş izlerini gizlemek daha kolay olacaktır.

Kol sarkması boyuna deri fazlalığı şeklinde ise, boyuna bir şekilde kesi yapılacaktır, bu dikiş izlerini gizlemek mümkün olmamaktadır.

Kol sarkmasına bağlı olarak ortaya çıkan vücut deformasyonunun eski haline getirilmesi için germe ameliyatları ülkemizde çok fazla tercih edilen bir operasyondur. Bunun sebebi insanların ömür boyu kötü bir görünüme sahip olmak istememesi ve aynı zamanda bu alanda uygulanan operasyonlarda başarılı sonuçlar elde edilmesidir.

İnsan vücudunun kontürünün düzeltilmesi operasyonlarında, uzman doktorlar tarafından insan vücudunun tüm kısımları bir bütün olarak değerlendirilmeli ve ona göre vücudun tamamıyla uyumlu, orantılı bir operasyon yapılması gerekmektedir.

Aksi bir durumunda ortaya çıkan orantısız ve uyumsuz bir görünüm hastayı ikna etmeyecektir, daha çok rahatsızlık verici olacaktır.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası

Kollara uygulanan germe operasyonu sonucunda kanama ya da sıvı birikimini önlemek amacıyla kollara lastik boru şeklinde drenlerin koyulması gerekir. Kol germe operasyonun sonunda, drenler en fazla iki ya da üç gün sonra çekilmesi gerekmektedir.

Özellikle kol germe operasyonu sonrasındaki ilk günlerde kolların yüksek bir şekilde tutulması tavsiye edilir. Kol germe operasyonu aşamasında ortaya çıkma riski bulunan şişme, ödem ve kanamaların azalması için hastaya baskılı bandaj gibi bir uygulama yapılır.

Üç gün sonra kola şekil vermesi için kolu sarma özelliğine sahip olan çorap şeklinde elastik bir bant uygulanır. Genel olarak alınması gereken dikiş olmamaktadır.

Kol germe operasyonu sırasında kanama, serum birikmesi ve enfeksiyon gibi hastanın iyileşme sürecini yavaşlatacak durumların ortaya çıkması haricinde, kola yapılan kesiklerin iyi planlanmamasına bağlı olarak koltuk altı bant oluşumu gibi vakalar ortaya çıkabilir.

Kol germe operasyonu sonrasında ise herhangi bir ağrı ortaya çıkmaz ya da ağrı yok denecek kadar hafif olmaktadır. Eğer hastada ağrı ortaya çıkarsa doktorunuzun tavsiye edeceği ağrı kesicileri kullanmanız yeterli olacaktır. Sosyal hayatınıza, operasyon sonrasının bir sonraki gününde dönebilirsiniz.

Kol germe operasyonu yapılan hastalar genel olarak en fazla dört ya da beş gün sonra günlük aktivitelerine geri dönebilir. On gün sonra ise hastalar tamamen iyileşir. Kol germe operasyonundan sonra ilk bir ay süresince kola korse takılması gerekir.

Kola korse takılması sonucunda kolda ortaya çıkan şişlikler daha az olacak hem de derinin altında kalan dokulara yapışarak, kolun küçülmesine yardımcı olacaktır.

Kol germe ameliyatından sonra kollarda yer alan dikiş izi bir ay sonra solmaya başlar, daha sonra ise bir yıl sonra dikiş izi tamamen yok olur. Kolda herhangi fark edilecek bir iz bulunmaz.

Ameliyatsız Kol Germe Tedavisi

Kol germe estetiği kapsamında, kol germe operasyonu yaptıracak olan kişilerin kollarında yer alan sarkmalar çok fazla değilse tek seansta başarılı bir sonuç elde edebileceğiniz Thermi Tight tedavi yöntemini deneyebilirsiniz.

Bu tedavi yöntemi ameliyatsız bir şekilde kol sarkmalarını iyileştirir. Thermi Rf tedavi yönteminde, kola enjekte edilen ve aynı zamanda deri altına verilen bir radyo frekans uygulamasıdır.

Thermi Tight kol germe operasyonunda kolun sarkık olan kısmı lokal anestezi ile uyuşturulur. Kolun sarkık olan kısmına incecik bir uca sahip olan cihazla, deri altına radyo frekans enerjisini vererek, bu alanın ısısı çok arttırır. Bu operasyon tek seansta uygulanır.

Ameliyatsız kol germe operasyonun başarılı sonucu bir hafta içerisinde görülmeye başlanır. En geç üç ay sonra kol en iyi hale gelir.

Источник: //evdesifa.com/kol-germe-estetigi/

Ameliyat Dikişleri Ne Zaman alınır?

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Birçok hastanın ameliyattan sonra merak ettiği ortak iki soru vardır; dikişler alınır mı? Ne zaman alınır?

Ya siz veya sevdiğiniz bir yakınınız kısa bir zamanda ameliyat olduğu için şuanda bu makaleyi okuyorsunuz. O zaman önce geçmiş olsun dileklerimi iletirim..

Unutmayın !!!

Makalede yazılanlara uyulduğu takdirde dikiş alma işlemi ağrısız, basit, kısa ve risksiz bir işlemdir. Bu yazıda ameliyatlarda atılan dikişler hakkında bilgi vereceğim.

dikişler alınır mı?

Cerrahi müdahalelerde atılan dikişler iki ana gruba ayrılır:

  • Emilen Dikişler
  • Emilmeyen Dikişler

vicryl

Emilen Dikişler. Bu dikiş malzemeleri atıldıktan belli bir süre sonra vücut dokuları tarafından eritilir ve emilir dolayısıyla alınması gerekmez. Ayrıca, bu dikişler eriyen veya absorbable sütur olarak adlandırılır. Örneğin: vicryl, pagesorbe, catgut..vb.

prolen

Emilmeyen Dikişler. Bu dikiş malzemeleri de adından anlaşıldığı gibi emilmez ve belli bir süre sonra vücuttan alınması gerekir.

Bu süre atılan dikişlerin bölgesi, ameliyat türü ve hastanın genel durumuna göre farklılık gösterir. Örneğin yara iyileşme süreci daha uzun olan şeker hastalarında dikişler daha geç alınabilir.

Ayrıca, bu dikişler erimeyen veya non-absorbable sütur olarak adlandırılır. Dikiş örnekleri: ipek, prolen, naylon..vb.

ipek

Bazı emilmeyen dikişler ise alınmaz ve ömür boyu vücutta kalır, örneğin kanayan damarların bağlanmasında kullanılan ipek dikişler ve fıtıklarda kullanılan prolen sütürler.

tel zımba stapler Son zamanlarda deri insizyonları için otomatik tabancayla metal deri zımbaları (tel klips) uygulanmaktadır. Bu yöntemin avantajları ise hızlı, kolay, enfeksiyon oranı düşük ve standart bir şekilde her merkezde uygulanabilmesidir. Metal klipslerini özel bir aletle sökülüp alınabilir.
Klipsler

Klipsler emilmeyen dikiş sınıfına girer ve belli bir süre sonra alınması gerekir. Kapalı (laparoskopik) ameliyatlarda atılan metal veya naylon klipsler ise alınmaz.

Dikiş kaç günde alınır?

Cerrahi müdahale sonrası yaranın kapatılması için atılan dikişlerin alınma süresi ise yaranın iyileşme süresi ile ilgilidir. Vücudun kanlanması daha fazla olan bölgelerdeki yara iyileşme süresi daha da hızlıdır. Bu bölgelerde dikişler daha kısa sürede alınabilir.

Bazı ameliyatlarda dikiş alınma süreleri:

  • Göbek Fıtığı (göbek düşmesi) ameliyatından sonrası için Tıkla
  • Safra kesesi ameliyatından sonra için Tıkla
  • Apandisit ameliyatında sonra için Tıkla
  • Karın germe ameliyatından sonra için Tıkla

Ameliyat sonrası (Postop) Cerrahi dikişlerin alınma Süreleri şöyledir

  • Yüz bölgesi: 3-5 gün
  • Baş, Boyun bölgesi: 5-7 gün
  • Kol-bacak (Ekstremite): 6-10 gün
  • Eklem bölgeleri: 10-14 gün
  • Gövde (Göğüs, Karın, Sırt ve Bel) bölgesi: 6-12 gün

Yara Pansumanı nasıl yapılır?

Yara; deride veya bir başka organda doku bütünlüğünün bozulmasıdır.

Ameliyatta atılan dikişler tercihen aynı merkezde ve cerrahın kontrolü altında alınması uygundur.  Dikişlerle ilgili komplikasyon, yara yeri enfeksiyonu, yara dudaklarının tam kavuşmaması vb. durumlarda dikişler daha uzun sürede alınabilir veya aşamalı olarak (atlanarak) alınır.

Dikiş alınması için kullanılan malzemeler (makas, bistüri, pens, penset vb pansuman malzemeleri) steril olmalıdır aksi takdirde yaranın iltihaplanması cerrahi bölgenin açılmasına neden olabilir.

Ameliyat Dikişleri Nasıl Alınır

Ameliyattan sonra pansuman ne zaman yapılmalı sorusuna şöyle cevap verebilirim: çok temiz ameliyatlarda pansuman yapılmaz (örneğin beyin ameliyatları, transplantasyon vb), temiz ameliyatlarda bir defa (örneğin guatr ameliyatı), normal ameliyatlarda 2-3 defa veya günaşırı (örneğin apandisit, kıl dönmesi), kirli ameliyatlarda ise günlük ve günde birden fazla pansuman gerekebilir (örneğin açık ve enfekte yaralar).

Yara iyileşmesi

Yara iyileşmesi; organizmanın herhangi bir yerinde oluşmuş doku bütünlüğünün bozulmasına karşı homeostazisi yeniden oluşturmak için topyekün verdiği karmaşık bir cevaptır. Bu süreç; rejenerasyon (dokunun orijinal mimarisi yeniden oluşur) veya skar (dokunun orjinalinden farklı bir matriksle onarımıdır) oluşumuyla sonlanır.

Deri yaraları:

  1. Akut yaralar: 3-4 hafta içinde oluşmuş yaralardır. Bunlar; yanıklar-donuklar, sıyrıklar, insizyon bölgeleri.
  2. Kronik yaralar: 4-6 haftadan daha uzun süre yara devam ediyorsa kronikleşmiştir. Bunlar; bacak ülserleri (arteriyel yetmezlik, venöz yetmezlik, lenfatik yetmezlik, vaskülitik yaralar), bası ülserleri, diabetik yaralar, kanser nedenli yaralar.

Yara iyileşmesinin 4 ayrı aşaması vardır:

  1. Hemoraji (kanama) dönemi
  2. İnflamatuar dönem
  3. Proliferatif dönem
  4. Remodeling dönemi

İlk kanama döneminden sonra bölgede biriken trombositlerden trombüs oluşur. Bunlardan salınan growth faktörler makrofaj ve nötrofiller için kemotaktik etkilidir. Makrofaj ve nötrofiller nekrotik doku ve bakterilerin yaradan uzaklaşması için çalışır.

Yara İyileşmesi ekibinin, orkestrasının şefi Makrofajlardır.

3. Gün makrofajlardan salınan TGF-B fibroblastları yaraya çeker. Bu olayla proliferatif faz başlar. Makrofajlardan salınan growth faktörler aynı zamanda anjiogenezis ve yeni kapiller oluşumunu stimüle eder. Fibroblastlar kollagen üreterek ekstrasellüler matrikse salar bu, yara gerilimini sağlar. Remodeling yaralanmadan 2-3 hafta sonra başlar ve 1 yıla kadar sürer.

Remodeling sırasında yara gerilimi (Tensile strength) kollagen sayısında artış olmadan kollagen gerilim kuvvetinin artması ile artar. Ancak bu travma geçirmemiş kollagenin gerilim kuvvetine hiçbir zaman ulaşamaz. Tensile strength travma öncesinin ancak % 70- 80 ine ulaşabilir.

Источник: //www.ertanbeyatli.com/ameliyat-dikisleri/

Anüs Estetik Ameliyatı

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Görünen her organ için estetik önemli bir durumdur ama anal bölge bu konuda en göz ardı edilen organdır. İlk anda anüsün estetiği olur mu gibi bir eleştirel yaklaşım olsa da her organ gibi anüsün normal dışı görünmesi rahatsız edebilmektedir. Bu rahatsızlık fiziki olabildiği gibi cinsel partnere karşı görsel de olabilir.

Kişisel instagram sayfama da beklerim instagram.com/dratillakaya

Anüs Estetiğini Bozan Durumlar

  • Büyük dış basurlar
  • Polipler (et benleri)
  • Abartılı cilt kıvrımları ve çıkıntıları
  • Daha önce geçirilmiş ameliyatlara bağlı deformasyonlar.
  • Fistül hastalığına bağlı deformasyon
  • Geçirilmiş makat ameliyatlarına bağlı şekilsel bozukluklar.
  • Vitiligo ( beyazlaşması denilen bu kusurun  tedavisi yoktur).

Bu durumlarda hasta isteğiyle makatın estetiğini düzeltmeye yönelik ameliyatlar yapılabilmektedir.

Yapılacak işlem sorunu neden olduğuna, derecesine , şekline göre çok değişir. bu konuda yeterli tecrübeye sahip proktoloji uzmanı her vakaya en iyi sonuç verecek yöntemi uygular. Mesela çatlak ameliyatı sonrası deformasyonda yağ enjeksiyonu uygunken, fistül ameliyatında doku yaklaştırma yapılır. Bunlar gibi çok değişik ameliyatlar vardır.

Kesilerek yapılan ameliyatlardan sonr agenellikle dikiş konmaz, dikiş konduğunda da gizli dikişler kullanılır. Dikiş konmamasının en önemli sebebi bölge yaralanmalarının açık bırakılması durumunda vücut en ideal şekilde iyileşme sağlar. Beraberinde makat daraltması da yapılacaksa dikiş kullanılır.

İdea klinik olarak her şubemizde makatın genel estetiği konusunda tecrübeli proktoloji uzmanı bulunmaktadır.

Anüs Yapısının Bozulmasına Eşlik Eden Diğer Şikayetler:

  • Dışkılama sonrası yeterince temizleyememe hissi
  • Makatta kaşıntı
  • Taharetlenme sırasında eline bir şeylerin gelmesi
  • Dışkılama sonrası memelerin arasının temizlenememesine bağlı olarak iç çamaşırda kirlenme
  • Sürtünmeye bağlı özellikle sıcak mevsimlerde cilt tahrişi olması
  • Yeterince havalanamama ve temizlenememeye bağlı kötü koku oluşması
  • Sürekli ıslaklık hissi
  • Büyük memeler olduğunda otururken ezilmeye bağlı ağrı.
  • Cinsel partnere karşı görsel kirlilik

Normalde anüs estetik işlevsel problem olmadığından hastalık olarak kabul edilmese de estetik olarak rahatsız eden bu durum ameliyatla düzeltilip anüsün görünümü eski haline getirilerek kişinin rahatsızlıkları giderilir. Ameliyatta bölgesel uyuşturmayla gereksiz memeler ve diğer deforme alanlar kesilerek çıkarılır, oluşan açıklık ya açık bırakılarak yada kısmen dikilerek kapatılmaktadır.

Anüste Genişleme Tedavisi ( anüs daraltma )

Anal bölgede estetiğe yakın amaçla yapılan bir diğer ameliyatsa makat daraltma ameliyatıdır. Daha çok anal sex yapan kişilerde özellikle sık cinsel ilişkiye giren gay lerde zamanla makat genişler ve makatta gevşeme olabilir. Bu makat genişlemesi çamaşırı kirletecek şekilde gaz ve dışkı kaçağına sebep olabilir.

Bu şekilde olan anal genişlemelerde daraltma ameliyatları yapılabilmektedir. En abartılı makat genişlemesi cisim sokma alışkanlığı olan kişilerde görülür.

Fissür (çatlak) ameliyatında olduğu gibi bilerek anüsü sıkan kasların kesilmesi veya fistül veya hemoroid ameliyatlarında kasların istemeden zarar görmesi sonucunda da makat genişlemesi olabilir.

Anüs Estetik Ameliyatı Fiyatları

Estetiği bozan sebebe ve bozulmanın derecesine göre 2500-4500 TL arasında değişmektedir. Çok ileri deformasyonlarda bu ücret bir miktar daha değişebilmektedir. Ancak ileri deformasyon çok seyrek rastlanır. Ağır trafik kazaları gibi yaralanmalarda karşımıza çıkabilir.

Anüs Estetiğinde SGK Geçerlimi

Estetik ameliyat olarak değerlenddirildiği için SGK ve diğer sağlık sigortaları ameliyat ücretini karşılamaz. Özel sağlık sigortaları da ödeme yapmaz, kişi kendi cebinden karşılamak durumundadır. Belirgin dışkı kaçağı varsa bunun tedavisi de yapılmış olur ve bu durumda SGK karşılayabilir.

Anüs Estetiği Hangi Bölüme Gider

Ameliyatın adından dolayı plastik cerrahi cerrahi akla gelse de plastik cerrahların bu konuda eğitimleri yoktur. Genel cerrahinin üst branşı olan proktoloji bölümü ilgilenmektedir. İdea Kliniğin tüm şubelerinde proktoloji uzmanı vardır ve bu tedavileri uygulanmaktadır.
Online randevu linki: www.ideaklinik.com/online-randevu

Anüs Estetiği Yapan Doktorlar

Bütün proktoloji uzmanları yapmaktadır. Bu konuya özellikle eğilimi olan proktoloji uzmanları ve iletişim bilgileri

Bakırköy: 0212 572 72 65 , 0542 621 0888 Op Dr Seher Şirin, Op.Dr.Atilla KAYA

İzmir: 0542 295 52 54 , 0232 4221006

Ankara:0532 350 2587   , 0312 431 75 47 Op.Dr.Adil ALTINSOY

Kadıköy: 0542 231 2823 , 0216 357 00 02 Op.Dr.Ali Rıza Şahap BARLAS

Şişli: 0532 463 9682 , 0212 246 10 04 Op.Dr.Nizam KURTDERE

Bursa: 0532 152 26 75 , 0224 2491006 Op.Dr.Ergun AYGÖREN

Kaynak
//my.clevelandclinic.org/health/articles/4090-detecting-and-treating-diseases-of-the-colon-and-rectum

Источник: //www.dratillakaya.com/anus-estetik-ameliyati

Obezite Ameliyatları Sonrası Deri Sarkması! Tüm Detaylar

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Aşırı kilonun getirdiği problemlerden korunmak ve sağlıklı bir yaşam sürmek adına kilo vermek şarttır. Kilo verebilmek için dengeli beslenme ve egzersiz programları uygulamak yeterli olabilir. Yeterli olmadığı durumlarda bariatrik cerrahi gibi tıbbi tedaviler gerekebilir.

Obezite Cerrahi Sonrası Deri Sarkması Neden Olur?

Aşırı kilo beraberinde birçok hastalık getirmektedir. Depresyon, kronik strest, anksiyete, aktivite kaybı, uykusuzluk, fıtık, hipertansiyon, hiperkolesterelomi, hormon bozuklukları, arter hastalıkları, uyku apnesi, felç ve çeşitli kanserler aşırı kilolu olma durumunun getirdiği sorunlardır.

Yaşanan kilo kaybı hangi yöntemle olursa olsun, istenilen görüntü ve sağlıklı vücuda kavuştursa da istenilen derecede zinde bir görünüme sahip olmak mümkün olmayabilir. Cildin sarkması olası bir durumdur.

Erkek veya kadınlarda göğüsler incelmiş , yassılaşmış veya aşırı sarkmış bir görüntü meydana gelebilir. Karın bölgesinde aşırı sarkma, yan taraflarda, bel ve sırt bölgelerinde deri ve deri alt yağ dokusu fazlalıkları görülebilir.

Koltuk altı ve bacak iç kısımlarında da sarkmalar olabilmektedir.

Tüp Mide Ameliyatı Sonra Estetik

Tüp Mide Ameliyatı Sonra Estetik

Fazla kilo kaybı nedeniyle deri ve dokular elastik yapılarını kaybettiği için küçülen vücut boyutuna uyum sağlayamaz.

Yüz hatları ve çizgileri belirginleşerek, yaşlı ve üzgün bir ifade oluşması, boyun ve alt çenede sarkma meydana gelmesi, göğüslerde yassılaşmalar, meme uçlarının aşağıya doğru yer değiştirmesi,memelerde sarkma, vücut ölçülerine göre memelerin büyük yada küçük olmaları, üst kollarda veya koltuk altlarında sarkma görülmesi aşırı kilolu kişilerin kilo vermesi ile birlikte meydana gelen deformitelerdendir.

Bunlara ek olarak karın bölgesinde sarkmalar, yanlara doğru, bel ve sırtta önlük benzeri sarkmalar, kasık bölümünde,üst bacak ve iç yan bölgesinde sarkmalar, basen ve kalçalarda aşırı sarkma ortaya çıkabilir.

Deriler sarktığı zaman üzerine yaslandığı dokular ile sürekli temasta olduğundan, ıslaklık ve terleme neticesi ciddi pişiklere sebep olur. Aynı zamanda bu durum kişisel hijyenin bozulmasına ve mantar oluşumuna sebep olabilir. Çirkin bir görüntüye sebep olan bu yapılar, genel sağlık için de tedavi edilmesi gereken ciddi bir durumdur.

Plastik Cerrahi Ne Zaman ve Kimlere Yapılmalıdır?

Plastik Cerrahi Ne Zaman ve Kimlere Yapılmalıdır?

Vücut şekillendirme uygulamalarına karar verilmeden önce kilonun dengelendiğinden ve sonlandığından vücut ağırlığının normale döndüğünden emin olmak gereklidir. Şayet kilo vermeye plastik cerrahi operasyonları sonrasında da devam edilirse aynı şekilde sarkmalar tekrar edecektir.

Cerrahi operasyon sonrasında kaybedilen kilo tekrar kazanılırsa, cilt altı destek dokusu ve incelmiş deri yeniden gerilmeye başlar ve ameliyat izleri gerilir, genişler. Bu sebeplerden ötürü kilo dengesinin kurulması ve sabitlenmesi vede devam ettirilmesi uygulanacak plastik cerrahi ameliyatları için son derece önemlidir.

Plastik Cerrahi Ameliyatları Kimler İçin Uygundur?

  • Herhangi bir yaştaki gerekli kilo kaybını tamamlamış hastalar
  • Kilolu iken taşıdığı hastalıkları kontrol altına almış insanlar
  • Bu şekilde uygulanacak bir ameliyatın risklerini kabul edecek kişiler
  • Sigara içmeyen kişiler

Mide Küçültme Ameliyatları Sonrası Estetik

Mide Küçültme Ameliyatları Sonrası Estetik

Kişilerin kilo verdikten sonra meydana gelen deformasyonların, estetik girişimlerle yok edilmesi , vücut bölgelerinin tekrar biçimlendirilmesi son zamanlarda yaygın olan ameliyatlardır. Bu ameliyatlar hayatın daha sağlıklı bir halde devam etmesi için uygulanan kozmetik birer girişim olarak algılanmaktadır.

Yaşı genç olan hastalarda yaşanan kilo kaybı sonrasında, egzersiz ve diyetle sarkma ve deformasyonlar düzgün bir halde olabilir. Dolayısıyla daha az bölgeye cerrahi uygulama gerektirir. Vücudun çeşitli bölgelerinde kalmış yağ dokuları vakumlu yağ alma tekniği veya benzeri tekniklerle alzatmak mümkündür.

Deri fazlalığı mevcut olma durumunda ise, doku ve deri eksizyonların barındığı plastik cerrahi girişimler uygulanır. Kilo kaybından sonra uygulanacak olan plastik cerrahi vücut şekillendirme ameliyatları, aşırı kalın, sarkık yağlı doku ve deriyi ortadan kaldırmaya sebep olur.

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Plastik cerrahi tekniklerle uygulanan vücut şekillendirme girişimleri, vücudun bir çok bölgesindeki yağlı doku ve deriyi azaltır. Bu plastik cerrahi girişimleri hem daha sağlıklı hem de daha düzgün bir vücuda sahip olmak anlamına gelir. Bu uygulamalar kilolu hastaların, zayıflama mücadelesinin en önemli aşaması niteliğindedir.

Vücut Şekillendirme Operasyonları

Abdominoplasti Karın Germe

Karnın üzerinde sarkan önlük görünümüdeki fazla derinin düzeltilmesidir.

Mamoplasti Göğüs Dikleştirilmesi

Yassılaşmış veya sarkmış gözğüslerin dikleştirilmesi, küçük göğüslere hacim kazandırılmasıdır.

Jinekomasti

Erkeklerdeki büyüyen memenin küçültülmesidir.

Üst Kol Germe

Üst kolların iç kısmındaki sarkmaların giderilmesidir.

Üst Kol Germe

Üst Bacak Germe

İç, dış ve orta bacak kısmının, kalçanın sarkmalarının düzeltilmesidir.

Alt Beden Germe

Karnın, kasığın ve kalçanın dış kısımlarındaki fazlalıkların alınmasıdır.

Liposuction

Vakumlu yağ alma işlemi tek başına uygulanabilirken bazen diğer uygulamalarlada brilikte kullanılabilir.

Yüz Gençleştirme

Yüzdeki çökük alanların doldurulması, yüzün orta bölümü,alt çene ve boynun sarkmasının azaltılmasıdır.

Genital Germe

Genital organlarda meydana gelen sarkmaların düzeltilmesidir. Bu durum cinsel yaşamın devamı için önemlidir.

Obezite Ameliyatları Sonrası Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Obezite Ameliyatları Sonrası Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi

Uygulanan ameliyatlar meme estetiği, karın germe ve vakumlu yağ alma operasyonlarına benzerlik göstermiş olsa bile obezite hastalarına uygulanan cerrahi ameliyatlar farklılıklar taşımaktadır.

Kozmetik amaçlı yapılan ameliyatlarda hasta normal doku ve yapıya sahip olduğu halde grüntüsünün daha iyi olması için ameliyata girmektedir.

Obezite tedavisi ardından uygulanan operasyonlarda ise hasta normal doku ve yapıya sahip olmayıp, bu kişilerde hem rekonstrüktif hem de estetik amaçlı uygulama yapılmaktadır.

Bu nedenden dolayı obezite sonrası uygulanan ameliyatları kozmetik amaçlı saymak yanlıştır.

Obezite sonrası uygulanması gereken birçok işlem vardır. Aşırı kilolu bir halden zayıf hale geçiş yapan bir kimsede baştan aşağıya düzeltilmesi gereken birçok deformasyon bulunur.

Bunları bir anda değilde seanslar halinde yapmak gereklidir. Fakat seans sayısını azaltmak için  birkaç ameliyatı birleştimek mümkündür.

Bu şekilde birleştirme yapılması hastanın normal hayata dönüşünü hızlandırır.

Aşırı kilo kaybından  sonra uygulanan vücut şekillendirme operasyonlarının sonuçları hemen değerlendiremeye alınabilir. Fakat bu operasyonların nihai neticeleri tam olarak görülmesi  bir veya iki senelik bir süre alabilir. Bu süre zarfında görülen olumlu değişiklikler  hekim, hasta ve yakınları tarafından görülür.

Tüp Mide Ameliyatı Sonrası Deri Sarkması Nasıl Giderilir? – Video

Obezite ameliyatları sonrası estetik operasyonlar ve mide küçültme ameliyatları ile ilgili tüm soru ve önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Источник: //www.obezitehaber.com/obezite-ameliyatlari-sonrasi-deri-sarkmasi-tum-detaylar/

Karın Ameliyatlarından Sonra Dikkat Edilmesi Gerekenler

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Birçok karın ameliyatından sonra 7-14 gün arası bir süre hastanede yatmak gerekebilir. Bunun dışında kalan bazı cerrahi girişimlerde ise daha kısa sürede taburcu olunabilinir.

Bu vakalarda da taburculuk zamanını belirleyen önemli faktör, hastanın genel durumu, yeme alışkanlığı, kendi başına ihtiyaçlarını giderebilmesi, ağrı derecesi ve yarasının durumudur.

Bazı ameliyatlardan sonra yara bakımı ve hastanın yakın takibi gerekli olabileceği için taburculuk süresi uzayabilir.

Evde kullanılacak ilaçlar

  • Ağrı kesicileri, düzenli aralıklarla (her 4-6 saatte bir) en az bir hafta süre boyunca almak gerekir.
  • Doktorun verdiği diğer ilaçların düzenli kullanılması gerekir.
  • Eğer ihtiyaç olursa, büyük abdest yapmayı kolaylaştıran yumuşatıcı ilaçlar, ilk günler dışkılama sorununu rahatlatır.

Bağırsak Fonksiyonu

Bağırsak ameliyatlarından sonra ilk 6 ay dışkılama düzeninde değişiklik olabilir. (gaz sıkıştırması, kramp şeklinde ağrı, ishal vs.) Vücut buna zaman içinde uyum gösterecektir. Bazı gıdalar bu şikayetlere yol açabilir. Bunlardan kaçınılması gerekir. (örneğin baklagiller, süt, sodalı ve gazlı içecekler vs.)

En az iki günde 1 defa dışkılama olacak şekilde bağırsak hareketlerini ayarlamak gerekmektedir. (normali günde 1 kere) Eğer iki gün geçmesine karşın dışkılama olmaz ise ilaç almak gerekebilir. Doktora sormadan herhangi bir ilaç kullanılmamalıdır.

İshal

24 saatlik dönemde 3’ün üzerinde sulu dışkılama varsa önlem alınmalıdır. İshal olunduğunda, eğer hasta kullanıyor ise, laksatif (dışkı yumuşatıcı ilaç) kesilmelidir. Dışkı yumuşatıcı ilaç almadığı halde ishal devam ederse doktora haber vermek gerekir.

Yara Pansumanı

Eğer aksi söylenmedi ise yara açık bırakılmalıdır. Banyo veya duş yapılabilir. Eğer akıntı, ağrı, kanama, kızarıklık ve şişlik olursa hemen doktora haber verilmelidir.

İdrar Yapma (Küçük Abdest)

Bazı hastalarda, ameliyat sonrası idrar yapmada sorun olabilir. Bu durumda sıcak su içinde otururken idrar yapmak denenebilir. Eğer sorun devam ederse doktor ilaç verebilir veya idrar sondası takabilir.

Diyet

İlk 4-6 hafta yumuşak gıdalar alınmalıdır, daha sonra normal gıdaya geçilebilir. Başlangıçta gıdalar günde 6 öğünde ve az miktarlarda alınmalıdır. Eğer stoma (bağırsağın karın cildine ağızlaştırılması) varsa gıda ayarlaması diyetisyen ile beraber yapılmalıdır.

Tavuk, hindi, balık, yağsız ızgaralar ve haşlanmış olarak hazırlanır. Ayrıca iyi pişmiş sebzeler, haşlanmış patates, ekmek, peynir, komposto şeklinde haşlanmış meyveler ilk 6 hafta yenebilir. Bu dönemde kuru meyve, çiğ sebze ve taze meyve, baharatlı gıdalar, mısır, mantar, kuruyemiş, karbonatlı içeceklerden sakınmak gerekir.

Günde en az 8-10 bardak su içilmelidir. Bu yolla dışkı yumuşayacak ve dışkılama sorun olmayacaktır. Alkollü içecekleri özellikle ağrı kesici alındığı sürece kullanmamak gerekir.

Aktivite

Ağrı ve rahatsızlık yaratan her türlü aktiviteden kaçınılmalıdır. Genelde yürümek, merdiven çıkmak ve seyahat etmek yasak değildir. Büyük ameliyatlardan sonra 3 ay süreyle ağır kaldırılmamalıdır. Karın kaslarını kuvvetlendirici ve zorlayıcı hareketlerden kaçınmak gerekir.

Taburcu olduktan sonra 1-2 hafta araba kullanılmamalıdır. Daha sonrasında hasta kendini iyi hissediyorsa araba kullanabilir. Ameliyattan sonraki ilk seferde araba kullanırken birisinin eşlik etmesi daha uygun olur. Kuvvetli ağrı kesici aldıktan sonra araba kullanılmamalıdır.

Bağırsak Tıkanıklığı

Karında kramp tarzında ağrı, şişkinlik, bulantı, kusma, kabızlık ve gaz çıkaramama şikayeti ile kendini belli eder. Bu bulgular varsa doktora haber vermek gerekir.

Yara Enfeksiyonu

Yara etrafında şişkinlik, ağrı, kızarıklık, akıntı ve ağrı oluşabilir. Bu durumu doktora haber vermek gerekir.

Ameliyata Bağlı Enfeksiyon

Ateş, özellikle karında huzursuzluk, şişkinlik, iştahsızlık ile seyrediyorsa mutlaka doktora bilgi verilmelidir.

Aşağıdaki Durumlarda Doktorun Aranması Gerekir

  • Yara ile ilgili ağrı, kabarıklık, kızarıklık veya akıntı olması
  • Ciddi kabızlık (3 gün geçmesine karşın dışkılama olmaması)
  • İshal (günde 3'ten fazla sulu dışkılama olması)
  • İdrar yapmada güçlük
  • Ateş (38 derecenin üzerine çıkması)
  • Fazla miktarda kanama
  • Bulantı, kusma
  • Üşüme, titreme

Kontrol

Yara yerinin kontrolü için, aksi belirtilmedikçe, iki hafta içinde tekrar doktora müracaat edilmelidir.

Источник: //www.kolonrektum.com/karin-ameliyatlari-sonrasi-tedavi

Kol Germe Ameliyatı

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Kollar vücudun önemli estetik ölçülerinden biridir. Buralarda ki sarkıklık ve gevşemeler kişinin olduğundan yaşlı ve sağlıksız görünmesine neden olacaktır. Bu bölgede oluşan deformasyonlar kol germe ameliyatı ile düzeltilebilmektedir.

Kollar Neden Sarkar?

Ağır diyetler ve mide küçültme gibi hızlı kilo vermeye neden olan işlemler tüm vücutta olduğu gibi kollarda da sarkmalara neden olacaktır. Bunun yanı sıra yaşlanma, güneş ışınlarına fazla maruz kalma gibi birtakım çevresel ve kalıtsal nedenlerle kollarda sarkıklıklar meydana gelebilmektedir.

Bu durum estetik olarak göze hoş gelmeyen bir görüntü ortaya çıkardığı gibi kişinin psikolojisini de olumsuz yönde etkilemektedir.

Kol Germe Ameliyatı Öncesi

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi öncesinde detaylı doktor muayenesi yapılmalı ameliyat hakkında hastaya tüm detaylar anlatılmalıdır.

Bununla birlikte hasta da hekime sahip olduğu hastalık, kullandığı ilaç vb tüm durumları hakkında bilgi vermelidir.   

Kol germe ameliyatında genel anestezi gerektiren tüm ameliyatlara hazırlanırken olduğu gibi ameliyat öncesi 6 saatlik açlık süreci gereklidir.

Ameliyattan öncesi kan sulandırıcı vs ilaç kullanan hastaların kanama riskini minimuma indirmek için doktor kontrolünde bu ilaçlara ara vermeleri gerekmektedir.

Kol Germe Ameliyatı Nasıl Yapılmaktadır?

Kol sarkmalarında uygulanan kol germe ameliyatı genellikle genel anestezi altında ve bazen de lokal anestezi ile yapılır. Ortalama 1-3 saat arası sürer.

Çok ağır sarkmalar ve yağlanmalarda hasta bir gün hastanede kalabilmektedir.

Deri kalitesinin iyi olduğu ve sarkıklığın olmadığı durumlarda, yani sadece yağ birikiminin fazla olduğu durumlarda liposuction yeterli olmaktadır. Ancak fazla yağ dokusu ile birlikte deri sarkıklığı var ise mutlaka germe ameliyatı gerekmektedir.

Kol Germe Ameliyatı Sonrası İzler

Tüm cerrahi operasyonlarda cerrahinin yapıldığı bölgede bir miktar iz kalmaktadır. Bu izler zamanla soluklaşıp ten rengine yakın hale gelmekte ve çok rahatsız edici olmamaktadır. Bunun yanı sıra bu izler vücudun gizlenebilen yerlerinde olmaktadırlar. Kol germe ameliyatlarında da bu izler iç kol kısmında bırakılmaktadır.

Kol Germe Ameliyatı Hangi İşlemler İle Kombine Edilebilir?

Kol germe ameliyatı tek başına yapılabildiği gibi diğer vücut germe operasyonları ile de kombine edilerek yapılabilmektedir. Örneğin karın germe, bacak germe, yüz germe vs. bunun yanında meme estetiği ile de kombine edilebilmektedir.

Kol germe estetiğinde yağ miktarında da fazlalık var ise bu işleme liposuction dediğimiz kanüller ile yağ alma işlemi de eklenebilmektedir. Bu sayede hem deri altı yağ dokusu daha fazla incelmekte hem de daha fazla deri çıkartılabilmektedir.

Kol Germe Ameliyatı İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular

Kol germe ameliyatı sonrası ilk hafta kolları kaldırmada zorlanılabilir. Bu süreç her geçen gün biraz daha azalır ve kişiden kişiye değişmekle birlikte 1-3 hafta arasında kişi kollarını rahatlıkla hareket ettirebilmektedir.

Kol germe ameliyatı sonrası kişi aynı gün ayağa kaldırılır ve hareket etmesi sağlanmaktadır. İlk bir hafta hafif sızlamalar olmakta ancak kullanılan ağrı kesiciler ile bu dönemde oldukça rahat atlatılmaktadır.

Kol germe estetiği kişinin anesteziye uygunluğuna bakıldıktan sonra genellikle genel anestezi altında yapılmaktadır.

Kol germe ameliyatı sonucu her ne kadar işlemin sonucuna bağlı olsa da burada kişinin vücut elastikiyeti de oldukça önemlidir. Ameliyat sırasında kol uygun olan en iyi şekilde gerilir ancak ameliyat sonrası alınıp verilen fazla kilolar kol bölgesinde tekrardan bir sarkmaya yol açabilmektedir.

Kol germe ameliyatı sonrası kol bölgesine kanama problemlerinin önüne geçilmesi açısından ufak drenler konulmaktadır. Hem bu drenlerin takibi hem kişinin alacağı genel anesteziden dolayı bir gece hastanede kalınması daha sağlıklı olmaktadır.

Kol germe ameliyatı birçok cerrahi müdahale ile kıyaslandığında yan etki ve risklerin daha az ve daha zayıf olduğu bir cerrahi işlemdir.

Ancak her ne kadar az da olsa cerrahiden ve anesteziden kaynaklanan birtakım riskler bu işlemde de mevcuttur.

Doktorun uyarıları göz önünde bulundurulur ve bu uyarılar doğrultusunda ilerlenirse eğer iyileşme sürecinde çok fazla sorun ile karşı karşıya gelinmemektedir.

Kol germe ameliyatı genellikle ileri yaşa bağlı ve aşırı kilo verme sonrası oluşan sarkmalarda uygulanan bir işlemdir. Ameliyat için alt sınır 18 yaş olarak görülse de üst sınırı kişinin ameliyata engel herhangi bir sağlık probleminin olup olmadığı belirlemektedir.

Kol germe ameliyatı sarkıklık derecesine bağlı olarak 1-2 saat arası süren bir cerrahi operasyondur.

Источник: //bekiratik.com/kol-germe-ameliyati/

Ameliyat Sonrası İçin Merak Ettikleriniz

Zayıfla Ameliyatlarından Sonra Kol Deformasyonu

Ameliyattan 8 hafta sonra araba kullanmanıza izin verilebilir. Daha önce bu işe kalkışırsanız, direksiyonu hareket ettirirken kollarınız ve omuzlarınızda ağrı olabileceği gibi henüz gereği kadar seri hareket edememeniz sorun yaratabilir.

Ev İşi

Kendinizi zinde ve yapabilecek gibi hissettiğinizde (yaklaşık 3-4 hafta), hafif olmak üzere ev işlerinize başlayabilir hafif bahçe işleri de yapabilirsiniz. Ameliyatınızı takip eden 2 ay boyunca ağır kaldırmaktan kaçınmalısınız.

Seks

Seksüel ilişkilerinizi acele etmeden organize etmelisiniz. Çoğunlukla ameliyattan sonra 4 hafta beklemeniz önerilmektedir. Nefes almanızı ve göğsünüzü zorlamayan, sıkıntıya yol açmayan, en uygun pozisyonun belirlenmesi gerekli olacaktır. Erken girişimlerin başarısız veya zorlayıcı olması sizi üzmemelidir.

Banyo

Normal banyonuzu alabilirsiniz, yaralarınızın etrafındaki ince kabuklar yumuşayarak kendilerinden düşecektir. Yaralarınıza sabunlu su değmesinin sakıncası yoktur. İlk zamanlarda banyo yaparken oturur şekilde duş almanız size kolaylık sağlayacaktır.

Beslenme

Ameliyattan sonraki günlerde iyileşmenizin hızlı olabilmesi için aşırı miktarda kaloriye ihtiyacınız olacaktır. Bu nedenle bir ay süre ile hiçbir diyet yapmayınız.Az tuzlu olmak şartı ile ne istiyorsanız yiyiniz. Fakat bilmeniz gerekir ki ameliyat sonrası uzun dönemde, kan yağlarınızın düşük olması kesinlikle gereklidir.

Bu ancak ömür boyu sağlıklı beslenme ile sağlanabilir. Bu nedenle kesinlikle hayvani yağlar (tereyağı, iç yağı) yağlı peynirden uzak durunuz.
Yemeklerde kesinlikle sıvı yağlar (ayçiçeği, mısır özü, soya yağı ve zeytin yağı) kullanınız. Kırmızı etten (özellikle kuzu eti) uzak durunuz. Bol balık, tavuk ve hindi eti yiyiniz.

Yumurtanın beyazı yenebileceği gibi haftada 1-2 adet tam yumurta yiyebilirsiniz. Beslenmenin ana temelinin bol sebze ve meyve olması gereklidir. Bu tür beslenme ile kan yağlarınız düzene gireceği gibi, kilo sorununuza da bir çözüm getirecektir.

Ekte bir beslenme örneği sunulduğu gibi bu konularda hastanemiz diyetisyeninden de yardım alabilirsiniz. (Kalp Koruma Diyeti)

Alkol

Eve döndükten sonra az miktarlarda, örneğin bir bardak kırmızı şarap veya bir duble damıtık içki almanızda sakınca yoktur. Tüm hayatınız boyunca aşırı alkol almaktan kaçınmalısınız.

Eğer uyku ilacı, sakinleştirici veya herhangi bir ağrı kesici ilaç alıyorsanız, ilaçların etkisi alkol ile birleşince artabilir.

Alkol, Coumadin ile de ciddi etkileşim yapacağı için, coumadin kullanan kapak hastalarının aşırı alkol konusunda daha dikkatli olmaları tavsiye edilmektedir.

Kontroller

Taburcu olduktan bir-iki hafta sonra kardiyolog doktorunuzla, üç-dört hafta sonra cerrah ile görüşmek üzere randevularınız olacaktır. Taburcu olduğunuz gün servis hemşireniz veya cerrahınızın koordinatör hemşiresi bu randevularınızı organize edecektir. Bu kontrollerinizde elektrokardiogram ve akciğer filmleri çekilecek, gerekiyorsa kan sayımları, üre ve şeker kontrolleri yapılacaktır.

Kapak ameliyatı olan hastaların protrombin zamanı baktırmaları da gereklidir. Doktorunuzun iyileşmenizi değerlendirmesine ve ilaçlarınızın yeniden planlanmasına olanak verecek bu randevular çok önemlidir. Bu ziyaret sırasında sormak istediğinizi doktorunuza gelmeden önce not ediniz. Bu görüşmede işinize geri dönme zamanını da doktorunuzla konuşabilirsiniz.

Koroner Bypass Ameliyat Olan Hastalar

  • 6 ayda bir kan yağınızı kontrol ettiriniz ve EKG çektiriniz.
  • Her yıl efor testini yaptırınız, ECHO, akciğer filmi çektiriniz.
  • Kardiyolog doktorunuzun uzun dönem içinde (5 yıl gibi) bir kontrol anjiyografisi gerekli görebilir

Kapak Ameliyatı Olan Hastalar

  • Kardiyolog doktorunuzun coumadin dozunu ayarlayabilmesi için her ay protrombin zamanı (PTZ) baktırınız.
  • Her yıl ECHO yaptırınız, EKG ve akciğer filmi çektiriniz.

  • Vücudumuza kanamalı bir cerrahi müdahale yapılacaksa doktorunuzu Coumadin kullandığınız konusunda bilgilendiriniz.
  • Böyle bir işlem sırasında kapak enfeksiyonundan korunmak (endokordit profilaksisi) için antibiyotik kullanmanız gerekir.

  • Coumadin ayarlanması ve antibiyotik için ilgili doktorun kardiyolog ile görüşmesini sağlayın.

İyileşme Döneminizde Dikkat Etmeniz Gereken Önemli Belirtiler

İyileşme döneminde basit ağrı kesici ilaçlar ile geçen ağrılar dışında aşağıdaki belirtileri ciddiye alarak hemen kardiyolog doktorunuz veya cerrahınız ile görüşmeniz gerekir:

  • Düzensiz ve hızlı kalp atışları,
  • Zorlu, sık ve kesik solunum,
  • Aşırı terleme ve ateş,
  • Görmede ani karışıklık ve baş dönmesi,
  • Basit eforlar ile gelen fenalık hissi.

Şayet iletişim kuramazsanız acil polikliniğine müraacat edebilirsiniz.

Serbest Olan Yiyecekler

  • Tavuk: Haşlama veya ızgara (derisi yenmeyecek),
  • Balık: Haşlama veya ızgara (çok yenecek),
  • Sebze: Sıvı yağlarda pişmiş veya haşlanmış (çok yenecek)
  • Meyve: Her çeşit meyve,
  • Salata: Mayonez ve sos içerenler hariç
  • Ekmek: Kepek, yulaf, çavdar ekmeği,
  • Peynir: Taze çökelek peyniri
  • Ürik asidi yüksek olan hastalarda kuruyemiş ve baklagiller sınırlanmalıdır. Diabetik hastaların, diabetik diyetlerine devam etmeleri gereklidir.

Az Yenecekler

  • Unlular: Ekmek , börek, pilav, makarna,
  • Tatlılar: Sütlüler, bal, reçel,
  • Beyaz peynir: Günde üç kibrit kutusu,
  • Süt: Günde bir bardak (yağsız),
  • Yoğurt: Günde 125 gr. (kaymağı yenmeyecek),
  • Sığır, dana eti: Yağı alınmış olarak
  • Alkol: Gün aşırı, 1-2 duble damıtık içki ya da günde 1-2 kadeh kırmızı şarap
  • Dil peyniri Yumurta beyazı, haftada 1-2 tam yumurta

Kesinlikle Yasak Olanlar

  • Sakatatlar: Dil, ciğer, beyin, dalak
  • Yağlar: Tereyağı, kuyruk, iç yağı, margarin,
  • Su ürünleri: Karides, midye, istakoz,
  • Peynir: Kaşar peyniri (özellikle eski kaşar),
  • Tatlılar: Dondurma
  • Etler: Koyun ve kuzu eti, hamburger, sosis, pastırma, sucuk
Güncellenme Tarihi: 30 Nisan 2009Yayınlanma Tarihi: 30 Nisan 2009

Benzer Sağlık Rehberleri

Источник: //www.memorial.com.tr/saglik-rehberleri/ameliyat-sonrasi-icin-merak-ettikleriniz/

Поделиться:
Нет комментариев

    Leave a Reply

    Ваш e-mail не будет опубликован. Все поля обязательны для заполнения.